Vadeli işlem ve opsiyon borsaları yönetim kurulları, borsa bünyesinde şeffaflığı sağlayacak "gözetim sistemini" kuracaklar.
Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) "Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsalarının Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan düzenleme ile vadeli işlem ve opsiyon borsalarının yönetim kurullarının görevlerine borsa bünyesinde "gözetim sistemi kurmak" görevi de eklendi. Buna göre vadeli işlem ve opsiyon borsaları, işlemlerin açık, düzenli ve dürüst bir şekilde gerçekleşmesinin sağlanması ve buna ilişkin aykırılıklar ile Sermaye Piyasası Kanununa aykırılık oluşturacak şekilde gerçekleştirilen borsa işlemlerinin tespit edilmesi amacıyla bünyelerinde gerekli gözetim sistemini kuracaklar.
Yönetmeliğin 30'uncu maddesinin "İşlem Esasları" olan başlığı da "İşlem Esasları ve İşlemlerin Gözetimi" olarak değiştirildi.
Vadeli işlem ve opsiyon borsaları yönetim kurulları, borsa bünyesinde şeffaflığı sağlayacak "gözetim sistemini" kuracaklar. Sermaye Piyasası Kurulunun...
( KB)
kaynak
http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=101235