Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 10 Şubat 2012, 16:31:57

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1] 2 3 4 ... 7 +   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ENDEKS YORUMLARI 2  (Okunma Sayısı 15366 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ßaHa
BorsaMania

Rep Gücü: 3
Karizma: 311

« : 25 Aralık 2008, 17:00:32 »

Endeks Yorumlarını buradan takip edebilirsiniz.

BorsaMania Teknik Destek

Site İle İlgili Yaşanılan Sorunlarınızı Ve Sorularınızı Aşağıdaki Linklerden Sorabilirsiniz...

Forum Kullanımıhttp://www.borsamania.net/forum/index.php?board=52.0
Öneri ve Şikayet Kutusuhttp://www.borsamania.net/forum/index.php?board=55.0
Duyurular http://www.borsamania.net/forum/index.php?board=53.0
ASLAN
MODERATÖR

Rep Gücü: 24
Karizma: 4414

« Yanıtla #1 : 22 Ocak 2009, 00:30:03 »

Dow Jones kapanışı güzel oldu.FDOW AL verdi günlük olarak devamı gelirse bizdede rüzgara katılabiliriz..

AL Sinyali gelirse IMKB'de Fdow bozulmadan ve Dow AL vererek, o zaman 20 bine tekrar gidip ralli  başlama süreci biraz gecikir.

Hepiniz bildiği üzere, 2007 yaz aylarında Endekse zirveden SAT vermiştim ve her zaman yorumlarımda 2009 yılının 2. yarısından sonra Uptrend beklediğimizi yazmıştık.Benim hedefim Minimum 45,000 u100 de..Belki bu uçuk bir rakam helede 20 binden sonra ama bizim beklentimiz bu halen..

Öncelikle 20 bine belki biraz altına sarkma hedefimiz halen geçerli.Ancak arada gelen AL Sinyallerinde faydalanacağız her zamanki gibi..

AL Sinyali gelirse paylaşacağım...

U100 25,300-25,500 seviyesini izlemek lazım kalıcı kırarsak AL Sinyali gelecektir..

VOB ise 32,125-500 seviyesini izlemeliyiz.

BOL KAZANÇLAR  smitten

OV SİNYAL YUKARI, UV TREND AŞAĞI
Alayına İSYAN, İnadına ASLAN

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Seri:V, No:52 Sayılı "Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çevresinde sunulmaktadır.
ASLAN
MODERATÖR

« Yanıtla #2 : 23 Şubat 2009, 23:11:50 »

Dow 12 senelik Yatay destek 7,200 civarı Burası aylar önce verdiğim 6,800 için son durak..Döndü döndü yani..

Bizim ise hedefi vermiştim aylar önce arkadaşlar...Hazirandan sonra heryer YEMYEŞİL olacakda dedik aylar önce hala aynı öngörüde duruyorum.Yükseliş Trendi başlayacak ve 45 bin minimum hedefi olacak.Ondan önce 18-20 bin riskimiz var.Biz ama senet dünyasına geri döndük son 1-2 ayda yazdıklarımız ortada.Son gaz inşallah devam edeceğiz.

7,200 altında kapanış.Yarında kapanırsa teyit alırız.IMKB vermiyorlar herşeye rağmen.Normalde 20 bin altına sarkmalıydı bizim hedefimize.

Dow aylar önce yazdık 6,800 hedef diye.Şimdi bizim ne olacağımız çokda önemli değil aslında.Ben orta vade AL verince zaten yazacağım.Küçük kağıtlarda iş sürecek, yani hisse bazlı iş bunuda zaten biz sizlerle paylaşıyoruz.

İYİ AKŞAMLAR  smitten

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Seri:V, No:52 Sayılı "Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çevresinde sunulmaktadır.
ASLAN
MODERATÖR

« Yanıtla #3 : 18 Mart 2009, 01:37:14 »

Dow % 5 yapar dediğimiz zamanı görüyormusunuz. 6,500 önemli destekti ve o destekten sert döndü ve devam ediyor.Şimdi Alçalan Trende yaklaştı bakalım çarpıp dönecek mi  Yoksa 7,800-8,000 aralığına mı gidecek beraber göreceğiz.Grafikte en alttaki göstergem AL verdiği zamanı görüyorsunuz.O zaman bizde %5 iddiasında bulunmuştuk.Henüz SAT Sinyali yok ama dediğim gibi 7,497 yani düz hesap 7,500 çarpıp dönecekmi onu izleyeceğiz.

ASLAN
MODERATÖR

« Yanıtla #4 : 24 Mart 2009, 01:30:40 »

Dow % 5 yapar dediğimiz zamanı görüyormusunuz. 6,500 önemli destekti ve o destekten sert döndü ve devam ediyor.Şimdi Alçalan Trende yaklaştı bakalım çarpıp dönecek mi  Yoksa 7,800-8,000 aralığına mı gidecek beraber göreceğiz.Grafikte en alttaki göstergem AL verdiği zamanı görüyorsunuz.O zaman bizde %5 iddiasında bulunmuştuk.Henüz SAT Sinyali yok ama dediğim gibi 7,497 yani düz hesap 7,500 çarpıp dönecekmi onu izleyeceğiz.

6,500 den Dow Jones yukarı demiştik.Şimdi 7,800 Hedefine geldi.Bundan sonrası ne olacak.Global Piyasalar tamam mı devam mı edecek ?

***Dow Jones için DİRENÇ: 7,800  Daha sonra 8,000-8,150 civarı..

U100 için DİRENÇ : 25,050-25,200
VOB DİRENÇ : 32,500-33,200

Şimdi Dow Jones 7,800 direncine geldi.Bizim U100 direncimiz çok yakın.Yani biz Dow Jones bu direncini fiyatladık.Vadeli ise biraz geri kaldı 1,000 puan civarı.

Şimdi Dow buradan dönerse bizimde göreceğimiz seviye 25,200 direnci olur.Dow devam ederseki 8,000-8,150 seviyesini geçecek olursa o zaman Düşüş Trendinin bitebileceğine dair ilk ciddi işareti almış olacağım..

Buradan dönüp, son geri çekilme daha mantıklı geliyor benim çizdiğim resme göre....Planlarımı buna göre yapmıştım zaten.6,500 den yukarı 7,800 beklenmeliydi vede gerçekleşti.

Yani herşey bundan sonrası Ne olacağına bağlı..

1-7,800 den dönecek aşağılar test edilip daha sonra sağlıklı yükseliş trendi başlayacak..
2-8,000-8,150 kırılacak, Burada bizde kıracağız o zaman 10 bine doğru yolculuk başlayacak.Bu ihtimali çok zor görüyorum şu aşamada..

ASLAN
MODERATÖR

« Yanıtla #5 : 02 Nisan 2009, 23:28:19 »

DOW JONES

Dow Jones 8 bin üzerinde bu gece haftalık 22 Günlük HO denedi şu anda geçemedi.Hemen şunu belirtmeliyim sizlerinde bildiği üzere, 2007 yaz aylarında Global Kriz olacağına dikkat çekmiş vede Borsaların 2008 de çökeceğini, 2009 2. çeyrekte dip oluşumu yukarı-aşağı hareket ve 2. yarısından sonra tekrar yükseliş trendinin başlayacağını yazmıştım..

Tüm bunlar öngörülerim gerçekleşiyor.Yalnız hemn Dow Jones, Hemn IMKB ve tüm borsalar SON DÜŞÜŞ olacağını düşünüyorum.Bundan sonra sağlıklı yükseliş hareketi başlayacak..

Dow Haftalık direnci denedi, buradan dönebilir !!!!!!!

IMKB

IMKB ise 26,8** direncine yakın kapanış yaptı.Grafiktede görüleceği üzere Alçalan Trend..Bu direncin üzerinde 29,645 seviyesi bulunmaktadır..

VOB

Vadelide durum farklı değil.U100 farklı olarak 33,200 direnci üzerinde seyretti.35,700 çok önemli bir direnç, hareketine devam ederse.33,200-32,500 desteklerimiz artık.

Sonuç olarak henüz SAT Sinyali yok Borsalarda.Sat verince paylaşacağım, ancak dikkatli olamkta fayda var, zira son düşüş beklemekteyim.Ayrıca Borsa Manipulasyon ciddi işlem yapan Spekülatörlerinde bulunması şu anda hasır altı edilsede piyasalar, yurtdışı-IMF-G20 derken bunu fiyatlamadı ama fiyatlanacaktır.

ASLAN
MODERATÖR

« Yanıtla #6 : 08 Nisan 2009, 22:08:19 »

Bizim Bilmediğimiz Ne Gelişme Olacak ? Çuvalladık !!!!!!!!

Endekste Yıl Sonu 45 bin beklentimiz malum aylar öncesinden yazdık.Lakin son kez geri çekilme bekliyorduk.Bu konuda çuvalladık mı ? Lokomotif Senetler GARAN-ISCTR-AKBNK-VAKBN ya 200 günlük Hareketli Ortalama üzerindeler, yada çok yakın durumlar.YKBNK-HALKB biraz daha uzaklar.200 günlük Hareketli Ortalamalar ORTA VADE için önemli göstergedir.Lokomotif senetler bu seviye üzerinde tutunurlarsa Orta vade hareket başlamış demektir.Hazine İhalesinde 3 Milyon TL Tek kalem alış, Bugünde ortalıkta ne var ne yok süpüren Citigroup ? Acaba ortada İnsider-Training mi var.Medya IMF konusunda manşetler atmaya başladı.Kimi diyor 15 Kimi diyor 25-35..Herneyse ama Yurtdışı dirençlerden dönüp SAT verirken, son düzeltmeye hazırlanırken, biz ortalığı toz dumana kattık yükseliyoruz.Kokusu yakında çıkar nasılsa, ama yine güçlü eller haberleri bizden önce almışlar, biz o haberi alınca bir güzel maldan çıkarlar..

Şimdi bunu bir örnekle açıklayalım Ve Endeksteki Teknik duruma göz atalım..

AKP Kapatma davasını herkes hatırlar.Ne canlar yanmıştı özelliklede Vadelide.Herkes sonucun kötü olabileceğini düşünürken, birileri geldi ne var ne yok süpürdü.Sonuç açıklanınca mı ? Bir gün önce gördüğü en yüksek seviye oldu ve bir daha o seviyeleri göremedik...

AYLIK Grafikte görüleceği gibi MAVİ OKLA gösterilen bölgede Yatay Durumdaki MOST Göstergemiz AL vermiş, fakat kırılmamış, düşüş Kanalının üst bandı görüldükten sonra zirve olup sert aşağı hareket başlamış..

Şimdiye bakınca Yatay MOST Kesmiş AL vermiş, Eğer Yukarı Kanal Direncine gidiliyorsa 30,544 (Bu seviye her gün biraz azalacaktır düşen kanal olduğundan dolayı) hedef olacaktır.

Aradaki tek fark AKP Kapatma davasındaki durumla, MACD ilk defa Aylık bazda AL Sinyalleri vermeye başladı.CALI Göstergeside AL Sinyalleri vermeye başladı.Tabi burada grafik Aylık bazda olduğundan Nisan Sonu itibari ile bu şekilde kalacak mı orası mühim..Yani şu anda pek dikkate almak hata yaptırır.

Vadeliye baktığımızda daha önce 35,700 olarak verdiğim Kanal Direnci bugün itibari ile 35,113 yani bugün görülen zirve..Kısacası Zurnanın zırt dediği yerdeyiz.Ayrıca Çanak Formasyonunuda tamamlıyoruz..

Şimdi Peki Dow Jones durum nasıl ? Daha önce 8,100 seviyesinin kolay geçilemeyeceğini yazmıştım.Şu anda 7,800 desteğinde gel gitler yaşıyor ancak SAT Sinyalleri vermişti 8,100 den dönüşte.Buradaki düşüşün 7,800 üzerinde kalınamazsa 7,450-7,500 aralığına kadar olacağını düşünüyorum.Zaten Dow öngörümüzde hiç yanılmadık.6,500 geldiğinde hatırlarsanız yukarı sert hareketin başlayacağınıda biz yazdık.%5 en az yapacak dediğimizde espri yaptığımız sanıldı ama bu konuda haklı çıktık..

IMKB de ise CİTİGROUP HAKLI çıktı CALIFORNIA çuvalladı.Bu işin özü budur.

Peki biz çuvalladık çuvallamasınada Citi bu malları kime çuvalla satacak ? İşte bu nokta tam bir muamma.200 günlük Hareketli Ortalamalar üzerinde kalabilirse hisseler o zaman Senaryomuza yeniden göz atmamız lazım.Ancak ben bu seviyelerden lokomotif senetleri almam,Daha önce son düzeltmenin 22,000-20,000 seviyesinde olacağını düşünmekteydim.Şu anda ise aşağı salınım başlarsa ve 24,500-25,000 aralığı kırılmazsa sonlanabileceğini düşünüyorum.Ancak tabiki salınırsa.Ya Salınmazsa ? Bize senet mi yok deriz Lokomotiflerden vazgeçeriz en azından sağlam kalabildiklerini görene kadar.

ASLAN
MODERATÖR

« Yanıtla #7 : 10 Nisan 2009, 00:48:58 »

28,500 önemli direnç seviyesinde kapanış yapmayı başardı IMKB...Üzerinde kalabilecekmi asıl soru bu? Dün grafikte vermiştim dirençleri..Eğer bu seviyelerden dönüş olmaz ise, biraz yukarı olabilir dünde vermiştim 30,544 hedef konuma gelir.

Lokomotif senetlerde ani ters hareketlere yakalanmamanız için Önemli destekleri veriyorum.Umulmadık zamanda satışa geçerlerse yakalanmayınız.Not alırsanız kendiniz için iyilik edersiniz.

GARAN...2,72
ISCTR....4,16
AKBNK...4,82
YKBNK...1,82  (Diğerlerine göre primi az oldu.Kıyasalama yapılırsa 2,05 hedefin yakınlarında olması lazımdı)
VAKBN...1,54
HALKB...3,98 (Yapı gibi diğerlerine göre primi az oldu.4,88 lere yakın olması gerekirdi.)

Dirençlere gelince,

GARAN...3,03-3,33
ISCTR....4,46
AKBNK....6,00
YKBNK....2,05-2,17
VAKBN....1,81
HALKB....4,88-5,48

ASLAN
MODERATÖR

« Yanıtla #8 : 14 Nisan 2009, 22:44:16 »

Beklediğimiz düzeltme mi başlıyor ?

Endeks-Lokomotif senetler-Vadeli hepsi desteklerini test ettiler bugün.Geçen hafta Salı günü bunun olabileceğini yazmıştım.Perşembe gününden bu yana sinyallerini almaktaydım.Peki şimdi düzeltme başladı mı ? Desteklerimiz hangi seviyeler ?

ENDEKS : 27,815 , VOB  : 35,450

Bu verdiğimi 2 Önemli DESTEK Seviyesi altında kapanışlar olursa, düzeltmenin başladığını söyleyebiliriz.Yalnız seansta altına sarkmalar kırıldı anlamı taşımaz.Ancak Aşağıdada verdiğim üzere Lokomotif senetler, Endeks ve Vadeli destek seviyelerinde kapanışlar yaptılar..Bu hareket dökme Tuzak hareketi olabilir mi ? Bunuda söylemek zor, verdiğim destek seviyelerine dikkat edilerek kararlar verilmelidir, zaten Realizasyonların yapıldığını düşünüyorum.Zaten düzeltme olacaksada son düşüş olacaktır.Destekler kırılmazsa, yeniden yukarı dönme ihtimalimizin olduğuda unutulmamalı.

Dow Jones ise yaklaşık 8,050 direnci üzerinde kapanışlar yapmadığı takdirde, düzeltme başlayabilir.

GARAN...2,86-2,72 , 3,00-3,32
ISCTR....4,14-4,10 , 4,30-4,42
AKBNK...5,00-4,82  , 5,70-6,00 (Önemli göstergeyi ilk Akbank kırdı.)
YKBNK...1,86-1,82  , 1,96-2,16
VAKBN...1,54-1,33  , 1,78-2,10
HALKB...4,12-,400  , 4,28-4,42

Sayfa: [1] 2 3 4 ... 7 +   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: