Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 23 Mayıs 2012, 09:12:31

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Cem Karaca' ya rahmet...........  (Okunma Sayısı 1687 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cerre
Burası Artık Onun Evi

Rep Gücü: 1
Karizma: 1212

« : 09 Şubat 2008, 12:23:19 »

.......1960 ların sonu ,1970 lerin ilk yılları...........O zaman fikrine,dünya görüşüne karşı olduğum Cem Karaca' ya hayrandım.O benim en sevdiğim şarkıcı idi............Bir gün belki hayattan..............Huşu içinde,coşku ile dinlerdim.................Gece radyo ile yatar,gece programında mesela  Tamirci çırağını  dinlerken mest olurdum...Sonra çok ideolojik şarkılar söyledi...Yine gizli gizli dinledim..............12 Eylül zorunlu bir ayrılık getirdi................Uzun yıllar Almanya' da kaldı.Bu süre ,insanların geçmişi daha iyi tahlil etmesini sağladı ve pek çok insanın fikri planda değişimini getirdi...........Biliyorsunuz ,değişmeyen tek şey değişimdir... Smiley.Sonra Rahmetli Özal' ın gayreti ile yurduna döndü..............Artık olgunluk devresine geldi........Tam bir demokrat anlayışa vürud etti............Şimdi fikrende birdik.............İnsanı ,her zaman ve her şartta ,en üstte tutmaktı ortak görüşümüz..........Bir takım tabular yaratılıp , pek çok insanın bunlara kurban edilmesine karşı idik.........1995 veya 1996 yılı yazı Didim de yazlıkda iken.market alışverişi sırasında Cem Karaca CD leri gördüm...Birini aldım....Alış o alış.....Ailemi ve kardeşimin ailesini bıktırdım..........15 gün boyunca.................O CD deki ,aşağıda adresini verdiğim  " Kerkük Zindanı " türküsünü dinlemekten,herkes bıktı , ben bıkmadım...................Daha sonralarıda arada bir çıkarıp çıkarıp dinlerim .
 Sevgili Strange' nin uyarısı ile dün 8 Şubat günü ölüm yıldönümü olduğunu geç vakit öğrendim............Onu anmak için bu topiği açıp, Kerkük Zindanı türküsünün linkini  verdim........

Gidermi ama, Allah Rahmet eylesin dileklerimi bilidiriyorum Sevgili Cem Karaca için.............İnanıyorum ki onun bunlara ihtiyacı yoktur evvelallah.................

http://www.youtube.com/watch?v=36VBenOukjI

yetmişiki millete bir göz ile bakmayan,
halka müderris olsa hakikatte asidir..........
                         Yunus Emre....
mavidünya
MODERATÖR

Rep Gücü: 6
Karizma: 2714

« Yanıtla #1 : 09 Şubat 2008, 14:55:54 »

ben sıze tum asagı yukarı tum albumlerının toplandıgı bır dosya gondereyım bıraz yukludur dosya...
mavidünya
MODERATÖR

« Yanıtla #2 : 09 Şubat 2008, 15:08:40 »

yuklu dosyayı kabul etmedı parca parca deneyeyım
mavidünya
MODERATÖR

« Yanıtla #3 : 09 Şubat 2008, 15:20:20 »

http://www.upload.gen.tr/d.php/s1/sob39s5l/Cem_Karaca_-_Askaros_Deresi__Uryan_Geldim.rar.html
strange
kuşlar kadar hür
Kral Tahtı

Karizma: 466

« Yanıtla #4 : 09 Şubat 2008, 15:21:52 »

.......1960 ların sonu ,1970 lerin ilk yılları...........O zaman fikrine,dünya görüşüne karşı olduğum Cem Karaca' ya hayrandım.O benim en sevdiğim şarkıcı idi............Bir gün belki hayattan..............Huşu içinde,coşku ile dinlerdim.................Gece radyo ile yatar,gece programında mesela  Tamirci çırağını  dinlerken mest olurdum...Sonra çok ideolojik şarkılar söyledi...Yine gizli gizli dinledim..............12 Eylül zorunlu bir ayrılık getirdi................Uzun yıllar Almanya' da kaldı.Bu süre ,insanların geçmişi daha iyi tahlil etmesini sağladı ve pek çok insanın fikri planda değişimini getirdi...........Biliyorsunuz ,değişmeyen tek şey değişimdir... Smiley.Sonra Rahmetli Özal' ın gayreti ile yurduna döndü..............Artık olgunluk devresine geldi........Tam bir demokrat anlayışa vürud etti............Şimdi fikrende birdik.............İnsanı ,her zaman ve her şartta ,en üstte tutmaktı ortak görüşümüz..........Bir takım tabular yaratılıp , pek çok insanın bunlara kurban edilmesine karşı idik.........1995 veya 1996 yılı yazı Didim de yazlıkda iken.market alışverişi sırasında Cem Karaca CD leri gördüm...Birini aldım....Alış o alış.....Ailemi ve kardeşimin ailesini bıktırdım..........15 gün boyunca.................O CD deki ,aşağıda adresini verdiğim  " Kerkük Zindanı " türküsünü dinlemekten,herkes bıktı , ben bıkmadım...................Daha sonralarıda arada bir çıkarıp çıkarıp dinlerim .
 Sevgili Strange' nin uyarısı ile dün 8 Şubat günü ölüm yıldönümü olduğunu geç vakit öğrendim............Onu anmak için bu topiği açıp, Kerkük Zindanı türküsünün linkini  verdim........

Gidermi ama, Allah Rahmet eylesin dileklerimi bilidiriyorum Sevgili Cem Karaca için.............İnanıyorum ki onun bunlara ihtiyacı yoktur evvelallah.................

http://www.youtube.com/watch?v=36VBenOukjI

sn cerre çok teşekkürler. smitten
cem karaca bir zamana mühür vurmuş,yaptığı eserler dillerde yıllarca söylenmiş,belli bir kitleye de olsa 40 seneden fazla hitab edebilmek.... herkesin harcı değil.
sesini,tarzını,isyanını,kelimelere vurgusunu,kendine özgü giyim kuşamını severdim.fikri ;fikrim olması önemli değil.insanları yaptığı işlerle değerlendirmek lazım. ne dönemlerdi...aynen dediğiniz gibi..rahmetle anıyorum.sesi kulaklarımda...
cem karaca ile çağrışım yapan barış manço yu da saygıyla anıyorum.Allah rahmet eylesin.. tap

smitten

kuyunun dibinde kurbağalar,

sanır ki gökyüzü ,kuyu ağzı kadar...

İMECE..
http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=7327.msg145749;boardseen#top
mavidünya
MODERATÖR

« Yanıtla #5 : 09 Şubat 2008, 15:47:28 »

http://www.upload.gen.tr/d.php/s1/2zcszq4u/Cem_Karaca_-_01_-_Obur_Dunya.Mp3.html http://www.upload.gen.tr/d.php/s1/2zcszq4u/Cem_Karaca_-_02_-_El_Cek_Tabip.Mp3.html  http://www.upload.gen.tr/d.php/s1/2zcszq4u/Cem_Karaca_-_02_-_Gilgamis.mp3.html
mavidünya
MODERATÖR

« Yanıtla #6 : 09 Şubat 2008, 15:59:45 »

http://www.upload.gen.tr/d.php/s1/bn1zo5gl/Cem_Karaca_-_The_Best_Of_Cem_Karaca_1.rar.html
Elfida
anka kuşu
BorsaMania

Rep Gücü: 41
Karizma: 6882

insan görünüşüyle karşılanır kişiliğiyle uğurlanır

« Yanıtla #7 : 08 Şubat 2009, 20:17:11 »

cem karaca yı ölüm senesinde saygıyla anıyoruz allah rahmet eylesin  smitten

Düstüm mapus damlarina ögüt veren bol olur
Toplasam o ögütleri burdan köye yol olur   
Ana baba baci kardas dar günümde el olur 
Namus belasina kardas döktügümüz kan bizim

Hep bir halli Turhalliyiz biz bize benzeriz
Yüz bin kere tövbe eder gene sarap içeriz   
At bizim avrat bizim silah bizim san bizim 
Namus belasina kardas yatariz zindan bizim 

Kiz gelinim suna boylum doyamadan biz bize 
Besmeleyle yüzün açip oturmadan diz dize   
Almis götürmüsler seni çökertmisler issiza
Namus belasina kardas kiydigimiz can bizim

Agam kurban beyim kurban hallarimi eyledim
Ne bir eksik ne bir fazla hepsi tamam söyledim
Kir kalemi kes cezami yasamayi neyleyim
Namus belasina kardas verdigimiz can bizim

Üyeye Bela Gelmez,mod Kızmadıkça,
mod Kızmaz,Üye Azmadıkça

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.
Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile
müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum
ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile
risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım
kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

elfidanın saklı bahçesi
saklı bahçede ki yazılar bana gelen maillerin paylaşımıdır
http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=7099.new#top
cerre
Burası Artık Onun Evi

Rep Gücü: 1
Karizma: 1212

« Yanıtla #8 : 08 Şubat 2009, 21:24:17 »

...............Cem Karaca' yı rahmetle anıyorum...........Ve sevgili Elfida , iyiliklerle dolu hassas kalbin içinde sana çok teşekkür ediyorum.................

yetmişiki millete bir göz ile bakmayan,
halka müderris olsa hakikatte asidir..........
                         Yunus Emre....
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: