İyi akşamlar CALIFORNIA
Aylık baz da al derken sadece 1 aylık bi sure için mi alım satım yap dediniz. Zaten meslek icabı ile de sürekli takip etme zorluğu çekerim. Geceleri takip etme imkanım daha fazla.
Konuya çok yabancı olduğum için ilk adımı da atmayı beceremiyorum. Yani ilk ders nedir? sorusunun cevabını hala bulmadım.
İyi geceler
Geçmiş yazılarımı oku dostum.Bence bekle.Ben şahsen 2007 sonunda yazdım 2008 de borsalar felaket olacak diye ki nitekim öyle oldu.Bence bu sene yatırım yapma diyorum kestirmeden.Eğer illa yapacaksan Endeks-10 senetlerine yap o zamanıda bizi izleyerek uygularsan iyi olur.Mesela arada ben Endeks-10 alınır diyorum.Geçen yükselişte AKBNK yazdık %50 gitti.Perşembe günüde Endeks-10 dedik 1 günde %20 gitti.Yani çok düşük paralarla bunu uygularsan para kazanırsın yoksa Endeks düşüş trendinde yani para kazanmak çok zor..
Aylık bazda derken grafik olarak söyledim.İlk ders olarak sadece piyasaları izle hemde 1 ay.
GARANTİ-ISCTR-AKBNK bu gibi senetleri izle..
X-100 Endeks yani hareketlerini izle..
Dow Jones-DAX diğer piyasalar Almanya-ABD orada neler oluyor bize yansımaları nasıl oluyor iyice izle.İlk ders bu arkadaşım.Her piyasada tonla senet gider hatta uçanlar olur.Onlar spekülatif giderler onlara yatırım yapmak intihardır
Bu borsada 30 kat giden 2 ayda aynen yükseldiği yere dönen o kadar spekülatif hareketler olduki.Sen yaklaşık 1 yıl bilançosu kötü olan senetlere bulaşma.Bilançoları incele mesela şirketlerin.Hemen belirteyim Bilançosu iyi olması yetmez endeks kötüyken bilançosu iyi olanda düşer.Aldanma