Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın göreve geldiği günden beri beklenen enerji bürokrasisindeki değişim süreci BOTAŞ ve Türkiye Taşkömürü İşletmeleri (TTK) ile başladı.
Resmi Gazete'de dün yayımlanan karara göre BOTAŞ Genel Müdürü Saltuk Düzyol ile TTK Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Dağdelen başka bir göreve atanmak üzere görevinden alındı. Bu görevlere en kısa zamanda yeni isimlerin atanması ve diğer enerji KİT'lerinde değişim bekleniyor. Yıldız'ın başta vekaleten yürütülen kamunun elektrik üretim şirketi EÜAŞ ve iletim şirketi TEİAŞ'da da gerekli atamaları yapacağı öğrenildi. Yıldız, uzun zamandır Hilmi Güler dönemindeki ekiple çalışıyordu. Enerji bürokrasisinde değişime gideceğini birçok basın toplantısında dile getirmiş olan Yıldız, bunu "Bazı çalışma arkadaşlarımızla yollarımızı ayırmak zorunda kalabiliriz" sözleriyle ifade etmişti. Dün ayrıca Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Başkan Yardımcılığı'na ise Tahir Akbaş getirildi.
Gümrük Müsteşarlığı'na Maksut Mete atandı
Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararlarına göre, Mehmet Emin Zararsız'ın Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı olmasıyla atanmasıyla boşalan Gümrük Müsteşarlığına Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Maksut Mete atandı. Mutalip Ünal'ın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) üyeliğine atanmasıyla boşalan Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına da Başbakanlık Başmüfettişi Yunus Arıncı'nın ataması yapıldı. Dış Ticaret Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcılığına Avrupa Birliği Genel Müdürü Cemalettin Damlacı, Türkiye İş Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine de Bakanlık temsilcisi olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Zahteroğulları getirildi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürü İsrafil Çelik ile bu Bakanlığın Bağlı ve İlgili Kuruluşlar Daire Başkanı Ufuk Özgelen de görevlerinden alınarak, Bakanlık Müşaviri oldular. Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Bağlı ve İlgili Kuruluşlar Dairesi Başkanlığına, Bilgi İşlem ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Ali Özcan'ın ataması yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında da İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Mehmet Başar görevinden alındı.
YUNUS ARINCI TEFTİŞ KURULU BAŞKANI
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Mutalip Ünal'ın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) üyeliğine atanmasıyla boşalan Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına da Başbakanlık Başmüfettişi Yunus Arıncı'nın ataması yapıldı. Arıncı Başbakanlık Müfettişliği görevini sürdürürken de denetlediği kurum olan TÜBİTAK'ta Denetleme ve Değerlendirme Kurulu başkanlığına atanmıştı. Arıncı, eski TÜBİTAK Başkanı Namık Kemal Pak hakkında ULAKNET ihalesinde yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Pak ve diğer üç TÜBİTAK görevlisi suçsuz bulundu ve soruşturmada takipsizlik kararı verildi
kaynak
http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=130902&KTG_KOD=480