|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #54 : 16 Ağustos 2009, 19:53:18 » |
|
Arkadaşlar Cuma günü piyasayı pek izleyemedim, daha çok düşüş ağırlıklı bir gün yaşanmış.Piyasalar volatile hareketlere devam ediyor.Dalgalı seyirler gözlemleniyor, Şu an için tepe seviyelerdeki bu hareketler tedirgin edici.Cuma kapanışı itibari ile çok önemli destek seviyelerimiz şunlar.Bir önceki kullandığım sistem olsaydı Bankalardan bazıları Sat vermişti.Özellikle Akbnk&Garanti.Kritik direnç seviyeleri hep yukarı revize oluyor buna dikkat edilmeli. IMKB YÖN : Belirsiz (Cuma kapanışına göre 42,700-43,600 bölgesi kritik seviye.) ISCTR..5,18 GARAN..5,15 AKBNK..8,24 HALKB..7,82 YKBNK..2,98 VAKBN..2,97 U100...43,600-43,050-42,700 U30....54,745-53,260 VOB....54,875-54,950 Aralığı altı KISA, 56,300-56,700 aralığı üzeri UZUN (Bu seviyeler seansta değişme gösterir ama ana hatlar Cuma kapanışına göre bu şekilde.Şu anda Hem Endeks, Hemde Vadelide Yön Belirsiz.Bir bakıma dalgalı, yukarı aşağı volaliteli piyasa.) İyi Akşamlar Not : Sinyal Tablomuz güncellenecek akşam.
|
|
|
|
|
|
OV SİNYAL YUKARI, UV TREND AŞAĞI Alayına İSYAN, İnadına ASLAN
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Seri:V, No:52 Sayılı "Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çevresinde sunulmaktadır.
|
|
|
|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #55 : 17 Ağustos 2009, 09:42:35 » |
|
Arkadaşlar Cuma günü piyasayı pek izleyemedim, daha çok düşüş ağırlıklı bir gün yaşanmış.Piyasalar volatile hareketlere devam ediyor.Dalgalı seyirler gözlemleniyor, Şu an için tepe seviyelerdeki bu hareketler tedirgin edici.Cuma kapanışı itibari ile çok önemli destek seviyelerimiz şunlar.Bir önceki kullandığım sistem olsaydı Bankalardan bazıları Sat vermişti.Özellikle Akbnk&Garanti.Kritik direnç seviyeleri hep yukarı revize oluyor buna dikkat edilmeli. IMKB YÖN : Belirsiz (Cuma kapanışına göre 42,700-43,600 bölgesi kritik seviye.) ISCTR..5,18 GARAN..5,15 AKBNK..8,24 HALKB..7,82 YKBNK..2,98 VAKBN..2,97 U100...43,600-43,050-42,700 U30....54,745-53,260 VOB....54,875-54,950 Aralığı altı KISA, 56,300-56,700 aralığı üzeri UZUN (Bu seviyeler seansta değişme gösterir ama ana hatlar Cuma kapanışına göre bu şekilde.Şu anda Hem Endeks, Hemde Vadelide Yön Belirsiz.Bir bakıma dalgalı, yukarı aşağı volaliteli piyasa.) İyi Akşamlar Not : Sinyal Tablomuz güncellenecek akşam.Artık son derece DİKKAT...Vadeli yukarıda verdiğim önemli destek test ediyor.Yalnız o destekler biraz daha yükselmişti yani şu anda destek altında..Düşüş başlamış olabilir.55,100 kalıcı kırılmadan kısa pozisyonlar taşınabilir, artık uzun son derece riskli dirençler geçilmeden.. Bankalarda eski sistemim SAT verdi demiştim, Vadelidede bu seviyelerde öyle olacak arkadaşlar.Dikkatle takip edilmeli artık.
|
|
|
|
|
|
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Seri:V, No:52 Sayılı "Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çevresinde sunulmaktadır.
|
|
|
|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #56 : 13 Eylül 2009, 15:06:00 » |
|
TEPKİ Mİ ? YOKSA ZİRVE DENEMESİ Mİ ?
Sinyal Tablosundan takip edildiği üzere ANA SİNYAL Endeks-Vadeli-Bankalarda SAT vermiş, aşağı düzeltme başlamıştı.Cuma günü yeniden AL Sinyalleri gelmeye başladı.Şimdi bu sürecin tepki mi yoksa yeni zirve denemesi mi olduğu konusunda şüpheliyim.Zira Bankalarda aşağı düzeltme ve maldan çıkış ile birlikte, ikincil senetlerle Sngyo-Tuprs-Thyao-Kchol-Tcell ile piyasayı fazla düşürmeden tuttular.Bankalardan bazıları ANA DESTEKLERİNE (Sinyal Tablosunda ORTA VADE DESTE-DİRENÇ Bölümünde verdiğim seviyelerdir.Her gün güncellenecektir.) çekilip daha sonra sinyaller AL Sİnyaline dönüştü.
Bundan sonrası ne olacak hep birlikte dikkatli izleyelim.Aslında senaryolara ve destek-dirençlere göre hareket etmek, duygusal olmamak en sağlıklısı olacaktır..
SENARYO-1 : Yukarı tepki biraz daha devam edip, Endeks 44,150-43,450 ( Ana destek ve her geçen gün yükselmekte yaklaşık 150-200 puan) Bu bölge kırıldığı anda Endekste ciddi bir sarsıntı yaşanır.Orta Vadeli düşüş başlamış olur.Bu senaryoya göre ilk desteğimiz 46,000 (Bu seviyeleride Sinyal Tablosundan Kısa Vade Destek-Direnç bölümünden takip edebilirsiniz.
SENARYO-2 : Endeks ikili tepe yapmak üzere yola çıkar.48,300 biraz daha marj bırakırsak 48,500 civarına yükselir ve Orta Vade Yükseliş biter, Orta Vade düşüş trendi başlar.Burada 48,300 üzeri görülmesi mühim değil, önemli olan üzerinde kapanışlar yapması gerektiği unutulmamalı..
SENARYO-3 : Endeks önceki zirvesini kalıcı şekilde kırar ve 50,000-52,300 aralığını hedef haline getirir.
Bu hafta aynı zamanda MB Faiz Kararı açıklanacak.Bankalarda düzeltme yapıp, Endekste fazla sarsıntı yaşatmadan düzeltmenin bitirilip, 0,50 İndirileceği nerdeyse kesin olan Faiz Kararı ile Zirveyi kırma niyetide olabilir.Ancak bu tuzakta olabilir.Ondan dolayı Cuma günü Moddy's tarafından Öğleden önce gelen ''Hükümet mali disipline sadık kalırsa Not artırımı gelebilir'' Türünden tamamen manipulatif bir haberler yukarı çekilen Endeks vede en önemlisi Öğleden sonra gelen 2. Rapor ''Türkiye bu krizde 2001 yılındaki Krizden daha fazla mali yapısı etkilendi'' şeklinde olumsuz gelen 2. rapor piyasaları ilgilendirmiyor.Su yolunu buluyor daha doğrusu bazıları tarafından yönlendiriliyor (Haberlerin neden aynı anda değilde 3-4 saat arayla gelmesi tabiki bizi ilgilendirmez.Yetkili kurumların incelemesi gereken bir olaydır.Bu konudada aktif bir merci yok malesef.)
Ondan dolayı inat, duygu olmadan sadece Teknik olarak olaya bakmak sağlıklı olacaktır.Teknik Analiz suyun akacağı yönü gösterir.Buna bu şekilde bakılsa daha sağlıklı sonuçlar alınacaktır.
VOB : Vadelide aynı şekilde 62 bin seviyesinden satışlar başlayıp 56,425 seviyesinde düzeltme bitti ve 59,725 seviyesine yükselme yaşandı.Buradada senaryolar benzer durumda.Kısa vadede 59,200 üzerinde Uptrend devam eder,60 bin-60,500 civarı hedef konuma gelir kötümser senaryoya göre..Eğer 59,200 kırılırsa 58,700-58,800 bölgesi altında ise ilk olarak 58 bin hedef konuma gelir.58 bin seviyesinin kırılmaması halinde yükseliş senaryosu bozulmaz.Alım fırsatı olur yine 60 bin-60,500 hedef konuma gelir.Ama kırılması halinde düşüş senaryosu gündeme gelir.60-60,500 hedefi görüldükten sonra, kalıcı kırılmadığı takdirde Boğalar hemen sevinmesin son çıkış bitmiş olur ve Orta vade başlayacak olan Düşüş Trendi başlar ve 48-50 bin hedef konuma gelir bu senaryoya göre.
Peki iyimser senaryoda ne olur, zirve kalıcı kırılır su yoluna devam eder.Yani 60-60,500 kalıcı kırılıp yoluna halen devam ediyorsa zirvede kalıcı kırılıyorsa o zaman yeni hedefler gündeme gelecektir.
İYİ TATİLLER
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #57 : 15 Kasım 2009, 20:28:24 » |
|
SORULAR-SORULAR ?
21 binden IMKB, 6,500 den Dow Jones dönüşünü öngörüsünde bulunurken, IMKB 45,000, Dow Jones 10,500 hedefleri ile yola çıkmıştım.IMKB de bu hedef Devasa OBO sağ omuzunun 48,500 civarı oluşup Ayı piyasasına yeniden dönüş yapacağımızdan yola çıkılarak oluşmuştu.
Burada 2 strateji hatası yaptığımı sonradan anladım, ilki düzeltme olarak yıl sonu 45 bin hedefi konusunda, ikinciside TL bazlı olarak hedefi seçmemdi.Ama iş işten geçti tabiki...Şimdi U100 & U30 grafiğini Dolar bazlı koyuyorum.Bu grafiklerle ilgili 2 tane sorum var.
1-2006 Yılından başlayan Yükseliş Trendine yeniden girilmek istendi ama dirençten şu anda dönüldüğü görülüyor? Yani bu direnç geçilmeyecek ve yeniden Ayu piyasası devam mı edecek?
2-Devasa OBO Formasyonu Dolar bazlı halen bozulmadı ve sağ omuz tamamlandı ve yeniden şelaleli günler mi başlayacak?
SONUÇ : IMKB'de bu yılın zirvesi geçilmeden (2006 Yükseliş Trendine geri dönülmeden), Dow Jones 10,500 kalıcı şekilde !!!! kırmadan çok dikkatli olunmalı.Şu anda 51,800 zirvesinden göstergelerin birçoğu Sat vermiş ve bu devam ettiği görülmekte.En azından 48,500-49,150 aralığı altında pozisyonlarda bir değil yüz defa dikkatli olunmalı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #58 : 22 Kasım 2009, 16:47:49 » |
|
SORULAR-SORULAR ?
21 binden IMKB, 6,500 den Dow Jones dönüşünü öngörüsünde bulunurken, IMKB 45,000, Dow Jones 10,500 hedefleri ile yola çıkmıştım.IMKB de bu hedef Devasa OBO sağ omuzunun 48,500 civarı oluşup Ayı piyasasına yeniden dönüş yapacağımızdan yola çıkılarak oluşmuştu.
Burada 2 strateji hatası yaptığımı sonradan anladım, ilki düzeltme olarak yıl sonu 45 bin hedefi konusunda, ikinciside TL bazlı olarak hedefi seçmemdi.Ama iş işten geçti tabiki...Şimdi U100 & U30 grafiğini Dolar bazlı koyuyorum.Bu grafiklerle ilgili 2 tane sorum var.
1-2006 Yılından başlayan Yükseliş Trendine yeniden girilmek istendi ama dirençten şu anda dönüldüğü görülüyor? Yani bu direnç geçilmeyecek ve yeniden Ayu piyasası devam mı edecek?
2-Devasa OBO Formasyonu Dolar bazlı halen bozulmadı ve sağ omuz tamamlandı ve yeniden şelaleli günler mi başlayacak?
SONUÇ : IMKB'de bu yılın zirvesi geçilmeden (2006 Yükseliş Trendine geri dönülmeden), Dow Jones 10,500 kalıcı şekilde !!!! kırmadan çok dikkatli olunmalı.Şu anda 51,800 zirvesinden göstergelerin birçoğu Sat vermiş ve bu devam ettiği görülmekte.En azından 48,500-49,150 aralığı altında pozisyonlarda bir değil yüz defa dikkatli olunmalı.
Endeks 3-4 gündür sert inmiş.Biz son yazımızda uyarmıştık.OBO Formasyonunu ve Dolar Bazlı 51,800 deki 2009 zirvesinin 2006 yılından başlayan Boğa Piyasası Trend direnci.Yani yükseliş trendinin direnci olduğunu girilemediğinden yeniden Ayu Piyasasının devam edebileceği konusundaki şüphemizi.. 48,500-49,150 Altında hisse pozisyonlarında 1 değil 100 defa düşünülmesi gerektiğinide. Peki bundan sonra neler olabilir ?Şunu hemen belirtmek istiyorum.Nasıl ki yükseliş abartılı ve dayanaksız olduysa, dirençler çabucak kırıldıysa, düşüşde devam edebilir. Endeksin cuma günü gördüğü 44,800, VOB 56,900, GARAN 5,20, AKBNK 7,95 Benim hayati önem taşıyan seviyelerim.Bu destekler Cuma günü kırılmadı, ama kırılmayacağı anlamı taşımaz.Buradan tepkide gelmesi ihtimal hatta yüksek ihtimal ANCAK bu olmayadabilir.Yani kısacası piyasayı kenarda izlemeye devam edilmeli. Eğer bu seviyeler kırılırsa Endekste 37,200 seviyesine kadar düşüşün devam edebileceği unutulmamalı. SENARYO-1 : Endekste 44,800, VOB 56,950, GARAN 5,20, AKBNK 7,95 destekleri çalışıp yukarı hareketler olacak ve 45-49 bin aralığı dalgalanma yapıp Yeni yılda 37,200 hedef konuma gelecek.37,200 den sonra bir değerlendirme daha yapılmalı. SENARYO-2 : Yukarıda verdiğim seviyeler destek görevini görmeyecek ve 37,200 hedefine ciddi tepkiler vermeden gidilecek. NOT : Piyasa yapıcıları canları istediği gibi piyasayı manipule eder her zaman.IMF haberleri ile piyasayı dayanaksız bir biçimde yukarı çektiler.Şimdide hayali AKP Kapatma davası dedikodusu, olmadı başka haber akışları....vs.Kısacası istedikleri gibi piyasaya yön verdikleri unutulmamalı.Hisseler 4-5-6 kat gitmiş vaziyette, maliyetleri çok komik durumda.Hisseler ucuzladı diye atlanılır ve uzun vadeli yatırımcı olunur.Benim sistemlerim zirveden itibaren Sat sinyalini vermişti. (49,150 seviyesine kadar olan tepki ise zaten tuzak olduğunu yakaladım son yazımdada) Burada Al Sinyali oluşmadan piyasadan uzak durulmalı.Sadece Teknik analiz yapılarak izlenmeli piyasa.Haber akışları olsun, yurtdışı piyasalarının konumu olsun dikkate alırsanız, her türlü tuzağa sizi sürükleyeceğinden emin olabilirsiniz.
KALIN SAĞLICAKLA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #59 : 28 Kasım 2009, 23:24:09 » |
|
Endeks 3-4 gündür sert inmiş.Biz son yazımızda uyarmıştık.OBO Formasyonunu ve Dolar Bazlı 51,800 deki 2009 zirvesinin 2006 yılından başlayan Boğa Piyasası Trend direnci.Yani yükseliş trendinin direnci olduğunu girilemediğinden yeniden Ayu Piyasasının devam edebileceği konusundaki şüphemizi..
48,500-49,150 Altında hisse pozisyonlarında 1 değil 100 defa düşünülmesi gerektiğinide.
Peki bundan sonra neler olabilir ?
Şunu hemen belirtmek istiyorum.Nasıl ki yükseliş abartılı ve dayanaksız olduysa, dirençler çabucak kırıldıysa, düşüşde devam edebilir.
Endeksin cuma günü gördüğü 44,800, VOB 56,900, GARAN 5,20, AKBNK 7,95 Benim hayati önem taşıyan seviyelerim.Bu destekler Cuma günü kırılmadı, ama kırılmayacağı anlamı taşımaz.Buradan tepkide gelmesi ihtimal hatta yüksek ihtimal ANCAK bu olmayadabilir.Yani kısacası piyasayı kenarda izlemeye devam edilmeli.
Eğer bu seviyeler kırılırsa Endekste 37,200 seviyesine kadar düşüşün devam edebileceği unutulmamalı.
SENARYO-1 : Endekste 44,800, VOB 56,950, GARAN 5,20, AKBNK 7,95 destekleri çalışıp yukarı hareketler olacak ve 45-49 bin aralığı dalgalanma yapıp Yeni yılda 37,200 hedef konuma gelecek.37,200 den sonra bir değerlendirme daha yapılmalı.
SENARYO-2 : Yukarıda verdiğim seviyeler destek görevini görmeyecek ve 37,200 hedefine ciddi tepkiler vermeden gidilecek.
NOT : Piyasa yapıcıları canları istediği gibi piyasayı manipule eder her zaman.IMF haberleri ile piyasayı dayanaksız bir biçimde yukarı çektiler.Şimdide hayali AKP Kapatma davası dedikodusu, olmadı başka haber akışları....vs.Kısacası istedikleri gibi piyasaya yön verdikleri unutulmamalı.Hisseler 4-5-6 kat gitmiş vaziyette, maliyetleri çok komik durumda.Hisseler ucuzladı diye atlanılır ve uzun vadeli yatırımcı olunur.Benim sistemlerim zirveden itibaren Sat sinyalini vermişti. (49,150 seviyesine kadar olan tepki ise zaten tuzak olduğunu yakaladım son yazımdada) Burada Al Sinyali oluşmadan piyasadan uzak durulmalı.Sadece Teknik analiz yapılarak izlenmeli piyasa.Haber akışları olsun, yurtdışı piyasalarının konumu olsun dikkate alırsanız, her türlü tuzağa sizi sürükleyeceğinden emin olabilirsiniz.
KALIN SAĞLICAKLA
15 Kasımda Endeksteki aşağı yöne dikkat çekmiş, en son yazımızdada Endeksin 44,800, Vadeli 56,950, AKBNK 7,95, GARAN 5,20 desteklerin tutunup tutunamayacağı konusu rotamızı belirleyeceğine dikkat çekmiştik.Bu desteklerden tutunması durumunda 45-49 bin dalgalanması olabileceği, ama daha sonra yeniden aşağı kırılım yaşanacağı, ve hedefimin 37,200 olacağını, tutunamaması durumunda ise direkt 37,200 hedefim olacağını paylaşmıştım.Şu an itibariyle son duruma bir göz atalım... 1-Bayram öncesi son işlem gününe kadar verdiğim destekler kırılmamıştır. 2-Ancak piyasada güçsüzlük devam etmektedir.Desteklerde tutunsada yukarı tepkiler cılız kalmaktadır. 3-Endeks-Vadeli ve Bankalarda Sat Sinyalleri devam etmektedir.Sonuç olarak son 2 analizim güncelliğini korumaktadır.Endeks desteklerde tutunuyor görüntüsü olup mal dağıtımımı yapılıyor, yoksa yukarıdan verilen malların toplandığı yer olarak mı kullanılıyor.Bu noktada mal dağıtımı yapıldığı fikri ağır basmaktadır.Ancak biz yinede teknik olarak takip etmeliyiz gelişmeleri.Yurtdışı piyasalara, sağdan soldan alınan duyumlara değil, her zaman söylediğim gibi teknik analizle yönümüzü belirlemeliyiz.Yazdığım kritik destek seviyeleri güncelliğini korumaktadır.Aşağıdaki grafiklerde Fibonacci Düzeltme seviyelerini vermekteyim.Hem Fibo, hemde OBO Formasyonu gereği, bulunduğumuz desteklerin kırılması durumunda hedefimiz bizi ikiyönlüde teyit etmektedir.Bundan dolayı kritik süreci, izlemeye devam etmemiz gerektiğini belirtmek isterim.Bu noktada sabırla nakitte beklemekte ve gelişmeleri teknik analiz paralelinde izlemekte fayda görmekteyim. ***Ayrıca USDYTL Bizim Bayram tatili olduğumuz dönemde, 1,5569 görmüştür.Bu gördüğü fiyat orta vade direncin nokta teması olmuştur.1,4867 üzeri teknik anlamda Tut sinyali devam etmekte olup, ilk denemede orta vade güçlü direnci denenmiş,kırılamamıştır.Enson 1,5248 seviyesinde kapanış gerçekleştirmiştir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #60 : 02 Aralık 2009, 18:51:12 » |
|
1.Senaryomuz gerçekleşti.Piyasa öncelikle yukarı tepmeyi seçti.44,800 ve verdiğim kritik destekler kırılmadı, piyasa 47,350-47850 dirençleri üzerinde kapanış gerçekleştirdi.Şimdi bu seviyeler destek yapmalı öncelikle yukarı hareketin devamı için.Destek yapılırsa, 48,250 önemli direnç konumunda.Aşağı güç depolamak için inerse yukarıdaki özellikle 47,350 destek olmalı.Bu yıl 44,800 kırılmaması zaten en büyük olasılık olarak önümüze çıkmaktaydı öylede oldu.48,250-48,500 bandına çok dikkat edilmeli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|