|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2009, 01:22:14 » |
|
U100 : İlk önce herkesi yakından ilgilendiren IMKB ile başlayalım.Herhalde Global Krizden sonra kimse IMKB'nin zirvesine yönelmesini beklemiyordu.Şahsen bendeniz 45 bin üzerini asla beklemedim.Teknik olarak yukarı hareketin devam etmesi durumunda 53,500-56,500 hedef görünmektedir, tabi bunu bozacak tek şart kısa vadede 50,625-51,000 bandının kırılmasıdır (Bu seviye aralığı hergün yukarı update olacaktır.) Daha sonra ise ister bu hedef gerçekleşsin , isterse destek aralığı kırılırsa 37,000-40,000 aralığı 2010 yılı içerisinde yeniden hedef konuma gelecektir.Bunun düzeltmemi, yoksa çok daha derin bir düşüş mü olacağı ise bu önemli destek aralığının kırılıp kırılmayacağına bağlıdır...
U30 : Bir anlamda VOB ile ilişkilendirmeniz için u30 analizini yapmak istedim.Yukarı hareketin devamı halinde 71,000-71,500 hedef konuma gelecektir.Tabi kısa vade 64,500 destek seviyesinin korunması durumunda.(Elbette bu destekte her gün yukarı revize olur) VOB da ise 72,000 olarak düşünebilir hedef yaklaşık.İster bu hedef görülsün, ,isterse destek kırılıp aşağı düşüş yada düzeltme başlasın 47,000-50,000 aralığı 2010 yılında hedef olacaktır.Düşüş yada düzeltme olup olmayacağı U100 de olduğu gibi bu desteğin kırılıp kırılmamasına göre belli olacaktır..
EURO/USD : Geçen hafta kritik eşikten döndü 1,42...Tabi bu şimdilik daha net belli değil durum.1,48 seviyesi geçilmeden yön aşağı görülüyor.Elbette 1,42 çok önemli destek olduğundan ilk seferdede kırılmamamış olabilir.Ama kırılırsa paritede 1,35-1,28 aralığı hedef konuma girer..
DOLAR : Yukarı hareketin olacağını belirtmiştim.Dolarda 1,5550 denedi orası oldukça önemli direnç konumundaydı.1,48-1,50 bandı destek olduğu sürece Dolarda yön yukarı görünüyor.1,5550 üzeri ise dolarda ciddi derece Ralli potansiyeli var.2010 yılında kimse doları 2,200-2,500 seviyelerinde görürse şaşırmasın.Tabi bunun için şart yukarıda verdiğim destek aralığının korunması (Bu destek aralığı yükselecektir her gün zaman oldukça paylaşırım.)Destek kırılırsa ki kırılacağını düşünmüyorum 1,39-1,32-1,12 sırayla hedef konuma gelirler.
ALTIN : Altında geçen hafta kritik destek denendi.1,075 olan destekten alımlar geldi.Şu anda bu destek 1,080 yükselmiş görünüyor.Destek olmaya devam ederse yeniden yukarı gider, ancak şu anda kritik durumdaki Altında görüntü çokda iyi değil.Bu destek kırılırsa ilk hedef 950 olacaktır.Altın ve Parite birbirine çok benziyor teknik anlamda.Şu anda Sat konumda ikiside, ikiside önemli desteklerini denediler..
TAHVIL : 2009 yılında sürekli düşen Faizlerde, birkaç aydır çaktırmadan yukarı gidiş seyrediyor.8,75 seviyesi korundukçada bu yukarı hareketin sürebileceği görülüyor.12,50-13 seviyeleri bu destek kırılmazsa hedef olacak görünüyor ilk etapta..
DOW JONES : 10,500 direncinde cebelleşip duruyor aslında.Bu destek bir türlü kırılamadı, ki kırılsa bile şu anda menzilde 10,850-11,200 hedefi var.O bölgeyi geçebileceğini düşünmüyorum..
Şöyle ana resme bütün olarak bakınca, Endekslerde teknik dinamikler halen yukarı biraz daha potansiyel olabileceğini göstersede, Parite-Altın-Dolar da durum derin derin insanı düşündürüyor.2010 yılının yatırımcılar açısından çokda iyi geçeceğini düşünmüyorum, en azından şu andaki görüntü o.Ama yinede teknik dinamiklere inanmak lazım.Yani hedefler gözümüzün önünde durmalı, fakat teknik sinyal ne diyorsa o olmalı.Şu anda bu topikte 2010 yılı boyunca sadece özellikle Endekste teknik sinyalleri paylaşacağım.En son sinyal elbette TUT konumundaydı.
MUTLU YILLAR
|
|
|
|
|
|
62,125-64,525-74,975 77,500-80,375 Fibo = 67,225-66,325 Pivotlar = 68,500-70,050-73,625 Alayına İSYAN, İnadına ASLAN Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Seri:V, No:52 Sayılı "Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çevresinde sunulmaktadır.
|