Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, konfederasyonun Şişli'de bulunan merkezindeki makamında silahlı saldırıya uğradı. Adının Rıza Tunçbilek olduğu öğrenilen saldırgan, Çelebi'ye 4 el ateş etti. Odada bulunan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgülü ve koruma görevlisinin müdahalesi ile etkisiz hale getirilen saldırgan gözaltına alınırken, bacağına isabet eden kurşunlarla yaralanan Çelebi, Florance Nightingale Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olaya tanık olan Tayfun Görgülü, saldırganın paradan söz ettiğini ve daha önceden hazırladığı tabancasını bir anda çekerek ateş etmeye başladığını belirtti. Görgülü, saldırganın kendisi ve koruma görevlisine de silah doğrulttuğunu ifade etti.
DİSK Basın Danışmanı Fahrettin Erdoğan, "Silah sesiyle yukarı çıktım. Şahsı 1-2 kez gördüm ama tanımıyorum. Başkanla görüşmek istemiş. Başkan'ın odasında meydana geldi olay. Bir şarjör boşaltmış galiba. Sol ayağında 3-4 kurşun var" dedi. Saldırganın korumalar tarafından hemen yakalandığını belirten Erdoğan, "Saldırgan gözaltında. koruması vardı başkanın. Oda içerisinde tuttular. Her zaman erken gelen polisler bu defa buraya geç geldiler " diye konuştu.
DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Küçükosmanoğlu da, "Saldırganı gördüm. Saldırının nedeni konusunda bir bilgimiz yok. Silahla sol bacağına 3-4 el ateş etmiş. Çelebi'nin hayati bir tehlikesi yok şu anda, gereken müdahale yapılmış. Saldırıyı yapanlar hesabını verecektir. Saldırgan DİSK üyesi değil ve akli dengesinin yerinde olup olmadığını söyleyecek bilgimiz yok. Saldırı esnasında Çelebi'nin koruması odasında değilmiş" açıklamasını yaptı.
kaynak
http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=130412