Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 22 Mayıs 2012, 06:22:26

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: BABALAR GÜNÜ'nde ne alsak ne alsak ? :)  (Okunma Sayısı 1071 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
blue_wind
Burası Artık Onun Evi

Rep Gücü: 0
Karizma: 182

Geri Döndüm :D

« : 06 Haziran 2008, 14:02:38 »

Anneler Günü kadar eski olmasa da Babalar Gününün de bir geçmişi var. Bazı tarihçiler, Babalar Gününün Antik Roma'da bile kutlandığını belirtiyor. Bazı araştırmacılar tarih belirtmezken Babalar Gününün Batı Virginia'da ortaya çıktığını savunuyor. Batı Virginia'da yaşayan John Dowdy'nin annesi öldükten sonra onun yerini alan babası için böyle bir gün kutlanmasını istediği söyleniyor. Diğer araştırmacılar ise 1910 yılında Washington'daki John Bruce Dodd'un 6. çocuğunun doğumu sırasında hayatını kaybeden annesinin ardından hayatını çocuklarına adayan babası William Smart'a özel bir gün armağan etmek amacıyla bu fikri ortaya attığını belirtiyor.

Dodd, anneler günü kutlanırken babalar gününün olmayışını büyük bir haksızlık olarak nitelendirmiş. Hemen babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın babalar günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış. Ama bu çalışmalar bir sonraki yılın 19 Mayıs'ına kadar sürmüş.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmış. Daha sonra diğer eyaletlere yayılmış. Ancak Babalar Günü resmi olarak 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge'in desteğiyle kutlandı. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımladı.

babamız; bizi koruyan ,annemiz kadar belki yanımızda olmasa da herzaman bizi kalbinde taşıyan,hertürlü zorluğa bizim için katlanan,ne kadar günü kötü geçmişse bile bize gülen,bazen supermanımız,bazen annemizden kıskandığımız babalarımız.....

babalar günü için hediye önerileriniz bekliyoruz  smitten şimdiden teşekkürler

SAYMİN'nin GELİNİ Cheesy

Dünya, uzayda küresel bozuk bir walkman: kasedimiz, tarih. Geri sarma tuşumuz, arızalı... Smiley
Ford
Kral Tahtı

Rep Gücü: 9
Karizma: 4623

« Yanıtla #1 : 15 Haziran 2008, 11:49:56 »

Babası olan tüm dosların ve hakiki baba olanların gününü kutlarım  smitten
orjinal baba olarak benim günüm'de kutlu olsun :eller: :eller:
babama hediye olarak'ta 23 yıllık hasretle sarılmak kaç para bilmiyorum ama dünyaları vermek isterdim Undecided

babalar günü için hediye önerileriniz bekliyoruz  smitten şimdiden teşekkürler

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: