|
Elfida
|
 |
« Yanıtla #99 : 17 Ocak 2009, 11:20:09 » |
|
Bolluk Paradoksu, Barry Schwartz, Medıacat Bu kitabında seçenek bolluğunun tehlikelerine dikkat çeken yazar, seçenekleri elemenin stresi, kaygıyı ve yoğunluğumuzu büyük oranda azaltabileceği çıkarımını yapıyor ve seçenekleri makul bir sayı ile sınırlandırmamız, önemli seçeneklere odaklanıp diğerlerini görmezden gelme disiplinini edinmemiz için pratik çözümler getiriyor. Bolluk Paradoksu'nun, daha fazla seçeneğin daha fazla tatmin ve mutluluk demek olduğunu zannedenlere de bir çift lafı var.
|
|
|
|
|
|
Üyeye Bela Gelmez,mod Kızmadıkça, mod Kızmaz,Üye Azmadıkça Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. elfidanın saklı bahçesi saklı bahçede ki yazılar bana gelen maillerin paylaşımıdır http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=7099.new#top
|
|
|
|
Elfida
|
 |
« Yanıtla #100 : 17 Ocak 2009, 11:20:18 » |
|
İşte Bu Fikir Tutar, Chıp Heath & Dan Heath, Optimist Kulağa kolay gelse de bir sunum ya da toplantı sırasında kalıcı ve etkili mesajlar oluşturmak hiç de o kadar kolay bir şey değil. Çünkü öncelikle bilgi denizinde kaybolma eğilimi taşıyoruz ve bütün bildiklerimizi paylaşmaya kalkıyoruz. İkinci olarak sunuma odaklanıyor, mesaja özen göstermeyi ikinci plana atıyoruz. Peki, kolay anlaşılıp hatırlanacak, kalıcı bir etki yaratacak ve duyanların görüş ve davranışlarını değiştirecek fikirler tasarlanır? Kitaplarında bu soruya cevap veren Dan ve Chip Heath, okuru 'Yapışkan fikirlerin altı ilkesi' ile tanıştırıyor ve bu altı ilkeyi bir denetim listesi biçiminde sıralıyor: Basit, beklenmedik, somut, güven uyandıran ve duygusal bir hikâye.
|
|
|
|
|
|
Üyeye Bela Gelmez,mod Kızmadıkça, mod Kızmaz,Üye Azmadıkça Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. elfidanın saklı bahçesi saklı bahçede ki yazılar bana gelen maillerin paylaşımıdır http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=7099.new#top
|
|
|
|
Elfida
|
 |
« Yanıtla #101 : 17 Ocak 2009, 11:20:27 » |
|
Reklamcılığın Global Tarihi, Mark Tungate, Medıacat Paris'te yaşayan İngiliz asıllı gazeteci Mark Tungate'in kaleme aldığı ve bizde raflarda yerini almadan önce dünyada oldukça ses getiren Reklamcılığın Global Tarihi, reklamcılığın gelişimini ilk defa uluslararası bir perspektiften irdeliyor. Bugün artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen ve yıllık bütçesi 400 milyar doları bulan reklam sektörünün nasıl bugünlere geldiğini, hangi arada gelip de hayatımızın başköşesine kurulduğunu ve sektörün iki önemli oyuncusu olan reklamveren ve reklam ajanslarının geçen zamanda nasıl bir yol aldığını anlatan kitap, sektörün kelimenin tam anlamıyla kuşbakışı fotoğrafını çekiyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elfida
|
 |
« Yanıtla #102 : 17 Ocak 2009, 11:20:36 » |
|
Satış Otopsisi, Dan Seıdman, Neden Satış dünyasında da bir gün işlerin sarpa sarabileceği gerçeğini baş köşeye koyarak yazılan bu kitap, berbat satış hikâyeleri koleksiyoncusu Dan Seidman'ın yıllar içinde yarattığı birikiminin eseri. Gerçek satışın hatalar yaparak öğrenildiğini söyleyen yazar, asıl yapılması gerekenin bu hatalardan ders alarak yola devam etmek olduğunu belirtiyor. Hayat kaydıran satış kazalarını bir platformda biriktirmek üzere 1999 yılında "saleautopsy" adlı siteyi kuran Seidman, sitenin kısa zamanda satış profesyonelleri arasında kült haline gelmesiyle sitenin bir de basılı bir versiyonunun olmasına karar vererek, bu kitabı yazmış.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elfida
|
 |
« Yanıtla #103 : 17 Ocak 2009, 11:20:48 » |
|
Aklını Kullan Aksini Düşün, Paul Arden, Boyner " Doğru bakış açısı yoktur. Geleneksel bakış açısı ya da popüler bakış açısı vardır. Kişisel bakış açısı vardır. Çoğunluğun paylaştığı genel bakış açısı vardır. Sadece birkaç kişinin paylaştığı dar bakış açısı vardır. Ama doğru bakış açısı yoktur. Her zaman haklısın. Her zaman haksızsın. Bu sadece sana hangi açıdan bakıldığına bağlı." Hulusi Derici'nin deyişiyle 'Herkes Mersin'e giderken, tersine gitmemiz gerektiğini kafamıza vura vura anlatan bir kitap' olan Aklını Kullan Aksini Düşün, işinize, hayatınıza ve dünyaya bakışınızı değiştirme iddiasıyla yazılmış. Kitapta Paul Arden, okuyucu olarak bizleri alışılagelen sıkıcı tavsiyeler yerine kullandığı esprili sözler ve cüretkar ifadelerle mantığa dayalı davranışlarımıza hiç aklımıza gelmeyen aksi açılardan bakmaya çağırıyor. Gerçekte kim olmak istediğinizi ve hedeflerinizi hatırlatarak cesaret aşılayacak; yapacağınız işlerden daha önce hayal edemediğiniz kadar keyif almanızı sağlayacak olan bu kitap geçen yılın nimetlerinden.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|