Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 23 Mayıs 2012, 07:37:22

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 [2] +   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Borsaya Girmek İstiyorum, Yardımcı Olur musunuz?  (Okunma Sayısı 6562 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
pitbull
Yeni Dost
*

Rep Gücü: 0
Karizma: 0

« Yanıtla #9 : 03 Haziran 2009, 00:08:36 »

teşk ederim arkadaşlar şuan hertürlü bigliye açığım finallerim bitsin 24 saat pc başından kalkmayan bi insanım ben yani...
FvzKPK
Yeni Dost
*

« Yanıtla #10 : 01 Kasım 2009, 09:31:38 »

arkadaşlar herkese hayırlı günler

sitenizde ve borsada bende yeniyim merak ettiğim eski senetle yeni senet arasında ne gibi fark var hangisi daha avantajlı

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler Wink
Yıldızsever
Aileden Biri

Rep Gücü: 1
Karizma: 719

« Yanıtla #11 : 01 Kasım 2009, 11:25:10 »

sitenizde ve borsada bende yeniyim merak ettiğim eski senetle yeni senet arasında ne gibi fark var hangisi daha avantajlı

Merhaba, hayırlı sabahlar olsun derim ...  Smiley

Eski senet ile yeni senedin kıyaslanması ilk önce temel analizle olur kanımca... 

Bir senet ne kadar eski olursa olsun, borsaya yeni girmiş bir senedin
temel canlılığını hayatında hiç görmemiş olabilir!
Ayrıca bu dediğim cümlenin tersini de düşünebilirsin... 

Yatırım kurumlarında görevli ''kurt'' diyebileceğimiz araştırmacılar var;
bence onlarla temasa geçersen daha mantıklı olabilir...  Roll Eyes

Yağmur gibi toprağa düştün, şimdi de cimrilikle bu toprağı kimseye vermem diyorsun!

YASAL UYARI
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.
Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir...
FvzKPK
Yeni Dost
*

« Yanıtla #12 : 01 Kasım 2009, 11:45:37 »

Yıldızsever kardeş yönlendirme için sağol Wink
güven55
Sıkı Dost
**

Karizma: 204

« Yanıtla #13 : 01 Kasım 2009, 13:08:11 »

SLM  ARKADAŞIM  HOŞGELMİŞSİN  YENİ     eski  senet  deyince  şöyle  izah  edeyim.  Bir  hisse    bedelli   veya   bedelsiz  sermaye  artırımına   gittiği  zaman.  piyasaya  yeni  hisse  senedi  ihrac  ediyor.  işte  bu  hisseler  belirli  bir   tarihe  kadar   yeni  olarak  işlem  görüyor  sonra   eski  hisse  ile  aynı   duruma  gelerek  tahtası  kapanıyor.  tabiki  aynı  duruma  geliyor  derken   mesela   kupon  olarak  işlem  görenler   bedellide  oluyor.  bedelsiz  ise  temettü  dönemi  yakın  ise  eski  hisse  üzerindeki  temettüyü  verince  aynı  oluyor.  eski  hissenin  lot   sayısı  borsada  çoğalmış  oluyor.burada  tabiki  elindeki  hisse  bedelli  bölünmüş  ise   vede  1  tlinüzerinde  veya  şöyle  diyeyim   9 00  tl  iken   %100   bedelli  bölündü.  burada  bedelli  sermaye  artırımına  mutlaka  katılmak  zorundası  yoksa  %100    zararınolur    9 00  tl   lik  hissen  5 00  tl   ye  düşer  işte  bizde  öyle  yatırımcılar  varki   kullanmıyor  bu  olduğu  gibi   şirkete  kalıyor.
FvzKPK
Yeni Dost
*

« Yanıtla #14 : 01 Kasım 2009, 14:37:55 »

Hoş bulduk güven55 kardeş öncelikle ilgilendiğin için teşekkürler

benim bir miktar hisse senedim vardı ve geçenlerde fiyatı birden düştü ben şaşırdım ama hissesenedi sayısına baktığımda sayıda artış vardı acaba dediğin olay bu mu ?
ekonometri_emre
Yeni Dost
*

« Yanıtla #15 : 18 Mart 2010, 01:48:45 »

İyi günler arkadaşlar,aranıza yeni katıldım, sayenizde birşeyler öğrenmeye çalışıyorum...
bir sorum olacak benim,emirler sadece 1 günlük veriliyor diyor herkez,diyelimki ben sabah 1.50 den aldım.akşam 1.60...ben o akşam ve ertesi gün o hisseyi satmadım ve 2NCİ AKŞAM 1.70 DEN KAPANDI,YANİ ben o hisseyi satmadığımda,sat emri verene kadar borsada işlem görüyormu hergün? yardmcı olursdanız çok sevinirim...
SAYMİN
quality
MODERATÖR

Rep Gücü: 4
Karizma: 2457

« Yanıtla #16 : 18 Mart 2010, 10:18:18 »

İyi günler arkadaşlar,aranıza yeni katıldım, sayenizde birşeyler öğrenmeye çalışıyorum...
bir sorum olacak benim,emirler sadece 1 günlük veriliyor diyor herkez,diyelimki ben sabah 1.50 den aldım.akşam 1.60...ben o akşam ve ertesi gün o hisseyi satmadım ve 2NCİ AKŞAM 1.70 DEN KAPANDI,YANİ ben o hisseyi satmadığımda,sat emri verene kadar borsada işlem görüyormu hergün? yardmcı olursdanız çok sevinirim...

hisseyi ne zaman aldıysanız ve maliyet kaç ise o şekilde satmadıysanız satmayana kadar sizin elinizde , ve işlem görür

diyelim ki  1,50 den 500 lot aldınız
               1,60 dan 500 lot aldınız
  etti                    1000 lot

siz 3 gün sonra 1000 lotu 1,70 olduğunda satarsanız ortalama 1575 tl paranız 1700 tl olur .. bu arada komisyonlar vardır ..o miktar kuruma göre değişir ..

aynı olay aynı günde olur . haftalar sonrada ..

tersini düşünürseniz 1,60 dan aldığınız hisse 1,40 da olabilir o zaman 1000 lotu baz alırsak 200 tl kaybınız olur ..

borsada sabır 1.ci sırada yer alır... yatırımcı için .. ama günlük düşünürseniz her yöne riski vardır
                                                                  bol kazançlar
Sayfa: 1 [2] +   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: