Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 22 Mayıs 2012, 04:44:34

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: almanyadan Türkiyeye ödül  (Okunma Sayısı 659 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
blue_wind
MODERATÖR

Rep Gücü: 0
Karizma: 182

Geri Döndüm :D

« : 10 Kasım 2007, 13:51:18 »

Ankara (AA)- Almanya'nın Nürnberg kentinde 1-4 Kasım tarihleri arasında düzenlenen IENA 2007 Fuarında sergilenen 1 Türk buluşu altın, 2 Türk buluşu da gümüş madalyaya layık görüldü.

Buluşların ve yenilikçi ürünlerin küresel pazarlara tanıtıldığı fuarda, 34 ülkeden 800'ün üzerinde buluş ve yenilik sergilendi.

Türk Patent Enstitüsü (TPE) de dünyanın en prestijli fuarlarından olan IENA 2007'ye katılım sağlayarak 3 Türk buluşunun küresel pazarlara tanıtımını temin etti.

TPE standında tanıtılan üç Türk buluşundan biri olan ''Devrilmeyen Merdiven Sistemi (Urfa Merdiveni)'' buluşuyla, serbest kategoride Murat Nural altın madalya aldı.

Yüksek yerlere tırmanmayı ve yukarıda kalarak çalışmayı kolaylaştırmak amacıyla geliştirilen sistemin özelliği; merdivenin dikey olarak yükselebilmesi. Oynar ayakları sayesinde düz olmayan toprak gibi yüzeylerde kolay kullanım imkanı bulunan merdiven dikey olarak durabildiği için bir başkasının tutmasına ya da bir yüzeye
dayandırılmasına gerek kalmıyor.

Törende, ''Yüksek Güçlü Lazer" buluşuyla yine serbest kategoride Ersin Doğan, gümüş madalyaya layık görüldü. Bu buluş, gerek demir çelik hassas kesimi gibi endüstriyel alanlarda, gerek cerrahi ameliyatlar tüy dökümü ve dövme sökme gibi tıbbi uygulamalarda, gerekse savunma sanayinde mesafe ölçümü güdüm sistemleri için işaretleyici olarak kullanılabiliyor.

''Seramik Filtre Üretim Yöntemi'' buluşu ise kolej ve üniversite kategorisinde Gürcan Gürses'e gümüş madalya kazandırdı.

Söz konusu yöntemle basınca ve ısıl şoklara dayanıklı çevreye dost ve ekonomik olarak üretilebilinen köpüksüz seramik filtre üretiliyor.

SAYMİN'nin GELİNİ Cheesy

Dünya, uzayda küresel bozuk bir walkman: kasedimiz, tarih. Geri sarma tuşumuz, arızalı... Smiley
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: