Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 22 Mayıs 2012, 07:21:57

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: bir hayırsever var mı cevap verecek:)  (Okunma Sayısı 2140 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
rubrarosa
Yeni Dost
*

Rep Gücü: 0
Karizma: 0

« : 26 Eylül 2008, 00:57:53 »

merhaba arkadaşlar, geceniz muhabbetle devam eder umarım, hiç bozulmasın dilerim:))  ben yıllarca inekleyip tıbbiye bitirdim deyim yerindeyse, şimdi de neymiş bu borsa? bir bakayım diye merak saldım, saldım ama daha işin başında sarmaş dolaş oldum:) size bir şey sormak istiyorum ,gerçi siz bu işin pirlerine böyle vasat konuları sormak biraz ayıp kaçacak, çok basit mevzular eminim ama ne yapayım daha çok toyum burda:)  bir yatırım hesabı açtım internet üzerinden de hisse senedi alayım dedim. ee başlangıç olarak da çok ufak meblalar alayım dedim , bakayım ne olacak durum. almasına aldım da yatırım hesap özetime bakarken anlamadığım terimlerle karşılaştım. bloke tutarı şu kadar. takas tarihi ve takas borcu şu kadar diyor. anlamadım şimdi bunu,bloke olmak ne demek? takas borcu dediği şey, ekstradan yatırmak zorunda olduğum bir borç mu demek şimdi?  zaten iki kuruş hisse aldım, hissenin maliyeti kadar da borç görünüyor neredeyse? bilgilendirebilecek olan var mı beni?
ßaHa
BorsaMania

Rep Gücü: 3
Karizma: 311

« Yanıtla #1 : 26 Eylül 2008, 01:03:53 »

Öncelikle hoşgeldiniz sitemize.Ancak aynı mesajı her yere yazmamanızı rica ediyorum.Zira her topiğin görevi başka..Borsaya en kötü zamanda girmişsiniz bence yatırım yapılacak zaman değil uzun vade için.Ama ben kısa vade yakalarım başarırım diyorsanız o ayrı.

Hissenin Maliyeti : Sizin verdiğiniz emirdeki fiyat üzerine komisyon oranını ekleyin.
Bloke şu demek : Bir hisseyi aldığınızda T+2 olayı vardır.Yani senedin parası 2 gün içinde hesabınızdan gerçek anlamda düşer.Aracı kurumunuz o parayı o zamana kadarda bloke eder.Aynı zamanda satış yaptığınızdada ancak parayı fiziki olarak 2 gün sonra çekebilirsiniz hesabınızda.Yani 2 gün geçmeden parayı virman yapamazsınız.

Takas Borcu : Hisseyi aldığınız toplam maliyet, komisyonla beraber.

bakın cvp gelmiş.

BorsaMania Teknik Destek

Site İle İlgili Yaşanılan Sorunlarınızı Ve Sorularınızı Aşağıdaki Linklerden Sorabilirsiniz...

Forum Kullanımıhttp://www.borsamania.net/forum/index.php?board=52.0
Öneri ve Şikayet Kutusuhttp://www.borsamania.net/forum/index.php?board=55.0
Duyurular http://www.borsamania.net/forum/index.php?board=53.0
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: