Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 23 Mayıs 2012, 07:38:08

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Borsaya Nasıl Başladınız?  (Okunma Sayısı 3115 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tyler
TRAKTÖR
Aileden Biri

Rep Gücü: 5
Karizma: 2163

« : 05 Nisan 2010, 12:54:25 »

Sevgili dostlar herkezin bir borsaya başlama hikayesi vardır... Gördüğüm kadarıyla bu işe başlamak bir çoğumuzda heyecan risk vb duyguları bir arada yaşatmış dolayısıyla hayatımızda önemli rol oynamış, ilginç ve unutulmaz bir anı olmuş... öyleyse anlatmaya başlayalım.  Smiley smitten bakalım nasıl hikayeler okuyacağız...

NETAŞ............

---Kar yapınca satmayı bilmiyorsan zarar etmeye mahkumsun...

http://www.borsamania.net/forum/borsaya_nasil_basladiniz-t15806.0.html;msg430968#new
--- Ölmek % de 100 ihtimal Borsada kaybetmek % 99

...
Elfida
anka kuşu
BorsaMania

Rep Gücü: 41
Karizma: 6882

insan görünüşüyle karşılanır kişiliğiyle uğurlanır

« Yanıtla #1 : 05 Nisan 2010, 13:27:32 »

ben başlamak istememiştim beni ittiler mecbur düştük bıralara  kahkahacı kahkahacı kahkahacı

Üyeye Bela Gelmez,mod Kızmadıkça,
mod Kızmaz,Üye Azmadıkça

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.
Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile
müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum
ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile
risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım
kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

elfidanın saklı bahçesi
saklı bahçede ki yazılar bana gelen maillerin paylaşımıdır
http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=7099.new#top
Tyler
TRAKTÖR
Aileden Biri

Rep Gücü: 5
Karizma: 2163

« Yanıtla #2 : 05 Nisan 2010, 13:36:27 »

Anlatmaya Başlayayım... Merakım 1989-1990 yıllarında Babamın sattığı arabasıyla ereğli almasıyla ve elindeki kupon kupon o gazete gibi büyük kağıtların ne işe yaradığını merak etmemle başladı... zamanla ne olduklarını her bir kuponun (lot) değeri olduğunu anladım. Kendimce gazeteden takip edip değerlerini hesaplıyordum. Ereğli bizim için pek hayırlı gelmemişti  kağıt tahminen 3 de 1 fiyatlara inmişti babam yükselmesini uzun süre bekledi sonuçda zararına verdi ve bir daha hayatı boyunca  kağıt almadı. o dönemde migros halka arz edildi yanlış hatırlamıyorsam 1991 de. o dönem babama migrosu önermiştim... gazetelerden sürekli takip ediyor ve borsayla ilgili müthiş hayaller ve büyük mutluluk duyduğum için migrosun halka arzından haberim vardı. babamın parasının kurtulacağını hissetmiş olmalıyım. fakat ne yaptıysam migros aldıramadım migros 2 ayda on katına çıkmıştı ben isyan ediyordum. çocukdum ciddiye alınmıyordum en iyisi kendime kendi hissemi almaktı Grin

Yıl 1992  ilk olarak aldığım hisse Pınar et oldu. Babama zor bela bayram sonrası biriktirdiğim haşlıklar ile 200 lot aldırmıştım. o dönemde bu kadar kolay değildi önce kalkıp tahtakaleye gitmeniz gerekiyordu  Smiley ve ben o kağıtları hala satamadım nedeni  6-7 sene elimde tuttuktan sonra borsayı takip eden bir abimize vermiştik hala alamadık... bu kadar uzun süre elimde kalmasının nedeni ise satmanın zahmetli olması ve benim yapamamam birde değerinin çok fazla değişmemesi olmuştu az dı sonuçda... kim bilir kaç kere temettü vermiştir. Smiley  yıllar yıllar geçti  ben okul yıllarımı borsayı çok çok uzakdan takip ederek bitirdim. Askerlik başladı ve asker arkadaşlarımdan biri borsa ile uğraştığını söyledi ve benim içimdeki borsa duygusu yeniden alevlendi akerlik bittikten sonra 2005 yılında araba almak için biriktirdiğim parayla yeniden başladım...  Gerisini en azından yaklaşık son on ayımı biliyorsunuz smitten

NETAŞ............

---Kar yapınca satmayı bilmiyorsan zarar etmeye mahkumsun...

http://www.borsamania.net/forum/borsaya_nasil_basladiniz-t15806.0.html;msg430968#new
--- Ölmek % de 100 ihtimal Borsada kaybetmek % 99

...
mirzamurat44
Aileden Biri

Rep Gücü: 1
Karizma: 302

« Yanıtla #3 : 05 Nisan 2010, 13:46:13 »

Yıl 1999 arabamızı sattık(1984 model eski kasa doğan  Grin ) o dönemlerde amacam iş bankasında çalışıyordu.Bizde parayı nasıl değerlendirelim diye düşünüyorduk.Amcam bize borsayı tavsiye etti.Biz borsanın ne olduğunu bilmiyorduk tabi Smiley Derken işbankası C aldırdı baktık para kazanıyoruz,yarın birgün çıkarız derken borsanın içinde kaybolup gitmişiz... smitten smitten smitten
umarslan17
Burası Artık Onun Evi

Rep Gücü: 0
Karizma: 587

« Yanıtla #4 : 05 Nisan 2010, 22:18:31 »

İş bankası bankamatiğinden bi arkadaşla üniversitede lot altı alış satış yaparken kendimizi boş derslerde etibankın seans salonunda canlıyı izlerken bulduk.

Sonra kasketli zengin bi amca bize nasıl izliyeceğimizi,yanıp sönenlerin ne anlama geldiğinden, kademelerin nasıl kaldırılacağına kadar bir dizi küçük eğitimden geçirdi uygulamalı olarak.    Smiley

sonrasında o söyledi biz bankamatikten aldık,satın dedi sattık.

güzel harçlıklar alıyorduk öğrenciyken ama o amcanın sonra seans salonunda kalp krizi geçirdiğini duyduğumuzda çok üzülmüştük diğer arkadaşımla birlikte.

o gün bu gündür küçük küçük toplayıp büyük büyük zararlar ediyoz.  Smiley
SAYMİN
quality
MODERATÖR

Rep Gücü: 4
Karizma: 2457

« Yanıtla #5 : 06 Nisan 2010, 09:12:32 »

benim hikaye uzunda ortasından başlayım ..  Kiss

benim bi amcamın oğlu var  knuppel2 sitede kongolo . hep onun yüzünden oldu ..
gazozuma ilaç kattı .. borsaya beni attı ..  Cry  2004 civarı idi sanırsam .. o gün bu gün 3 ileri
2 geri 1 rolanti devam gidiyoz ..  Cheesy
nayit
Aileden Biri

Rep Gücü: 6
Karizma: 3051

« Yanıtla #6 : 07 Nisan 2011, 09:45:38 »

çok hızlı başlamıştım  kahkahacı kahkahacı
Nur
Aileden Biri

Rep Gücü: 2
Karizma: 1161

« Yanıtla #7 : 07 Mart 2012, 18:56:37 »

İlk eczacıbaşı men.değ. de başladım.
Param var ne alayım diye soruyorum.
Kimse bir şey söylemiyor

koç.,sabancı.diyorum
sabah bakın öyle alırsınız diyorlar.

Yeşil yanan bir kağıt dohol alayım diyorum.
Ammmaaaaaaaaaannn o adamın kağıdı alınmaz diyorlar

Nihayet bir kaç gün sonra rüyamda dohol un dağıtıyor diye gördüm .berekettir dedim aldım hissesini.

1.70 lerden 3.xx lere gitti.
kazandım acemi şansı

sonra yeşil yananlara alım yaptım.
o alınmaz çok çıktı gibi bir sürü müdahaleler oluyordu
bende kazandığımı veririm deyip kafamın dikine gidiyordum.

ve kazanıyordum.
Ne zaman brokerları dinledim hep kaybettim.
Üç kriz yaşadım
çiller krizi
rusya krizi
ecevitin anayasa krizi

satma bekle dedikçe satmadım ve beter oldum.(7 liralık yapı kredi 1 lira oldu)
şimdi aldığım hisse % 5 düşerse satıyorum.

Yine de 22 yıllık kayıplarımın hiç birini yerine koyamadım.

Boşuna yaşamış olur insan
Dilediğine erer de zevkini alamazsa
                        William Shakespeare
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: