|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #9 : 15 Nisan 2009, 23:20:31 » |
|
Endeks-Vadeli-Lokomotif senetlerde destekler şimdilik çalıştı.Desteklerine veyahut altlarına sarkmalar gün içi oldu ve kapanış üzerinde gerçekleşti.Dünde yazmıştım zaten altına sarkmalar desteklerin kırıldığı anlamı taşımaz.Bugün nitekim öyle bir gün yaşadık.Ancak henüz desteklerin kırılmayacağını söylemek zor..Bununla birlikte Endeksin gücünün azaldığını gözlemliyoruz.Vob son 15 dakika bende yoktum ki 900 puanlık bir atak yapmış.Gün boyu yukarı aşağı volatile bir gün izleyen Vadelide son 15 dakika stop-loss ların çalıştığı ve spot piyasanın ilk defa üzerinde kapandığı görülüyor.Bu yanıltıcı olabilir.Yarında piyasaları gözlemlemek lazım, zira biraz dengesizlikler olmaya başladı.IMF Beklentisi, Faiz İndirimi derken beklentiler tükenmeye başladı.Bu noktada daha dikkatli olmakta fayda var.
Zira DOLAR AL verdi oda direncini denedi hem vadelide, hemde spot piyasada.
DOLAR : 1,6071 DOLAR-VADELİ : 1,6165
ENDEKS : 27,815 , VOB : 35,450
GARAN...2,86-2,72 , 3,00-3,32 ISCTR....4,14-4,10 , 4,30-4,42 AKBNK...5,00-4,82 , 5,70-6,00 (Önemli göstergeyi ilk Akbank kırdı.) YKBNK...1,86-1,82 , 1,96-2,16 VAKBN...1,54-1,33 , 1,78-2,10 HALKB...4,12-,400 , 4,28-4,42
|
|
|
|
|
|
OV SİNYAL YUKARI, UV TREND AŞAĞI Alayına İSYAN, İnadına ASLAN
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Seri:V, No:52 Sayılı "Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çevresinde sunulmaktadır.
|
|
|
|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #10 : 17 Nisan 2009, 00:31:57 » |
|
Dow 8,050-8,100 üzerinde kapattı, bu önemliydi..
Endeks 29,200-29,600 aralığının üst bandında kapanış yaptı..Üzerinde kalırsa daha öncede yazdığım üzere 30,544 hedef olacak..
Merkez Faizleri 75 baz puan indirdi, bugün 100 puan fiyatlanmıştı.75 gelince beklentilerin altında oldu, Normal şartlarda satış yemesi lazım...
1. Hedef 29,200-29,600 idi gerçekleşti..Şimdi burası kırılırsa 30,544 olacak.Eğer buradan dönersede, düzeltme başlayacak..
Endekste her gün yazacağım seviyeleri izleyin arkadaşlar.Sürekli olarak değişecektir.
***27,920 Düzeltme seviyesi olur.Yani oraya kadar sarkma düzeltme olacaktır kısaca alım noktamız. ***26,844 Buranın altı kapanış yeniden düşüş trendi olur.Özellikle Lokomotif Senetlerin bittiği seviyedir.
Vadelide bu seviyeler sırayla 36,231-34,826
Yani Uzunlar 36,231 düzeltme alım fırsatı, 34,826 kırılması ise SHORT devri anlamı taşır.Bu seviyeler her gün değişecektir.
|
|
|
|
|
|
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Seri:V, No:52 Sayılı "Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çevresinde sunulmaktadır.
|
|
|
|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #11 : 17 Nisan 2009, 01:16:54 » |
|
Dow 8,050-8,100 üzerinde kapattı, bu önemliydi..
Endeks 29,200-29,600 aralığının üst bandında kapanış yaptı..Üzerinde kalırsa daha öncede yazdığım üzere 30,544 hedef olacak..
Merkez Faizleri 75 baz puan indirdi, bugün 100 puan fiyatlanmıştı.75 gelince beklentilerin altında oldu, Normal şartlarda satış yemesi lazım...
1. Hedef 29,200-29,600 idi gerçekleşti..Şimdi burası kırılırsa 30,544 olacak.Eğer buradan dönersede, düzeltme başlayacak..
Endekste her gün yazacağım seviyeleri izleyin arkadaşlar.Sürekli olarak değişecektir.
***27,920 Düzeltme seviyesi olur.Yani oraya kadar sarkma düzeltme olacaktır kısaca alım noktamız. ***26,844 Buranın altı kapanış yeniden düşüş trendi olur.Özellikle Lokomotif Senetlerin bittiği seviyedir.
Vadelide bu seviyeler sırayla 36,231-34,826
Yani Uzunlar 36,231 düzeltme alım fırsatı, 34,826 kırılması ise SHORT devri anlamı taşır.Bu seviyeler her gün değişecektir.
200 Günlük HO kırılacak mı ? 30,197 şu anda Endeskte, Alçalan trendin kırıldığı noktada 30,544 yani 30,197-30,544 aralığı kırılabilecek mi ?Vadelide ise bu rakam 38,844 denk geliyor.
Açıkçası bu çok ama çok zor şu an için.Üzerine çıkması kırıldı anlamı çıkarmaz.Üzerinde kalıcı olarak kalması lazım..
Şu anda Dow jones için bu seviye 9,300 lerde Dax 5,100 lerde yani kısacası Dow ve Daxa göre %12 primli olduğumuz anlamış taşır..
Evet benim yıl sonu hedefim 45 bin ancak burası şimdi kırılarak asla değil..Çok dikkatli olunması gereken zamanlardan geçiyoruz yeniden hatırlatmakta fayda görüyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #12 : 19 Nisan 2009, 23:28:53 » |
|
Endeks yorumlarımızda değişiklik yok..
30,106-30,544 Dirençlerimiz.Endekste TUT konumu sürüyor.Ancak göstergeler aşırı alım bölgesinde ve şişmiş durumda.Medyada manşetler atılıyor, Krizin bittiğinin ayak sesleri var diye.Endeksin alçalan trendini kıracağı konuşuluyor.Şimdi düşüncelerimi maddeler halinde yazmak istiyorum...
1-Seçimden önce AKP %50 Seçim zaferine, IMF beklentisine oynayan eller, seçim zaferinin gelmemesi ile geri dönüşü olmayan yola girdiler, zira yüklü pozisyon alınmıştı gerek Vadelide, gerek Spot piyasada.Beklentiler karşılanmayınca, IMF sürekli ısıtıldı, Medyada her gün manşetlerle süslendi.Malı verecek piyasa bulamadıklarından, yukarı gitmeyi tercih ettiler..
2-Yurtdışına göre %12 prim yaptırdılar Endekse, ancak halen alıcı gelmediği gibi satıcı gelmesi ellerini kollarını bağladı açıkçası.Daha ne kadar güçleri var, yeni gelen satışları karşılayabilirler mi emin değilim..
3-Bankalar şişmiş durumda, 200 Günlük HO geldiler, Endeks ve Vadelide tabiki.Özellikle Vadelide uzlaşma gününe az kalması sebebi ile Endeksi tutmak niyetleri olabilir ancak bunu Bankalar ile yapmaları artık oldukça zor.Tuprs-Tcell-Eregl-Tahvl-Tekfen-Enkaı gibi senetler ile yapabilirler, ancak Yurtdışında olası bozulma ve Gelebilecek sert satışlar karşılanamaz ise zor durumdada kalabilirler..
4-Benimde yıl sonu 45 bin beklentim mevcuttu başından beri ancak son düzeltmeyi bekliyordum Nisan ayında.Bu olmadı.Şimdi Endeks kritik direncine doğru yol aldı.Bu dakikadan sonra panik yapmadan nakitte kalmayı daha sağlıklı görmekteyim ki SAT Sinyali gelmemesine rağmen.Çünki borsada her zaman fırsat vardır, belirli noktalarda nakit beklemekte fayda vardır.
Kısacası her zaman sevdiğim söz Herkesin bildiği ile para kazanılmaz Borsada.Seçimden sonra seçim zaferi gelmemesine rağmen yukarı giderek herkesi yanılttılar.Şimdi herkes artık bu piyasa aşağı dönmez noktasında...O zaman dikkatli olmakta fayda var.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #13 : 21 Nisan 2009, 01:04:42 » |
|
ŞİMDİ NE OLACAK ?
Umarım uyarılarım dikkate alınmıştır diyerek başlayalım.Beklediğimiz düzeltmenin ilk darbesi geldi.
Endeks 28,600 desteğinin hafif altında, Vadeli 36,300 desteğinin hafif altında kapanışlarını yaptılar..Seans içerisindede vermiştim ISCTR 4,18-GARAN 2,98 destekleri altında kapanış yaptılar.
Baktığım göstergelerden 1 tanesi SAT Sinyalini Çaktı ana sinyal olarak. (U100=22 binlerden beri ilk defa SAT Sinyali vermesi önemli)
Dow Jones 7,800 desteğine yakın kapattı.30,100-30,600 yukarı kırılması daha erken yazmıştım.Şimdi buradan dönüp bize fake atarmı acaba? Bunu cevaplamak çok zor ama çok zor ihtimal diyorum halen..
Yarın Endeks 28,600 altında kapanışı yinelerse, Vadeli 36,300 altı kapanışını yinelerse, diğer göstergelerimde SAT Sinyaline dönecekler..Vadelide stop-loss seviyesi unutulmayarak Kısa devam edilmeli.
Endeks 27,300-27,500 aralığı, Vadeli ise 35,300-35,600 aralığı çok önemli destek seviyeleri.Düşüşün bu seviyelere olup destek bulması ihtimali yüksek ancak yinede Özellikle Endekse paralel senetlerde beklemede kalınması gerekliliğini yineliyorum, AL vermedikçe alım yapmanın sakıncalı olduğunu düşünüyorum.
Şekilde görüyorsunuz Göstergenin AL verdiği seviyeyi.Bugüne kadar SAT vermemişti.MOST 36,300 henüz kırılmadı, fiyatın altında olması önemli değil, göstergede kırılırsa artık tamamen emin olacağız.Aslında yukarı gitmesi çok zor olsada, bu göstergemde SAT verince düşüş devam eder Sistemimiz AL verene kadar.
Dolar yukarı yazmıştım geçen hafta içerisinde.TUT Sinyalimiz sürüyor.Dolar SAT Sinyali vermedikçe yukarı düşünülmeli.Spot piyasada 1,6604 direnci var üzerinde hareket devam eder.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #14 : 21 Nisan 2009, 23:31:47 » |
|
Bugün aşağı başlayan Endekslerde, Diğer Sinyalimde SAT verecekken, kapanış itibariyle SAT vermedi yukarı almayı başarmışlar.
Endeks 27,500, Vadelide 35,300 kırılmadan diğer Sinyalimiz SAT vermeyecek, düzeltme olarak kalacaktır...
Desteklerimiz : 35,800-35,300, Dirençlerimiz : 36,700-37,000
ANCAK bu demek değil yukarı gideceğiz, Dünki SAT veren göstergem AL vermedikçe her daim Tuzak olarak algılamalıyız.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #15 : 26 Nisan 2009, 23:38:52 » |
|
Göstergelerimden 1 tanesi SAT vermiş aşağı hareket için 2. gösterge teyit arıyorduk.Destek kırılmadı ve 2. göstergem SAT vermeden ilk gösterge yeniden AL verdi ve Endeks yeniden yukarı hareket etti.. Şimdi önümüzde 3 Senaryo bulunuyor..Senaryoların hangisi olursa olsun Yıl Sonu hedefim değişmiyor.Aylar öncesinden verdiğim gibi 45 bin hedefimi koruyorum...
Senaryo 1 : Endeks 30 bin kritik eşiği ve sonrasında daha öncede defalarca dikkat çektiğim 30,544 kıracak (Kapanış bazında kırılması lazım), 32,500-33,000 aralığını hedef haline getirecek..
Senaryo 2 : İkili tepe yapacak aşağı dönüş başlayacak ve ilk aşamada 27,500 hedef haline gelecek.Burada ilk etap desteğine %10 düzeltme yapılacak demektir.27,500 kırılırsa yeniden değerlendirmek gerekir.
Senaryo 3 : 30,000-30,544 kritik aralığı kırılıyor gibi yapacak, alçalan trend kırıldı nidalarıyla alıcılara ikram edilecek ve yeniden aşağı geri çekilme başlayacak..
İlk senaryonun gerçekleşme ihtimali %20 olarak görmekteyim.Bunun sebeblerine gelince.Yurtdışına göre pahalı durumda olmamız.Bankaların hedef fiyatlarına gelmiş olması, IMF beklentisinin artık her hattıyla beklentilere uygun olarak sonunçlanacak bile olsa beklentilerin bitmesi, ayrıca anlaşmanın gecikmesinin fiyatlandığından dolayı artık sıkıntı yaratması ...vs sayabiliriz. İkinci senaryo gerçekleşme ihtimali ile üçüncü ihtimal eşit sayılabilir.Burada alıcıların konumu, ve yurtdışındaki duruma göre yön alınacaktır.
Dow Jones 8,200 ve IMKB 30 bin üzerinde kapanışlar yapmadıkça ben son derece dikkatli olunması gerektiği görüşümü yineliyorum.
Vadelide ise 36,300 üzeri Uzun Pozisyonlar taşınabilir ancak 36,300 kırılması halinde satışların sert olabilecek olmasıda unutulmamalı.Ayrıca Vadelideki ve Endeksteki alınan pozisyonların vade sonu olması sebebi ile yukarı hareketlerin son fırsatlar olabileceği, Haziran Vade pozisyonlarda özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #16 : 29 Nisan 2009, 23:05:19 » |
|
ÇUVALLAMAYA DEVAM ÇAÇAÇA
Yıl sonu 45 bin hedef ver, ama tuttur çocuk gibi son düşüş olacak diye halbuki %10-20 ucuza alma sevdası bize pahalıya maloldu..Borsada fırsatlar asla bitmez.Bizde yazdığımız senetlerde güzel getiri her zaman sağlamayı biliyoruz.Ancak insanın canını sıkan Bankaları en dipten alan kişi olarak, son düşüş olacak diye ver kağıtları.Maksat %10-20 ucuza alacağız akıllıyız ya..Aldırırmı elin oğlu, senin hedefini görmüş tay gibi giderde gider....
30 bin üzerindede kapandık, 30,544 üzerindede yani Borsamız güçlü ellerle harika yükseliş yaşadı..Peki şimdi ne olacak devam edecekmiyiz ? Yoksa 2,7 Milyon hacimle 30,544 üzeri kapanış yapmışız buna yine hadi ordan canım biz bu işi sizden daha iyimi biliyoruz diyeceğiz.
1-Biz inadımıza devam edelim...İlk olarak tek kapanışı asla yeterli görmedim hayatım boyunca..Yani 2-3 kapanış görmemiz lazım diyorum...
2-Vob ile piyasayı manipule etmeye devam ediyorlar..Nasılki Dünyada kriz çıktığında bizim borsamız daha abartılı düşürülmüşse, şimdide daha abartılı yükseliyor.Kimse buna dur demiyor.Kim dur diyecek ki, zaten dur diyecekler mi yapıyorlar teşkilatı yoksa.Valla herkesin günahı boynuna artık..
Ancak Martın ortası Vadelide uzunlar açıldı tonlarca..Seçim Beklentisi olmadı, IMF süslendi, dahada yetmedi Faiz İndirimi falanda filanda.Yani kısaca güçlü eller uzunda olunca, Vade sonuna kadar her düşüşü alım fırsatı kullandılar uzlaşma sonu geldiği içinde (Yarın Uzlaşma günü) karlar cebellezi edilmesi için sert yükseltilmeliydi.Öylede oldu.Yani daha önce nasıl düşüşte abartılıyor ve alınan kısalarla uzlaşma günleri yaklaşınca abuk sabuk sert aşağı veriliyordı, şimdi tam tersi oldu.
3-Teknik dinamikler bu yükseliş destekliyor, ama temelde desteklemesi daha çookkk erkendi.Teknik olarak 30,544 üzeri kaldıkça 31,500-31,800 civarı hedef olacak Vadelidede 39,600-40,000 aralığı.Peki Vadelide Haziranda ne pozisyon alıyorlar..Bunu söylemek için son derece erken.Pozisyonları Mayıs ortası gibi belli olur.Şu anda her ne kadar uzunluyor gibi gösterselerde, yan kuruluşlardan kısalıyor olabilirler.Ve daha henüz az pozisyon açıldığı için bunu şu anda kestiremeyiz.Şu anda 20 bin civarı uzundalar..Sözün özü Vadelideki pozisyonlar piyasayı belirler..Burada kısa açanlar devam ederse, ağalar uzun açmaya devam eder ve yukarıda giderler.Ama şu andaki pozisyonlara göre yorum getirmek zor..
4-Geçmişte uzlaşma sonuna gittiklerinde, sert düşüş yapıyorlardı bunu yukarıda yazmıştım.Şimdi ise uzundalar sert yukarı gidiyorlar uzlaşma için.Diğer vadede ise alım yapıyorlarsa genelde o vade düşürdükleri nokta en dip oluyordu.Yani şimdide en tepe olabilir.
Yani teknik dinamikler desteklesede, her an herşey mümkün.Siz dikkatli olmaya devam edin.
U100 de 29,422-28,950 kırılmadıkça , Haziran Vadelide ise 36,839-36,463 kırılmadıkça yön yukarı gözüküyor (Bu destekler yukarı gidildikçe yukarı çıkar)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #17 : 05 Mayıs 2009, 00:00:14 » |
|
ENDEKS hem Dolar bazlı 200 günlük HO, hemde Fibonacci geri düzeltme seviyesi %50 geri almış oldu.Şimdi 32,500 üzerinde kalıp kalamayacağı önemli..
Senaryo 1- 32,500 üzerinde kalamayarak, düzeltme yapacak 30 bine doğru eğer destek bulursa o noktadan 35 bin hedefleyecek, yada tutunamayacak zirve görülmüş olacak, önceki dibe geri çekilecek.Çünki artık 30 bin seviyesinin kırılması sert satışlarıda beraberinde getirir.
Senaryo 2-32,500 kırılacak, Hızlı çıkışını sürdürecek 35 bin hedefleyecek.
Kısacası Endekste bugün bulunduğumuz seviyeler ve 35 bin oldukça önem arz ediyor.Kullandğığım göstergeler tepe yapmış durumda.Mutlaka düzeltme gelecek ama bu 32,500 yani buradan mı, 35 binden mi olacak o belli değil.Düzeltme seviyeside 30 bin olur...Kırılmadıkça düzeltme olarak kalır, kırılırsada düzeltme değil tepki zirvesini buldu ve yeni dip arayacak demektir.
Hep beraber göreceğiz neler olacak.Ancak her geçen gün düzeltme gelmeyince, sağlıklı yükselişten çok çılgınlık resmi giderek tedirgin ediyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|