Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 22 Mayıs 2012, 04:44:10

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Alman devinden Aksaray'a yatırım  (Okunma Sayısı 495 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mavidünya
MODERATÖR

Rep Gücü: 6
Karizma: 2714

« : 01 Temmuz 2008, 12:43:08 »

Alman devinden Aksaray'a yatırım

Mercedes-Benz Türk'ün İdare Meclisi Başkanı ve  Daimler Otobüs Grubu Başkanı Harald Landmann, Mercedes Benz'in Türkiye pazarındaki planlarının değişmediğini özellikle Aksaray'daki kamyon fabrikasına yatırım yapabileceklerini söyledi.

Alman otomotiv devi Daimler bünyesinde Türkiye'de 41 yıldır faaliyet  gösteren ve 100,000'inci kamyonuyla 50,000'inci otobüsünü üreten Mercedes-Benz'in bu  vesileyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Landmann, Türkiye'de bu zamana kadar  yaklaşık 500 milyon euroluk yatırım yaptıklarını ve bu yatırımlara devam edeceklerini  belirterek "Özellikle Aksaray'daki kamyon fabrikasına dünya pazarlarındaki talebe bağlı  olarak yatırım yapabiliriz" dedi.
Landmann, Türkiye'de enflasyonun sorun olduğunu ancak Türkiye'ye güvendiklerine  dikkat çekti.

2008'DE  ÜRETİM YÜZDE 20 BÜYÜYECEK
Mercedes-Benz'in yıllık üretim kapasitesi 4,000 otobüs olan Hoşdere otobüs  fabrikasında toplam 150 milyon tutarında yatırım yapıldı. Aksaray kamyon fabrikası ise  12,300 araç üretim kapasitesine sahip bulunuyor.

Toplantıda konuşan Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Jürgen Ziegler de  Mercedes-Benz Türk'te günde 13 otobüs üretildiğini ve 2008'de üretimin yüzde 20  büyüyeceğini, kamyonda ise bu oranın yüzde 10 olacağını kaydetti. Ziegler, otobüs  üretiminin yüzde 80'ini ihraç etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Toplantıda verilen bilgiye göre, şirket, otobüs ihracatına başladığı 1970 yılından bu yana  22,500 otobüs, kamyon ihracatına başladığı 2001 yılından bu yana ise 15,000 kamyon ihraç  etti.

KAMYONDA TÜRKEYİ LİDERİ
Mercedes-Benz Türk'ün halen üretim kapasitesi, üretimi ve ihracatıyla Türkiye'nin en  büyük otobüs ve kamyon üreticisi olduğu belirtilen basın bültenine göre, başta Batı Avrupa  ülkeleri olmak üzere 70'in üzerinde yurt dışı pazarına ihracat yapan şirketin Türkiye  şehirlerarası otobüs pazarındaki payı yüzde 61.8, belediye otobüslerinde ise yüzde 26.1  düzeyinde bulunuyor.

Türkiye'de 6 ton üzeri kamyon pazarında ise son 6 yıldır lider durumda olan Mercedes- Benz Türk'ün bu pazardaki payı yüzde 30.6 düzeyinde bulunuyor.

Artan petrol fiyatlarının sektör üzerine etkisi konusunda gazetecilerin sorusunu  yanıtlayan Landmann, artan fiyatlar karşısında bireylerin özel araç yerine toplu taşıma  araçlarını tercih edeceklerini bunun da yine otobüs üreticilerinin lehine olabileceğini  kaydetti.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: