Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 24 Mayıs 2012, 08:36:45

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 [2] 3 4 5 ... 1009 +   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: BorsaMania Akşamcılar  (Okunma Sayısı 321352 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Elfida
anka kuşu
BorsaMania

Rep Gücü: 41
Karizma: 6882

insan görünüşüyle karşılanır kişiliğiyle uğurlanır

« Yanıtla #9 : 28 Haziran 2008, 10:18:11 »

günaydın  smitten

Üyeye Bela Gelmez,mod Kızmadıkça,
mod Kızmaz,Üye Azmadıkça

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.
Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile
müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum
ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile
risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım
kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

elfidanın saklı bahçesi
saklı bahçede ki yazılar bana gelen maillerin paylaşımıdır
http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=7099.new#top
SAYMİN06
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 28 Haziran 2008, 10:19:09 »

eve bir kaç varil petrol mu alsam ?  Roll Eyes
mavidünya
MODERATÖR

Rep Gücü: 6
Karizma: 2714

« Yanıtla #11 : 28 Haziran 2008, 10:21:26 »

ıyı hafta sonları dostlar  Smiley
mavidünya
MODERATÖR

« Yanıtla #12 : 28 Haziran 2008, 10:23:04 »

Bir darbe de petrolden yiyen borsalarda düşüşün sonu yok
28.06.2008 | Elif Batu Yener | Haber

Dünya borsalarında yaşanan ve 'ikinci dalga' olarak yorumlanan deprem, İMKB'de de 749 puanlık hasar yarattı ve endeks 23 ayın en düşük seviyesi olan 35.829 puana geriledi. İMKB'nin piyasa değeri de 195 milyar doların altına indi.

Enflasyonla mücadelede faiz artırım silahının çekilmesi, rekor kıran petrol fiyatları, likidite krizinin uluslararası bankalarda yarattığı hasarın üçüncü, hatta dördüncü çeyrek bilançolara da sarkacağı kaygılarının uluslararası borsalarda yarattığı depremin Türkiye'ye faturası ağır oldu. Faizlerdeki yükseliş ile emtia fiyatlarındaki artışın şirket kârlılıkları üzerinde olumsuz etki yaratacağı beklentileri tüm dünya borsalarında yeni bir fiyatlamanın önünü açarken, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) da 35.829 puanla 23 ayın dibine indi. Haftanın son işlem gününde 749 puanlık düşüşle ağır yara alan İMKB'de hisse senetleri ise yüzde 2,05 değer kaybetti. Piyasa değeri 194.6 milyar dolara inen İMKB'de, uluslararası satış dalgasının yaşandığı iki gündeki kayıp ise 1.743 puanla yüzde 4,6, bir haftalık kayıp yüzde 5,5 oldu. İMKB'de yıl başından bu yana yüzde 35,5, 16 Ekim 2007'deki zirveden bu yana ise yüzde 38,5 oranında kayıp yaşandı. Borsada şirketlerin piyasa değerinde bu yıl yaşanan kayıp 100 milyar dolara ulaştı. Uluslararası piyasalarda "ikinci dalga" olarak nitelendirilen cuma günkü depremden en az hasarı yine döviz piyasası aldı. Türk lirası karşısında 1.23 YTL'nin üzerini test ettiyse de bu seviyede kalamayan dolar kuru 1.22 YTL'den işlem gördü. Hazine'nin temmuz-ağustos borçlanma programının baskı yarattığı bono piyasasında ise faizler yüzde 22,48'e yükseldi.

Bankalar satıldı, Erdemir alındı
Faizlerdeki artışın bilançolarında yaratacağı hasar nedeniyle satışlarda başı yine bankalar çekti. Bankacılık sektör endeksinin yüzde 4,11 oranında değer kaybettiği piyasada Vakıflar Bankası yüzde 6,98'lik düşüşle 1.60 YTL'ye, Akbank yüzde 4,41'lik kayıpla 4.34 YTL'ye indi. İş Bankası'nın yüzde 6,05 oranında değer kaybettiği piyasada, Garanti Bankası'nın kan kaybı ise yüzde 3,95 oldu. Endeksin 35.414 puana kadar gerilediği piyasada Erdemir hisselerine olan talep cuma günü de devam etti. Erdemir hisseleri günü yüzde 4,48'lik artışla 10.50 YTL'den kapattı.
Rekor kıran petrol fiyatlarının yanı sıra Amerikan ve Avrupa bankalarının "artık zarar yazmaz" beklentisinin boşa çıktığını, zararların dördüncü çeyrek bilançolarına da sarkabileceğini ifade eden uzmanlar, cari açık ve siyasi risk nedeniyle İMKB'deki performansı normal görüyor. Aslında tüm dünyada artan petrol ve faizler nedeniyle şirket maliyetlerinin yükseleceğini dikkate alan yatırımcıların yeni bir fiyatlama sürecine girdiğini ifade eden uzmanlar, bu tür bir ikinci dalganın da zaten beklendiğini belirtiyorlar. Uzmanlara göre bu kriz ikinci dalganın da etkisiyle 2009 yılını da etkileyecek.

Kaliteli enstrüman aranıyor
Uzmanlara göre, gelişmiş ülke borsalarının düşüşte olması ve petrol fiyatlarının zirveye çıkması yatırımcıları kaliteli enstrümanlara yöneltti. Uzmanlara göre bu da Türk lirası için iyi bir haber değil. Piyasalardaki bu huzursuzluk devam ederse, cuma günü 1.92 YTL'nin üzerine çıkan euronun 2 YTL'ye çıkabileceği vurgulanıyor. Dün borsa ve bono cephesinde yaşanan depreme rağmen 1.23 YTL'nin üzerinde tutunamayan doların ise 1.25 YTL'nin üzerine çıkmayacağı düşünülüyor. Böyle ağır bir sarsıntıda dolardaki bu sınırlı yükselişin temel nedeni olarak tüm olumsuzluklara ve belirsizliklere rağmen yabancıların "bekle-gör" politikasının etkile olduğu belirtiliyor. Yani elindeki hisse senedi ve bonoyu satan yabancı dolar alıp çıkmak yerine, gecelik piyasada bekleyip uygun fırsatları kollamayı tercih ediyor. Aslında bu politikanın ne kadar süreceği biraz da faiz oranlarına bağlı. Yani Merkez Bankası, yabancıya cazip gelebilecek oranda bir faiz artırım politikası izlerse Türk Lirası'nın büyük bir hasar alması beklenmiyor. Zaten faizin cuma günü valörlü işlemlerde yüzde 22,48'e fırladığı bono piyasasında, Merkez Bankası'ndan yıl sonuna kadar beklenen 75 baz puanlık artırım yerini en az 100 baz puana bırakmış durumda.
Dünya borsalarında yaşanan ve 'ikinci dalga' olarak yorumlanan deprem, İMKB'de de 749 puanlık hasar yarattı ve endeks 23 ayın en düşük seviyesi olan 3...
 ( KB)
Ford
Kral Tahtı

Rep Gücü: 9
Karizma: 4623

« Yanıtla #13 : 28 Haziran 2008, 10:24:33 »

günaydıın Smiley
elfida hayırlı olsun maviler yakışmış smitten

mavidünya
MODERATÖR

« Yanıtla #14 : 28 Haziran 2008, 10:33:32 »

AKP kapatılırsa neler olabilir? Değerli dostlar, herkes fikir yürütüyor, AKP kapatılırsa, şöyle olur, böyle olur. İzin verirlerse ben de ekonomik açıdan bakarak birkaç senaryo üzerinde düşünmek istiyorum. AKP kapatılırsa Erdoğan nasıl davranır? Bana göre alınacak tavırda daha doğrusu kurulacak oyun planında en önemli etken küresel ekonomideki gelişmeler olacaktır. Neden mi? Arz edeyim. 2003 sonrası Türkiye'de gördüğümüz ekonomik dinamiğin arkasındaki ana motorun küresel konjonktür olduğunu, dünya genelindeki son bozulma sonrası, içeride yaşananlar ile sanırım anlamayan kalmadı.

AKP mağduru oynayabilir
2001 sonrası ortaya çıkan ana yapı içindeki küresel genleşme Türkiye'yi de üzerinde bir yerlere getirdi, motor durdu, Türkiye sadece durmadı hatta geri kaymaya başladı. Soralım, başarı sahibi görünenler için bu durum ne ifade ediyor? Böyle bir yapı üstünde iktidar olanlar için, illüzyonun bozulması konu hakkındaki gerçek kapasitelerinin ortaya çıkma tehlikesini artırıyor. Takke düşebilir.

Bu gerçek sonrası bir daha soralım. 2003-2007 arasında, dünya üstündeki rüzgar ile yelkenleri şişiren ve ben gemiyi ne güzel idare ediyorum diyen kaptan, rüzgarın kesildiği bir ortamda daha önce algılatmış olduğunun tersine bir durum olmasını ister mi? Cevap çok zor değil, eski şanının yürümesini isteyecek ve asla gerçek ile yüzleşmeden, var olan yapı içinde kalmaya devam etmeyi deneyecektir. Peki AKP kapatıldığında küresel bozulma devam ediyorsa, hatta artmışa, "ben zorla hükümetten uzaklaştırıldım, Türkiye bu hale geldi" algılamasını yayma şansını yakalayanlar, sizce istediklerini almış olmazlar mı? Başka bir deyişle gerçek farklı olmasına rağmen, bozulmayı kapatmaya endeksleyip, mağdur rolünü oynama şansını yakalamış olmazlar mı?

AKP dalgada kenara çekilir
Şimdi başa dönelim; AKP kapatılırsa, Başbakan nasıl davranabilir? Kapatma kararı çıkarsa ve o dönemde dünya genelinde bozulma devam ediyorsa, Erdoğan açısından siyasi oyun planında, en doğru hareket kenara çekilmek ve hükümeti, partileri kapatılmamış muhalefetin kurmasını seyretmek olacaktır. Peki ya dünya genelindeki ekonomik yapı, 2003-2007 Kasım arasına dönmüş ve genleşmenin devam ettiği yapı canlanmışsa! Genleşmenin 2003-2007 arası geri dönmesi çok zor olmakla birlikte, olursa, o zaman tüm oyun planı değişecektir.

Sonuç 1: AKP bağımsızlar ile hükümet kurar ve ne olursa olsun yola devam eder diyenlere katkı yapmak için yukarıdaki seçeneği aktarmak istedim. AKP için bundan sonra hükümette kalıp dalgayı karşılamak değil, kenara çekilip dalganın diğerlerinin üstünde patlamasını izlemek siyasi rant açısından daha kârlı.

Ve ben de "AKP'nin ne olursa olsun hükümet olma peşinde olmak yerine başkasının (küresel yapı) yarattığı dinamik ile kazandığı" gerçek dışı ekonomik başarı imajını korumaya çalışacağını düşünüyorum. Takkenin düşmemesi için ne lazımsa onu yapacak!

Kriz CHP-MHP'yi vurur
Sonuç 2: Ne olursa olsun, kapatılsa bile bağımsızlar ile yine AKP Hükümeti oluşturulacak diyenler bir de şunu düşünsünler. AKP hükümeti kurma görevini kabul etmiyor ve tam ekonomik krizin çarpacağı bir Türkiye gerçeğinin ortasında, CHP-MHP koalisyonu kuruluyor. Beş sene yasaklı bile olsa, beş sene sonra özellikle diğerlerinin kriz darbesini yediği bir yapı içinde, yapılacak bir seçimde neler olur düşünebiliyor musunuz?

Son söz: Senaryolara sadece siyasi veriler ile bakanlar şu gerçeği lütfen gözden kaçırmasınlar. Bu ülkede siyasetteki değişimin tamamı ekonomiden gelir! İşte 2001 krizi. 2000 yılı ocak ayında "Yüzde 55'in üstünde oyu olan 3 partili hükümetin, 2001 Şubat ayında oy toplamı yüzde 20'nin altına inmişti."

Not: Küresel ekonomik yapı da Türkiye'deki ekonomik dinamikler de son 100 yüzyılın en iyi dönemini geride bıraktı. Akan suyla bir kez yıkanılır. Dünya böyle bir dönemi uzun bir süre bir daha göremez. Bu dönemin sanki Türkiye'nin mucizesiymiş gibi siyasi rantını yiyenler için şimdi en iyi seçenek iktidardan uzak durmak! Bırakın ağaç başkasının üstüne yıkılsın.

mavidünya
MODERATÖR

« Yanıtla #15 : 28 Haziran 2008, 10:34:17 »

Cuma sabahı gazetelerde okuduk: "Çalık Grubu ATV-Sabah için kullandığı kredilerde gerekli teminatları vermiş." Ben çok güldüm, eminim detayları bilen herkes "gerekli" gibi yuvarlak bir ifadeyle geçiştirilen bu cümleye çok güldü. Bu noktada Çalık Grubu'na ait hiçbir malı 700 milyon dolar üzerinde kredi kullandığı kamu bankalarına ipotek vermeyen sadece AVT-Sabah gibi değerini tartışabileceğimiz şirketleri teminat gösteren borçluya ve ona borç verenlere soruyorum; Devletin parasını nasıl, hangi kriterler ile verdiniz? Bir soru daha sorarak gerisini de size bırakıyorum.

ATV-Sabah 1.1 milyar dolar üzerinde bir fiyatla satıldı.

Görev kötüye kullanıldı
Bugün piyasaya bakıyoruz, elinde birkaç Sabah ve birkaç ATV olan Doğan Yayın Holdingin piyasa değeri 750 milyon dolar, yine aynı piyasada Hürriyet Gazetecilik'in değeri 520 milyon dolar, peki siz 700 milyon dolardan fazla bir parayı neye güvenerek sadece ATV ve Sabah'a karşılık verdiniz!

Sonuç: İki ATV yanına da iki Sabah koysanız 1.1 milyar dolar etmez! Halkın 700 milyon dolardan fazla parası teminatsız bir şekilde Çalık Grubu'na verilmiştir ve bu işlemi yapan kamu bankaları görevlileri bana göre görevi kötüye kullanmışladır. Bağımsız yargıya duyurulur.

Elfida
anka kuşu
BorsaMania

Rep Gücü: 41
Karizma: 6882

insan görünüşüyle karşılanır kişiliğiyle uğurlanır

« Yanıtla #16 : 28 Haziran 2008, 10:37:53 »

günaydıın Smiley
elfida hayırlı olsun maviler yakışmış smitten
smitten smitten

günaydın  smitten

Üyeye Bela Gelmez,mod Kızmadıkça,
mod Kızmaz,Üye Azmadıkça

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.
Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile
müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum
ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile
risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım
kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

elfidanın saklı bahçesi
saklı bahçede ki yazılar bana gelen maillerin paylaşımıdır
http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=7099.new#top
Ford
Kral Tahtı

Rep Gücü: 9
Karizma: 4623

« Yanıtla #17 : 28 Haziran 2008, 10:46:06 »

Limon Kabuğunda Saklı Müthiş Şifa
28 Haziran 2008 10:20Kalpten kansere hastalıkların önleyicisi limon...

Prof. Mehmet Öz limon kabuklarının cilt kanserine karşı bir kalkan oluşturduğunu, cildi güzelleştirip, sinirleri yatıştırdığını açıkladı. İşte Prof. Öz'den limon kabuğu mucizesi...

Kavurucu yaz sıcaklarından ruhumuz da bedenimiz de nasibini alıyor. Tek derdimiz biraz serinlemek de olsa, cilt korumasına olabildiğince çok dikkat etmeliyiz. Cilt bakımı için ucuz ve kolay yol sunan Prof. Mehmet Öz, limon kabuğunun yabana atılmayacak faydalarını anlattı.  super

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=174094

Sayfa: 1 [2] 3 4 5 ... 1009 +   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: