Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temcsilci Mustafa Balbay , emekli Tuğamiral İlker Güven ve Neriman Aydın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.
Bu arada, mahkeme, serbest bırakılan Mustafa Balbay, İlker Güven ve Neriman Aydın'a yurt dışına çıkış yasağı getirdi.
Mustafa Balbay'ın Cumhuriyet Gazetesi'ne geçeceği öğrenildi. Balbay'ın açıklama yapması bekleniyor.
Az önce tutuksuz yargılanmasına karar verilen ve serbest bırakılan Mustafa Balbay'ın mahkemedeki ifadesinde şunları söylediği öğrenildi.
"Dosya içerisinde bulunan Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, çeşitli mahkemeler ve MİT kaynaklı belgeler çalıştığım gazeteye benim adıma gelmiş ve bende toplanmıştır. Gizli başlıklı bu belgeler başkaca bir amaç için değil yazdığım kitaplarda ve yaptığım yorumlarda okuyucularımı aydınlatmak için kullandım. Bu belgeler Ankara gazetecilerinin bir çoğunda mevcutttur. Ankara da bu sıradan bir durumdur ve gazeteciler bu belgeler kendilerine ulaştığı içn övünürler ve mesleki başarı sayarlar."
"Komşu ülkelerle ilgili istihbarat raporları, İran raporu, Suriye raporu ve Irak'la ilgili kitabımda kullnılmıştır. Bu raporlar benim 11 yıllık süreçte edindiğim evraklardır. Ancak mahkenin bir anda karşısına çıkmıştır. Bunun yanlış yorumlanmamasını istiyorum. Milli Siyaset Belgesi, 2006 yılında çalıştığım gazetede manşet olmuştur. MGK belgeleri başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı menşeli belgelerde gazetemde dizi olarak yayınlanmıştır. Daha sonra devlet ve İslam ismiyle kitaplaştırılmıştır."
HABERİN DEVAMI
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=84123&cat=110&dt=2008/07/05