Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 24 Mayıs 2012, 09:21:19

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 [2] +   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: EYLÜL AYI BURÇ YORUMLARI  (Okunma Sayısı 4256 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Elfida
anka kuşu
BorsaMania

Rep Gücü: 41
Karizma: 6882

insan görünüşüyle karşılanır kişiliğiyle uğurlanır

« Yanıtla #9 : 01 Eylül 2008, 22:48:50 »

Yay Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Her zaman pozitif düşünmeye, hayatın renkli ve eğlenceli yanlarının tadına varmaya çalışan, neşeli Yaylar, Eylül ayına girdiğimiz bugünlerde, herkesin kendince planlamalarda bulunduğunu tahmin edersek sizin gibi aktif ve oldukça deneyim sahibi bir kişi yeniliklerde bulunmak adına yine etrafındaki kişileri heyecanlandıracak ve varlığıyla başkalarına destek olacaktır. Sizler açısından Eylül ayının önemi, hem aşk hem iş hem de kariyer anlamında önemli gözüküyor. Şimdi bu enerjilerinizi içerdikleri konu başlıklarına göre birlikte inceleyelim. İlk enerjiniz geçtiğimiz 19 Ağustos tarihinden beri devam etmekte olan aşk evinizin yöneticisi olan Mars gezegeninin Terazi burcundaki seyridir. Bu seyirin iki anlamından biri hedeflerinizle alakalı konulardaki girişimlerinizdi ki onu iş ve Kariyer bölümünde okuyabilirsiniz. İkinci anlamı ise aşk hayatınızla alakalı olan yanıydı. Mars bu süreçte yaşadığınız aşk hakkında karar vermeniz yönünde Terazi burcunda seyrettiği için bir şekilde kendi içinizde ayarlamalarda bulunmanızı ve çatışmalardan uzak bir şekilde ayarlamalar yapmanız açısından sessiz ve dingin bir zamandı. Yaşadığınız ilişkide beklenmeyen sıradışı gelişmeler yaşanması ve bu gelişmelerin kafanızın içindeki ortak hedefler açısından önemi oldukça baş plandaydı. Siz hem kendinizi güçlü bir şekilde aşkla ifade etmek, ben olmaktan ziyade biz olmayı istemekten yanaydı. Mars Terazi burcunda harekete geçmek ve belli bir konuda karar vermek konusunda zorlayıcı bir pozisyonda olduğundan doğal olarak akışa ayak uydurmanız çok daha mantıklıydı. Çünkü şartlarınız gereği belirli bir mesafe içinde kalmak ve ilişkinizin kalitesini belirlemek gerekmekteydi.

Bu arada Mars terazi burcunda tutkuların fazlasıyla yumuşamasına ve ihtirastan ziyade halim selim bir şekilde ifade edilmesine neden olduğundan doğal olarak çok aktif bir dönem olarak geçmese de, sizin kendi gücünüzü ve ilişkiye bakış tarzınızı belli kriterler üzerine oturtmak isteğinizin göstergesidir. 29 Ağustos tarihine kadar bu şekilde devam eden durumlar, bu tarih itibariyle önce Merkür ardından Venüs gezegeninin Terazi burcuna girişiyle daha fazla paylaşımcı bir hal almaya başlasa da, yönetici gezegenin astroloji tekniğine göre karşıt bir evde yer alması sebebiyle açıkçası yaşadığınız beraberliği yönetmeniz yönlendirmeniz mümkün olmamıştır diyebiliriz. Yani ipler kimsenin kontrolü altında değildir. İçten içe aşk ve ilişkiniz sürse bile, sanki belirsiz durumlar daha fazla hakimdir. Bunu çok hoş bir evde misafirlik yapmaya benzetebiliriz. Herşey yolundadır, ortam güzeldir, iyi ağırlanırsınız ama bilirsiniz ki, o ev size ait değildir. 29 Ağustos Merkür ve ardından 30 Ağustos tarihindeki Venüs transitleri ise daha mantıklı düşünmenin ve içinde bulunduğunuz durumu daha net belirlemenin göstergesi olarak önem taşımaktadır.

Venüs tarafından güçlendirilen Merkür gezegeninin 23 Eylül tarihine kadar devam edecek etkisi altında ise, ciddi ilişkiniz, evliliğiniz konularında geleceğe yönelik durum, ilişkinizin gelebileceği son durumu görmeniz açısından önemli bir dönem olabilir. Bu tarihe kadar belirli ayarlamalarda bulunulması, karşıt görüşlerinizi belirli bir noktada buluşturulması adına yapılacak düzenlemelerin ön planda, kavgasız, tartışmasız kendi içinde sürdürüleceğini söylemek mümkün.23 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında ise beraberliğinizle alakalı konularda hem yakınlarınız hem de dostlarınız arabuluculuğu önem taşıyor. Kimileriniz için bu dönem, yeni biriyle tanışmak anlamına gelebileceği gibi kimileriniz için yukarıdaki durumlara uygun bir şekilde ilişkinin restore edilmesi zamanı olarak önemlidir. Burada yapılması gereken, bu güçlü enerjileri, yarınlarınız ve gelecekteki hedefleriniz adına düşünmek ve ona göre mantıklı bir şekilde beraberliğiniz için karar almaktır. Geri hareket dönemlerinde olayların tarafsız bir bakış açısıyla ele alınacağını söylemek mümkün ve ayrıca gerek burcunuzla gerekse bulunduğu yaşam alanı sebebiyle ben bu dönemin sizler açısından olumlu geçeceği ve anlaşmaya varılacağı yolunda değerlendirmekteyim. Dikkat etmeniz gereken en önemli konu, problemler varsa bunların üstünü örtmemek, nazik ve ılımlı bir şekilde anlaşmaya çalışmak ve herşeyden önemlisi gerçekçi olmaktır. Yeni arkadaşlık veya ilişki açısından da yine aynı şekilde öncelikle arkadaşlık olgusunu benimsemek, karşıt görüşlerinize saygı duymak ve kendi yaşam stilinize göre nasıl bir beraberlik yaşamak istiyorsanız ona göre mantıklı seçimlerde bulunmaktır.

24 Eylül tarihine kadar devam edecek bu enerjinin siz Yaylar açısından en önemli etkisi sosyal ilişkiler açısından renkli bir dönem anlamı taşımasıdır. Yeni arkadaşlıklar kurulmasında da etkili olacak bu enerji, sanatsal çalışmalar açısından anlamlı bir dönem olabilir. Beklenmedik hızlı ve romantik aşklar bu dönemin ilgi çeken yansımalarından olup pek kalıcı bir etki yaratmasa da hoş zamanlar geçirmenizde destekleyicidir.Minnettarlık duygusunun özellikle dostlarınızla olan temasınızda ön planda olacağı bu dönemde, size destek olanlar ve sizin destek olduğunuz kişiler vasıtasıyla yeteneklerinizi sergileyebileceğiniz ortamlarda, elit insanlarla tanışabilir, hedefleriniz açısından ivme kazanabilirsiniz.

Ayrıca bu etki altında, davranışlarınızla işbirliğine yatkın bir profil çizebilir, belli bir amaç etrafında diğer kişilerle temasa geçebilir, sempati ve ilgi uyandıracak çalışmalarda bulunabilirsiniz. Çevrenizle aranızdaki tüm sürtüşmelerin bu dönemde azalmaya başlaması sizin için oldukça önemlidir. Her türlü konuda güzellikleri hissetme duygunuz yükselir. Moral duygunuz üzerinde de etkili olacak bu enerji sayesinde inancınızın yükseldiğini, özgüveninizin arttığını ve her zamanki gibi neşeli, iyimser ve pozitif etkiler altında etrafınızla bölüşüm içinde olduğunuzu hissedebilirsiniz. Bütün bunlar hayatın ne kadar anlamlı ve yaşanabilir bir olgu olduğu yönünde sizi besleyebilir. Kısaca ben bu sürecin barış ve huzur dolu bir dönem olarak sizler açısından gayet etkili geçeceğe benziyor.

İş ve Kariyer

Yarınlarınız adına gerçekleştirmeyi düşündüğünüz konularda yapılması gereken ayarlamaların, düzenlemelerin göstergesi olarak mesleki konularda da etkili olacak Mars gezegeninin Terazi burcu seyri 4 Ekim tarihine kadar devam edeceğinden gayet önemlidir. Sizler bu etki altında isteklerinizi, ortaya koyarak elde etmekte zorlanabilirsiniz. Fakat şu var ki, aynı amacı paylaştığınız kişilerle olan işbirliğiniz size faydalar olarak geri dönebilir. Yani burada akıllı davranmak, stratejik açıdan hareket etmek, diplomasi ve nezaketten yana olmak gayet etkilidir. İsteklerinizi sanki başkalarını da düşünüyormuş gibi yaparak fakat aslında kendinizi ön plana alan şekilde düzenlerseniz hem iyi bir mesafe katetmiş olursunuz hem de kısa yoldan amacınızı elde etmiş olabilirsiniz. Benim önerim bugün itibariyle, kafanızın içinde yer alan düşüncelerinizi, planlarınızı şöyle bir gözden geçiriniz. Somut ve belirli bir yön tayin ederek, liderliğiniz olan alanların altını bir çiziniz. Yani hangi konularda vasıflısınız. Bunu tespit ettikten sonra kimlerle işbirliği yapmanız gerekiyor bunu düşünün. Daha sonrasında ise, sesinizi nasıl duyurmalısınız bunu planlayın. Bir kere bu enerji altında bencil davranmaktan ziyade, ekip halinde hareket etmeye çalışmanız değerli.

Benim önerim, hedeflerinizin sorumluluğunu tek başına yüklenmektense, başka insanlarla ortak hareket edecek şekilde düzenlemede bulunmanızdır. Paylaşım içinde olmanız gayet mantıklıdır. Ayrıca çağa uygun düzenlemeler yapınız. Sosyal ilişkilerinize gereken özeni gösteriniz, gruplarla temas içinde olunuz ve sorumluluklarınızın bilincinde olarak hareket etmeye çalışınız. Güçlü insanlarla iletişiminizi sürdürünüz. Hatta bunu öyle nezaket ölçüsü dahilinde ama politik tarzda yapınız. Böylece karşınızdaki kişi, sizin ne kadar hoş ve nazik biri olduğunuzu düşünsün. Aslında amacınız başka da olsa siz etrafınızdaki insanlarla iyi geçinmeyi sürdürünüz. Bu dönemin ben sizler açısından gayet olumlu geçeceğini söyleyebilirim

Kariyer evinizin yöneticisi olan Merkür gezegeninin Terazi burcundaki seyri ise, sosyal ilişkiler, organize faaliyetler, sizinle aynı amacı taşıyan kişilerle biraraya gelmeniz açısından gayet etkili bir enerjidir. Venüs gezegeni tarafından dispozite edildiği için doğal olarak güçlü bir işbirliği ve ortaklaşa hareket etmek anlamındadır. Bu enerji altında, liderlik gücünüzü sağlayan popülerliğiniz, işbirliğine açık ifade tarzınız, davranışlarınızdaki nezaket ve işbirliği size artı olarak değer kazandırabilir. Otorite konumunda bulunan kişilerle yakın ilişkiniz, paylaşım duygusu içinde hareket edişiniz, özel ilişkinize nazaran sosyal açıdan çok daha olumlu bir dönem geçireceğinizi göstermektedir. Bu seyir 23 Eylül tarihinde başlayacağı için, eğer daha önceden yoluna koyduğunuz ve belirli bir çerçeve içine aldığınız planlarınız varsa bunları ortaya koymanızda bir sakınca yoktur. Ancak 23 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında Merkürün geri dönemi başladığında yeni çalışmalar, hedefler ve kararlar konusunda beklemede kalmak son derece önemlidir. Bu arada Meslek evinizden transit geçmekte olan Satürn gezegenin, Başak burcunda ilerleyen Güneş gezegeniyle kavuşumu Eylül ayının ilk haftası içinde gerek sosyal ilişkileriniz ve gerekse ileriye yönelik hedeflerinizle alakalı konularda işveren veya güçlü konumdaki kişilerden alabileceğiniz desteğin göstergesi olarak önemlidir. En azından kafanızın içindeki planlar adına güç elde etmeniz kolaylaşabilir ve belirli bir sistem içinde mükemmeli yakalamak adına etrafınızda size yardımcı olacak insanlarla bir araya gelmeniz mümkündür. Eylül ayını şöyle bir toparlarsak görüyoruz ki, işbirliği içinde olmak, paylaşımcı düşünmek, başkalarının yararına olabilecek şekilde hareket ederken güçlü insanlarla bağınızı sürdürmeye çalışmak ve herşeyden önemlisi nezaket ve ılımlılık içinde hareket etmek gayet önemli. Bu dönemde kararlarınızı alırken mantıklı olmanız, birileri mutlu olsun diye hedeflerinizden vazgeçmemeniz, yarınlarınız adına gayet değerlidir diyerek parasal konulardaki gelişmelere geçiyorum.

Para Durumunuz

Finans hayatınızla ilgili gelişmeler açısından üzerinde duracağımız üç önemli hareket bulunmakta. Bunlardan birincisi, parasal kazanımlarınızla alakalı yaşam evinizde transitini sürdürmekte olan Jüpiter gezegeninin Mayıs ayından bu yana devam eden geri hareketinin bitişi ve kazanç evinizin yöneticisi olan Satürn gezegeniyle Eylülün ilk haftasında olumlu bir görünüm içinde olmaları. Üçüncüsü ise, Başak burcunda seyrini sürdüren Güneşin Satürnle kavuşum haline gelerek, Jüpiterle olan görünümüne destek vermesi. Peki bunların anlamı nedir birlikte inceleyelim. Öncelikle Jüpiterin 7 Eylül tarihinde geri hareketinin bitimi herşeyden önemlisi parasal konulardaki gelirlerin önünü açacak oluşudur. Geri hareket dönemlerini ben onarım süreçleri olarak gördüğüm için, bu dört aylık süre içinde maddi açıdan kendi iç dünyanızda durumunuzu gözden geçirmiş olmalısınız. Bazı günlerde her ne kadar iyimserlik-kötümserlik arası duygular yaşatsa da aslında bütün bunlar kendi yaşam kalitenizi görebilmeniz ve parasal konularda nasıl davranmanız gerektiğini öğretici olması bakımından değerlidir.

Dediğim gibi Satürn gezegeniyle olumlu görünüm yapacak Jüpiter mesleki konularda yapılacak yeni düzenlemelerin ve bulunduğunuz sistem içinde ılımlı yaklaşımlarınızın, otoritelerle güçlü bağ içinde olmanızın, güçlü insanlardan göreceğiniz desteğin işareti olarak size maddi açıdan da rahatlıklar getirebilir. Bütün bunların tam olarak yürürlüğe girmesi Merkürün geri hareketi esnasında yapılacak görüşmelere veya üzerinden geçilecek çalışmaların sonucunda yapılacak konuşmalar ve girişimler sonucunda alınmaya başlayabilir. Benim önerim sakin ve sabırlı bir şekilde hareket etmeniz, işlerinizi belirli bir düzen ve sistem içinde yürütmeye çalışmanız ve parasal görüşmelerde bulunurken öncelikle işinize verdiğiniz önemin üstünde durarak konuşmanız. Ayrıca işiniz konusunda kendinizi geliştirmeniz, iyi diyaloglar geliştirmeniz, sosyal faaliyetlerde kendi bilgi birikiminizle yer almanız bunların tümü size mutlaka parasal açıdan katkı sağlayabilecek önemli detaylardır. Ben parasal konulardaki iyileştirmelerin 23 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında yapılacak planlamalar sonrasında daha etkili olmaya başlayacağını düşünüyorum. sizin de bu tarihler arasında olabilecek yavaşlamalarda sabırlı olmanız gayet faydalıdır.

Pozitif Enerjili Günler : 2-3-11-12-13-16-17-24-25-26-29-30
Zayıf Enerjili Günler : 1-4-5-14-15-27-28
Yeniay : 6-7-8-
Dolunay : 20-21

Üyeye Bela Gelmez,mod Kızmadıkça,
mod Kızmaz,Üye Azmadıkça

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.
Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile
müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum
ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile
risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım
kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

elfidanın saklı bahçesi
saklı bahçede ki yazılar bana gelen maillerin paylaşımıdır
http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=7099.new#top
Elfida
anka kuşu
BorsaMania

« Yanıtla #10 : 01 Eylül 2008, 22:49:47 »

Oğlak Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Sevgili Oğlaklar yaşamın zorlukları karşısında her zaman bir B planına sahip kişiler olarak eminim ki, yaz günlerinin rehavetine kapılmadan yapacaklarınız için şimdiden planlarınızı heybenizde tutuyorsunuzdur. Sizlerden gelen maillerde hep şu cümlelere rastlıyorum. Burada bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Burada sunduğumuz ve genel anlamda yapılan tüm yorumlar kişiye özel değil, sadece burcunuzun aylık yansımaları olup, doğum haritanızdaki enerjiler nispetinde tutarlılık göstermektedir. Birçok Oğlak mensubundan başarılı bir yıl geçirdiklerini duyarken, bazılarınızın hatta çoğunluğunuzun hala daha mücadele vermesi de bu nedenledir. Jüpiter gibi ilahi güç ve genişleme, şans gezegeninden yararlanmanız, yönetici gezegeniniz Satürnün Başak burcu seyrinden olumlu istifade ederek hareket etmeniz ve hayatınızı yönlendirmeniz adına köşemizde sizlere tüm bilgilerimle yardımcı olmaya çalışıyorum.

Evet bana göre bu yıl sizin yılınızdır ve hala aynı düşünmekteyim. Hayattan ne beklediğinize bağlı olarak değişebilecek isteklerimizin önünde beliren engellerin aslında büyümek ve olgunlaşmak adına mihenk taşları olduğu gerçeğini gözardı etmememiz lazım. Bunu bütün danışmanlar olarak bu şekilde görmekteyiz. Fakat her enerjinin kendi içinde olumlu ve olumsuz kullanımlarını da bilmemiz lazım. Jüpiterin Oğlak burcu enerjisinden yararlanmanın yolunun kendi ihtisas alanınızda bilgi ve deneyim sahibi olmanızdan, yeteneklerinizi hayata uygularken sistemli ve düzenli çalışmanız gerektiğinden, işinizde ilerlemek istiyorsanız çağa uygun bir restorasyon yapılmasının lazım olduğundan, ilişkinizde mutlu olmak için doğru seçimlerde bulunmanız gerektiğinden birçok kereler bahsetmiştim. Eğer bunlar yapıldığı ve dikkate alındığı takdirde hala bazı terslik ve gecikmeler oluşuyorsa biliniz ki bunun nedenleri el iziniz gibi tek gerçeğiniz olan Doğum haritanızda saklıdır. Burada yazılan her enerjinin farkında olarak ama kendi yaşama bakış açınız gerçeğinden uzaklaşmadan köşemizdeki yorumlardan yararlanabilirsiniz. Hayatın düz bir rota olmadığı, inişlerin çıkışların ve virajlı yolların üzerinde yol alınsa dahi, yaşamak denilen sanatın ancak ve ancak içinizdeki özgüven, disiplinli çalışma ve sabır sayesinde başarılabileceği gerçeğini göz ardı edemeyiz.

Evet bu ön bilgilerden sonra gelelim Eylül ayında aşk ve ilişkileriniz konusundaki enerjilerinizi birlikte gözden geçirmeye. Ay içinde öncelikle ana burcunuz üzerinde ilerleyen ve Mayıs ayından bu yana geri harekette bulunan Jüpiterin 7 Eylül tarihinde bu durumunun sona ermesi ve düz seyirle yoluna devam etmesi, bana göre Jüpiterin ruhsal açıdan size kattığı değerler açısından önemli. Özellikle ilişkiniz konusunda Aralık 2007 yılından bu yana yaşanan gerçekler ışığında kimi zamanlar sizi oldukça yoran, tedirgin eden, iç aleminize yönelerek düşünceler içinde bırakan, kendi tutum ve davranışlarınızı olduğu kadar, partnerinizin de hal ve tavırları konusunda kimi zaman sizi karar noktasına getiren bu enerji, aslında yüreğinizden geçen isteklerinizle, ilişkinizin ham gerçekleri arasındaki ayrımın ortaya konmasında gayet faydalı bir enerjiydi. Mayıs 2008 itibariyle geri harekete geçen Jüpiter, tam da bu noktada dışarıdan bakıldığında biraz geri planda kalmış olsanız da aslında yüreğiniz ve beyninizin içindeki gerçeklerle barışmanız ve herşeyi tüm çıplaklığıyla görebilmeniz açısından sizi beslemiş olmalı. Şimdi bu enerjinin verdiği dersin büyüklüğü karşısında bu yılımız niye böyle şanssız geçiyor demek yerine, kendi gerçeğimin farkına vardım, nasıl bir seçimde bulunmam lazım geldiğini öğrendim, ilişkimin kalitesini belirledim ve bundan sonrası adına kendime yeni bir yön çizmem gerektiğini gördüm diyerek bu enerjinin size kattığı değerleri farketmeniz emin olunuz ki bundan sonraki güzel günlerin de işaretidir.

Jüpiter gezegeni Oğlak burcunda bir kez geri hareket yaptı ve bir daha burcunuzdan çıkıp, yine sizin yönetici gezegeniniz Satürn idaresindeki Kova burcuna girene kadar da tekrar içsel hesaplaşmalarda bulunmanıza gerek kalmadan yaşam yolunuzda düzgün bir şekilde ilerlemeniz adına sizi desteklemeye başlayacak. Biraz önce yazdığım cümleyi es geçmek istemiyorum. Jüpiterin Kova burcuna geçmesi de siz Oğlaklar için gayet etkilidir. Çünkü klasik astrolojide Kova burcunun yöneticisi Satürn gezegenidir. Bu da gösteriyor ki hala şansınız devam ediyor. Umarım sizi gülümsetebildim.

Yavaş seyreden Jüpiter gezegeninin bu etkisinden sonra Eylül ayındaki diğer enerjilerinizi incelediğimde aşk ve ilişkiler evinizden direk olarak geçen bir gezegen etkisi yok. Bu nedenle evlerin yönetici etkinliklerini ele almak durumundayım. Bu enerjilerden birisi de aşk evinizin yöneticisi Venüs gezegeninin Terazi burcundaki seyri önemli gözüküyor. Bu enerji meslek ve toplumsal statü evinizde konumlandığı ve ana burcunuzla kavuşum halinde olan Jüpiterle görünüm yaptığı için ortaya çıkan sonuç, aşk hayatınızla ilgili konulara gayet ciddi ve yaşınızdan olgun bir şekilde bakacağınızdır. Hatta bu durumda gecikmeler, yavaşlamalar olsa dahi yaşadığınız ilişkiye bir meslek gözüyle bile bakmanız mümkündür. Yani bu ilişkide başarı oranım nedir, karşımdaki insanın toplumsal imajı nedir? bana neler katabilir düşüncesi hakim olabilir. Bir oğlak için bu tarz bir bakış açısı yabancı olmayabilir. Çünkü o sağlamlık ve kaliteden yanadır. Yalnız Venüs gezegeninin bu süreçte Terazi burcundan geçiyor oluşu ve burcunuzla kare görünüm yani zorlu bir etkileşimde olması, ayrıca Merkür, Mars ile kavuşum yapacak oluşu, ilişkileriniz açısından paylaşım içinde olmanın, geçmişi bir yana koyarak önünüze bakmanın işareti olarak önem taşımaktadır.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta, hayata bakış açınız, isteklerinizle, karşınızdaki kişinin size sunabilecekleri ve toplumsal statüsünün önemi üzerinde kesinlikle gerçekçi düşünmenizdir. Bu durumda beraberliğinizi kontrol altına almak ihtiyacınız yoğun olsa da, durumu kendi yüreğiniz ve beyniniz içinde tam olarak anlamadan oturtmadan illaki hakimiyet sağlamaya çalışmamanızdır. Bunu ne kendinize ne de partnerinize yapmayınız. Aranızdaki sorunların çözülmesi veya ilişkinizin düzgün bir seyirde yürümesi için kendi duygularınızdan vazgeçmeyiniz. Genelde bilinmez ama Oğlaklar ilişki konusunda bu yanlışa sıkça düşebilirler. Başkalarının duygularını önemser ama kendi istekleri söz konusu olunca ihmal ederler. Ayrıca bu enerji altında, karşınızdaki insanın sevgisi ve saygısını kazanmak adına illa yardımcı olmaya, onun tüm sorumluluklarını üstlenmeye çalışmayınız. Duygularınızı ve ilişkinizde ters giden şeylerin altını çiziniz ama bunu hakimiyet kurmak için yapmayınız. Bunlara dikkat etmeniz halinde Eylül ayı içinde ilişkinizle alakalı konularda sağlıklı bir karar verebileceğiniz gibi, yeni bir ilişkiyi de sağlam temeller üzerine oturtmuş olursunuz.

İş ve Kariyer

Evet ilişkiler konusundan sonra şimdi odaklanacağımız alan meslek hayatınızla ilgili, Eylül ayında görülmesi muhtemel yansımalar üzerinde olacak. Bu alanda oldukça yoğun gezegen etkinliği söz konusu. Neredeyse bütün ana ışıklar dediğimiz gezegenler sırasıyla

19 Ağustos-4 Ekim(hala devam eden) Mars Terazi
29 Ağustos tarihinde başlayan 23 Eylül-15 Ekim arası geri hareket yapacak olan Merkür
30 Ağustos-24 Eylül Venüs ve son olarak
22 Eylül sonrası Güneş gezegeninin Terazi burcundaki seyri

Bunların tümü kariyer evinizde toplanacağı için doğal olarak duygusal hayatınızın yanısıra mesleki konular çok daha fazla önem teşkil edeceğe benziyor. Bu enerjilerden sizlere günlük yorumunuzda söz etmiştim. Hatırlatma olarak kısa bilgiler vereceğim.

Öncelikle meslek evinizin yöneticisi Venüs gezegeninden söz etmek istiyorum. 24 Eylül tarihine kadar devam edecek bu enerji, en başta kariyer yaşamınızla ilgili konularda yapılacak işbirliğinin simgesi olarak dikkat çekici görünüyor. Ardından ortaklık konularında ilerleme kaydedilmesi adına güçlü bir diplomasinin göstergesi olarak önemli. Tek başınıza hareketten ziyade diğer kişilerle ortaklaşa bir şekilde çalışmanız gerekiyor. Her ne kadar herşeyin denetiminiz altında olmasını arzulayan bir insan olsanız da, bu dönemde paylaşımı önemsemeniz gerekiyor. Venüs sanatsal çalışmalar, halkla ilişkiler konusunda da size bu süreçte yardımcıdır. Bu alanda sosyalleşmeniz adına sizi destekleyecek Venüs, işinizle alakalı konularda daha sosyal bir dönem geçirmeniz anlamına gelebilir.

Otorite konumunda bulunan insanlarla güçlü bağlar kurmak adına ince, nazik olmanız gereken bu süreçte güçlü bir bağ duygusu içinde hareket etmeniz size yararlar sağlayabilir. Eğer çalışmayan bir kişi iseniz, ki bu çok nadirdir. Eşinizin görevi dolayısıyla oluşan bir gelişim yaşamanız mümkündür. Ayrıca işinizle alakalı konulardaki denge ve uyumun göstergesi olan bu dönemde, içinde bulunduğunuz durumun başkalarının gözündeki yansımasını öğrenmeniz mümkündür. Paylaşım konusu önemli demiştim. Evet, hangi iş kolunda veya hangi görevde yer alırsanız alın, öncelikle herkesin yararına olacak şekilde düzenlemeler yapmanız lazımdır. Sanatsal konularda estetik ve duyarlılığın önemi büyüktür. Ayrıca bu dönem, mesleki konular aracılığıyla tanıştığınız bir kişiyle yakınlaşma veya aynı iş ortamında birlikte görev aldığınız bir insanla özel bir ilişki anlamına gelebilir.

19 Ağustos-4 Ekim tarihleri arasında Terazi burcundaki seyrine devam edecek Mars gezegeninin bir üst paragraftaki Venüs enerjisiyle karşılıklı etkileşim içinde olacağından, karşı karşıya geleceğiniz üst konumdaki kişilerle ilişkinizi düzgün, tutarlı ve dengeli bir şekilde korumanız halinde, hem iş ortamında iyi bir konuma gelmenizi sağlayıcıdır. Bu durum toplum içindeki yerinizi garanti altına almanızda da sizi destekleyici olabilir. Kendinizi ifade ederken, kişiliğiniz hangi yapıda olursa olsun, bu süreç içinde dikkatli ve ölçülü tavırlar göstermek, işbirliğine yatkın olmak, bencil davranmamak, paylaşımda bulunmak, içinde bulunan durumu, işin mahiyetini ve yer aldığınız ortamın şartlarını çok iyi anlamanız ve ona göre kendinizi ayarlamanız gerekiyor. Ne olursa olsun, tartışmalara girmek, illa benim isteklerim demek, başkalarının düşüncelerini umursamamak, anlamsız ve gereksiz konuların üstünde ısrarla durmanın size hiçbir faydası olmayacağı gibi, aksine zararlı sonuçlar da doğurabilir. İsteklerinizi sakin, güler yüzlü, gayet nazik bir dille anlatmaya çalışınız. Öyle ki, sizi dinleyen kişiler, gayet hoş ve saygılı biri olduğunuzu düşünmeliler.

Bu iş başvurularında olsun, şu anki işinizde olsun sizin için artı bir puan anlamına gelebilir. Üst konumda bulunan kişiler üzerinde iyi bir izlenim bırakmak için, ekip çalışmalarına duyduğunuz ilgiden söz edin. Hırslı biri olduğunuzu belirtin ama bir grubun içinde yer almanın ve herkese faydalı olmaya çalışmanın sizin için ne kadar önemli olduğundan söz edin. Daha sonra da beklentilerinizi ve isteklerinizi belirtin. Biraz önce söylediğim gibi bunları ifade ederken kullandığınız dil çok önemli. Sert tepkilerden uzak durunuz ve size yönelten vurucu okları geri çevirmenin yolunun, dimdik durmak yerine, esnek olmayı başarmanızdan geçtiğini unutmayın. Bu süreçte kilitleri açabilmenin yolu, fevri davranmamanız, bencillikten uzak durmanız, öfkenize yenilmemenizden geçiyor.

22 Eylül tarihine kadar devam edecek Güneş gezegeninin Başak burcu seyri siz Oğlaklar için, dünya görüşünüzü, fikirlerinizi, isteklerinizi ve kendi yaşam felsefenizi mükemmelleştirmek adına hareket edeceğinizin göstergesi olabilir. Çevrenizdeki dünyanın sınırları dışına çıkabilmeniz halinde sizin gerek çalışkanlığınız ve gerekse iş alanındaki ustalığınızı gösterebilmenizi destekleyici bu enerjiden yararlanarak atılımlarda bulunabilirsiniz. Başak burcu enerjisi altında, eksiklerinizi tamamlamanız, net olarak algılamanız mümkün olacağından kim olduğunuzu başkalarına ifade edebilmeniz de kolaylaşabilir. Günlük rutinizde detaylı işlerin yoğunluğu gündemde olacağından, görevlerinizi yerine getirirken otomatik olarak her bir noktanın üzerinde durmanız mümkündür. Titizliğiniz sadece yaptığınız işlerde değil, neredeyse her konuda etkili olacağından çevrenizdeki insanların veya girdiğiniz ortamların ne denli kusursuz olduğunu gözlemlemeye çalışmanız doğaldır. Tabi ki bunu abartmadan yapabilirseniz ve birlikte olduğunuz kişilere eleştirmeden yanaşabilirseniz gayet sağlıklıdır. Genelde bir Oğlak mütevazi davranmasını bilir. Fakat bu enerji altında ister istemez herşeye, ne kadar düzgün olduğu veya ne kadar faydalı olup olmadığı yönünde bakacağından, bazı insanlar tarafından sıkıcı bulunabilir. Çünkü hiç kimsenin kendisi kadar pratik ve sorumluluk sahibi olmadığını düşünebilir. Benim önerim bu süreçte her insana ve her olguya, illaki fayda ve zarar hesabı yapmadan, makul sınırlar içinde yanaşmanızdır. Özellikle eğitim hayatınız bu dönemin etkili konuları arasında yer alabilir. Seçimlerde bulunurken hizmet, sağlık, hukuk, iletişim, eğitmenlik, pazarlama, bilgi işlem gibi alanlarda tercihlerde bulunmanız mümkündür. Mecburi hizmet konusu, uzmanlaşma sınavları ve yabancı dil gibi konular da yine bu dönem içinde yoğunluk göstereceğiniz aktiviteler içinde yer alabilir. Benim tavsiyem seçimlerde bulunurken, konusunda uzman kişilerden destek almanız ve fikirlerini sormanızdır.

Para Durumunuz

Evet sonunda geldik finansal açıdan Eylül ayındaki durumunuzu incelemeye. Bu konuda geçtiğimiz ay oluşan Güneş Tutulmasının önemini fırsat bulduğunuzda köşemizden tekrar gözden geçirmenizi öneriyorum. Çünkü tutulmanın etkileri neredeyse bir yıllık süreyi kapsamakta. Evet bu ay içinde para evinizin ve burcunuzun yönetici gezegeni olan Satürn ön plana çıkıyor. Satürn gezegeninin Jüpiterle olan olumlu görünümü ise, parasal konularda bilgi, eğitim, kültürel konular, mesleki ihtisaslaşma, yabancılarla işbirliği, hizmete yönelik meslekler, sağlık alanları, yönetim organizasyon yoluyla gelir elde edilebilir. Ayrıca başkaları kaynaklı gelir evinizin yöneticisi olan Güneşle kavuşum halinde olacak Satürn gezegeni, büyükleriniz veya güçlü insanlardan görebileceğiniz desteğin de göstergesi olarak önemlidir.

Ayrıca bu süreçte Satürn gezegeninin meslek evinizde transit halinde olan gezegenlerle zorlu bir etkileşimi olsa da, Venüs gezegeninin güçlü konumda olması nedeniyle, otoritelerle olan görüş alışverişiniz, çalışkanlığınız, bilgi ve tecrübeniz ve herşeyden önemlisi kurduğunuz güçlü irtibatların size iş başvurularınızda olduğu gibi, mesleki görüşmelerde parasal açıdan geri yansımaları olabileceğini söylemek mümkün. Tabi Merkür gezegeninin 23 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında geri harekette olacağını düşünürsek eğer başlangıç tarihine kadar iş konusunda bir haber çıkmazsa, bu geri plandaki bazı durumların görüşüldüğü anlamına gelebilir .Sabırlı olmanız faydalıdır. Siz de maddi görüşmelerinizi bu tarihe kadar yapmanız gerektiğini, bu tarih aralığı içinde ise beklemede kalmanız gerektiğini biliniz. Fakat şu da var. Eğer siz çok önceden araştırıp, olumlu olacağını düşünüyorsanız, her türlü incelemeden geçirdiyseniz bu tarih aralığı içinde girişimde bulunmanızda bir sakınca yoktur. Ayrıca parasal konularda etkili olan Jüpiterin geri hareketinin bitimi ise, maddi konularda sizi destekleyici olabilir. Jüpiterin bir burçtan 12 yılda bir geçtiğini düşünürsek, bu şans eninde sonunda kendini bir şekilde size hissettirecektir. Siz yeter ki, inancınızı yüksek tutunuz, sağduyulu davranınız, geleceğe giden yolda umutlu yürüyünüz, yeni projelere ve planlara açık olunuz, eskiye bağımlı kalmak yerine, yenililikleri öğrenerek, bilgilenerek kendinizi geliştirmeye devam ediniz.

Pozitif Enerjili Günler : 1-4-5-6-7-8-14-15-18-19-27-28-
Zayıf Enerjili Günler : 2-3-16-17-29-30
Yeniay : 9-10
Dolunay : 22-23

mod Kızmaz,Üye Azmadıkça

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.
Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile
müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum
ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile
risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım

elfidanın saklı bahçesi
Elfida
anka kuşu
BorsaMania

« Yanıtla #11 : 01 Eylül 2008, 22:50:20 »

Kova Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Sevgili Kovalar yaz mevsimini yavaş yavaş geride bıraktığımız bugünlerde, sorumluluklar artık her alanda kendini hissettiriyor başlıyor. Özellikle bu ay genel anlamda hem iş hem eğitim hayatı açısından yoğunluklar kendini göstermeye başlayacaktır. Gökyüzündeki enerjilerin burcunuzda üstünde oluşabilecek etkisi ise sizler açısından sonbahar aşklarını anımsatacak cinsten. Umarım şarkıda olduğu gibi ayrılıklardan uzak aşklar hatta bir ömür boyu mutlu bir beraberlik yaşama şansı bulursunuz. Bunları söylememin nedeni, Venüs gezegeninin aşk hayatınızla ilgili konularda dispozitör yani güçlendirici güç olarak bu aya damgasını vurmasıdır. Şimdi gelin, Aşk hayatınız ve flört ilişkilerinizle ilgili yaşam evinizin yöneticisi olan Merkür gezegenin etkilerinden başlayarak enerjilerinizi inceleyelim. Merkür bildiğiniz gibi iletişim, haberleşme ve yolculuklarla, yayın, medya, internet gibi alanlarda söz sahibi olan astrolojinin önemli bir temsilcisi.

Merkürün 29 Ağustos tarihinde başlayan Terazi burcundaki seyri, özellikle yabancı ülkelerle olan temasınız ve orada bulunan insanlarla birebir ilişki kurabilmeniz açısından gayet destekleyicidir. Bu ister eğitim amaçlı isterse özel bir durum olsun sizin belirli bir süreliğine de olsa değişim yaşamanız anlamına gelebilir. Tabi ki doğum haritanızda oluşumlar nispetinde başka bir şehir veya ülkeye yerleşim anlamına da gelebilir. bu etki altında yaşama bakış açınız, inancınızla alakalı konularda da girişim anlamına gelen bu enerji, hayatın güzel yanlarını keşfedebilmeniz ve tadını çıkarabilmeniz açısından önemli bir deneyim olabilir. Rutin yaşamınıza renklilik getirecek bu enerji, sıradışı ve oldukça sempatik, ahlaki açıdan güçlü bir insanla yakınlaşmanızı simgelediği gibi, varolan ilişkinizde de güzel bir dönem geçirmenizde etkilidir.

Yeni yerler görmek, ilginç insanlarla tanışmak, bulunduğunuz ortamda güzellikleri yakalamak adına ilginç bir süreç anlamı taşıyabilir. Yasal konularda özellikle beraberlik anlamında bir söz veya ileriye yönelik bir bağ kurulmasında da etkili olan bu enerji sayesinde gerek sosyal gerekse özel yaşamınız açısından rahat bir nefes almanız mümkündür. Mesleki konularda bir ödül veya bir gelişimin habercisi olabilecek bu etki altında, fiziki açıdan dikkat çekici olabilir, karşı cins üzerinde güçlü bir imaj çizebilirsiniz. Sadece kendiniz adına değil, içinde bulunduğunuz ortamdaki insanlar adına yararlı olabilecek mesleki bir seçimde bulunabilir, fikirlerinizi dış ortamlarda rahatlıkla ifade edebilirsiniz. Uzun soluklu ve sağlam temelli bir gelişimin yaşanması adına pek etkili olmasa da, moral duygunuz ve yaşama bakış açınız açısından gayet hoş bir dönem olacağı kuşkusuzdur. Merkür gezegeninin

23 Eylül-15 Ekim tarihleri arasındaki geri harekette oluşu ise özellikle yolculuklar açısından sorun oluşturmasa da bazı bürokratik engellerin eğitim, kültürel, yerleşim, inanç ve benzeri konularda yavaşlamalara ve yanlış anlaşılmalara neden olması mümkün olacağından bu türden işlerinizi 23 Eylül tarihine kadar halletmeniz faydalıdır.

Ayrıca bu etki altında sanatsal faaliyetlerle ilgili dostluklar, eğitim hayatınızla ilgili tanışacağınız yeni çevreniz, ihtisaslaşma konularındaki girişimleriniz, yasal mevzularınız gibi bir çok alanda başka insanlarla görüş alış verişinde bulunabilir, karşılıklı yazışabilir, konuşabilir ve birlikte projelerde yer alabilirsiniz. Bir dünya vatandaşı olarak astrolojinin asi çocuğu sizlerin beklenmedik sıradışı işlerden hoşlandığınızı, kurallara riayet etmek yerine, kendi dünyanızın merkezinde yer almak istediğinizi biliyorum. İşte bu süreçte tanışacağınız insanlar size farklı ortamların ve farklı görüşlerin kazanılmasında destekleyici olabilirler. Kimileriniz bu etki altında yüksek okul için bir tercihte bulunabilir, kimileriniz yabancı bir ülkeye kısa süreliğine giderek oradaki ortam şartlarını yakından gözlemleyebilirsiniz. Hangi nedenle olursa olsun, bu işlerin sevgi alış verişi, paylaşım, karşılıklı uzlaşı içinde yürütüleceğini söylemek mümkündür.

Aşk ve kendinizi ifade konularında etkili olan Merkür gezegenin ardından inceleyeceğimiz ikinci önemli enerji, ciddi ilişkiniz ve evlilik evinizin yönetici gezegeni Güneşin seyirleridir. Güneş bildiğiniz gibi 22 Ağustos tarihinden bu yana Başak burcunda seyretmekte ve ilişki konusundaki paylaşım olgusunun öneminin altını çizmekte. Başak mükemmellikle birebir alakalı gezegen olduğu için şua aralar kafanızın içinde özellikle ciddi ilişkiniz konusunda belirsizlik ve yönsüzlük ön planda olabilir. Bir yandan bölüşümde bulunmaya hazırsınızdır fakat bir yandan geçmişin ağır yükü ve yaşadığınız deneyimlerin hüzünlü hatıraları arasında kararsız kalabilirsiniz. Birbirinize karşı eleştirel yaklaşımlar içinde olabilir veya kimi zaman hizmet duygusu içinde hareket edebilirsiniz. İkinci yöneticiniz Satürn gezegeninin bu alandaki seyri nedeniyle zaten dönüşümde bulunmanız zor olduğundan şu aralar ciddi niyetli bir ilişkiden ziyade, kısa süreli aşklar yaşamak size daha cazip gelebilir. 22 Eylül tarihine kadar devam edecek bu seyir, Eylül ayının ilk haftasında Satürn gezegeniyle kavuşumda olacağından hem otorite konumunda bulunan kişilerle (iş veya özel) anlamda bağlantı kurmakta zorlanabilirsiniz. Onların ağırlığını üzerinizde hissetmeniz mümkündür.

30 Ağustos-24 Eylül tarihleri arasında yöneticisi olduğu Terazi burcunda seyrine başlayacak olan aşk ve ilişkiler, barış ve huzur, denge ve uyumun astrolojik temsilcisi Venüs gezegenin seyri ise Eylül ayındaki aşk hayatınız ve duygu dünyanızdaki güvence konularında ele alacağımız son enerjidir. Hatırlarsanız bu yansımadan sizlere günlük yorumunuzda söz etmiş ve Merkür gezegeninin seyrindeki etkilere benzer cümleler kurmuştum. Yabancı ülkelerle olan temasınız ve orada bulunan insanlarla birebir ilişki kurabilmeniz açısından gayet destekleyicidir. Bu ister eğitim amaçlı isterse özel bir durum olsun sizin belirli bir süreliğine de olsa değişim yaşamanız anlamına gelebilir. Tabi ki doğum haritanızda oluşumlar nispetinde başka bir şehir veya ülkeye yerleşim anlamına da gelebilir. bu etki altında yaşama bakış açınız, inancınızla alakalı konularda da girişim anlamına gelen bu enerji, hayatın güzel yanlarını keşfedebilmeniz ve tadını çıkarabilmeniz açısından önemli bir deneyim olabilir. Rutin yaşamınıza renklilik getirecek bu enerji, sıradışı ve oldukça sempatik, ahlaki açıdan güçlü bir insanla yakınlaşmanızı simgelediği gibi, varolan ilişkinizde de güzel bir dönem geçirmeniz adına destekleyicidir demiştim.

Yeni yerler görmek, ilginç insanlarla tanışmak, bulunduğunuz ortamda güzellikleri yakalamak adına ilginç bir süreç anlamı taşıyabilir. Yasal konularda özellikle beraberlik anlamında bir söz veya ileriye yönelik bir bağ kurulmasında da etkili olan bu enerji sayesinde gerek sosyal gerekse özel yaşamınız açısından rahat bir nefes almanız mümkündür. Mesleki konularda bir ödül veya bir gelişimin habercisi olabilecek bu etki altında, fiziki açıdan dikkat çekici olabilir, karşı cins üzerinde güçlü bir imaj çizebilirsiniz. Bu süreçte Terazi özelliklerine sahip yani uyumlu, dengeli, yakışıklı veya güzel insanlarla karşılaşabilirsiniz. Fakat bu kişileri iyi inceleyiniz. Sizin hayat felsefenize, yaşam amacınıza, kişisel vizyonunuza, stilinize uygun kişiler mi? sonunda üzülür müsünüz, gerçekten doğru bir seçimde bulunmak için iki yönlü düşünmeye çalışınız. Yani siyah tercihinde bulunurken beyaz gerçeğinin de farkında olmanız gerekiyor. Sadece kendiniz adına değil, içinde bulunduğunuz ortamdaki insanlar adına yararlı olabilecek mesleki bir seçimde bulunabilir, fikirlerinizi dış ortamlarda rahatlıkla ifade edebilirsiniz. Uzun soluklu ve sağlam temelli bir gelişimin yaşanması adına pek etkili olmasa da, moral duygunuz ve yaşama bakış açınız açısından gayet hoş bir dönem olacağı kuşkusuzdur diyerek bitirmiştim.

İş ve Kariyer

Mesleki konularda etkisi hissedilecek en önemli hareket ikinci yöneticiniz Satürn gezegenin Başak burcundaki seyridir. Bu enerjiden sizlere önemli olduğu zamanlarda günlük yorumlarda ve genel olarak aylıklarınızda hep söz etmekteyim. Fırsat bulduğunuzda geçmiş ayları gözden geçirirseniz bir incelemeniz faydalıdır. O yüzden geniş bir açıklamada bulunmayacağım. Sadece bu ay içinde geri hareketi sona erecek ve Mayıs ayından beri gerek duygusal gerekse ruhsal açıdan sizi iç dünyanızla yüzleşmeye çağıran ve kimi zaman iyimser veya kimi zaman oldukça kötümser tepkiler vermenize neden olan Jüpiter gezegeniyle yapacağı olumlu görünüm. Bu olumlu bir titreşim derken, malefik(zorlu) evlerin kendi aralarında yapacakları bir görünüm olduğundan özellikle üzerinizdeki parasal ve duygusal baskıların artması, mesleki anlamda tam olarak kendinizi ifade edemiyor oluşunuz, patron konumundaki kişilerle aranızda oluşan garip zıtlaşmalar, aile büyüklerinizle olan gerilim gibi konular nedeniyle ben yine de sakin ve sabırlı olmanız gerektiğini bir dip not olarak söylemeliyim. Çünkü bu evlerden yapılan kolay akışkanlı enerjilerin kimi zaman sıkıntıların rahat bir şekilde sizi bulması anlamına geldiğini de gözardı etmemek lazımdır.

Mesleki konularda bir diğer enerjiniz ise, kariyer evinizin yöneticisi Mars gezegenin ideallerinizle alakalı konularda ilginç ve keşifçi yönünüzün ortaya çıkmasını sağlayan Terazi burcundaki seyridir. Bu enerji Venüs tarafından güçleneceği için, özellikle 29 Ağustos tarihinden itibaren mesleki konularda ve otoritelerle olan bağlantınızda ayrıca yenilik anlamında girişimde bulunmayı düşündüğünüz konularda paylaşım olgusunun önemli hale gelmesini sağlayıcıdır.

Yeni bir meslek edinmek veya sürdürmekte olduğunuz görevleriniz dolayısıyla yeni insanlarla tanışmak, farklı kişilerle ilginç konularda paylaşımda bulunmak olasılıklar dahilinde yer almaktadır. İşinizle alakalı konularda diğer insanlarla bu süreçte karşılıklı olarak fikirlerinizi paylaşabilir, görüş alış verişinde bulunabilirsiniz. Yani sen veya ben demek yerine biz olabilmek ve ortak hedefler yaratabilmek, ekip halinde çalışmak, hatta mesleki açıdan paylaşımda bulunduğunuz bir kişiyle özel bir yakınlık kurmak bu enerjinin altında görülebilecek yansımalar olarak dikkat çekmektedir. Siz bu dönemde kimliğinizin ve izlediğiniz yolun ve amaçlarınızın farkında olmalısınız. Fakat bunları diğer insanlarla da paylaşmaya gönüllü bir duruşunuz olmalı. Özgürlük düşüncenizi sadece kendiniz adına değil, bir başkasının da kişisel haklarını gözetecek şekilde düzenlemelisiniz. Yani herkese eşit hak ve bağımsızlık niyeti taşımalısınız. Ben kimim sorusuna cevap ararken, içinde yer aldığınız dünyanın, ülkenizin ve kendi şartlarınızın farkında olarak düşünmeniz gerekiyor.

Ne olursa olsun hayallerinizin makul bir seviyede ve gerçekleşebilir düzeyde olması, sonradan üzülmemeniz açısından önem taşıyor. Bu enerji mesleki olarak geldiğiniz noktayı görebilmeniz açısından değerli. Çünkü karşınıza çıkabilecek değişik işler veya teklifler aracılığıyla şu anki konumunuzu gözden geçirmek gereği duyabilirsiniz. Yani seçenekleriniz artacağından belki de pek mutlu olmadığınız işinizle ilgili bir karara varabilirsiniz. Bazılarınız bu enerji altında yurt dışıyla temasa geçebilir. Oradaki iş koşullarını araştırabilirler. Fakat bu enerji altında sağlam bir temel atabilmek için, doğum haritanızdaki etkilerin yurtdışıyla bağlantılı bir yerleşimi gösteriyor olması lazımdır. Ayrıca unutmayanız ki, Venüs veya kısa süreli gezegenlerin etkisi altında yapılacak bir girişim kısa süreli olabilir. Yani böyle bir istek yaratır, birkaç ay gidilip görülebilir, durumlar araştırılır. Bu arada böyle konularda etkili olabilecek bir başka durum ise, Merkür gezegeninin 23 Eylül-15 Ekim tarihleri arasındaki geri hareketidir. Eğer siz daha önceden planladığınız bir girişimi yürürlüğe koymak istiyorsanız bunu 23 Eylül tarihine kadar gerçekleştirmeniz yerinde olur. Geri hareket süresi ise mesleki konulardaki araştırmalarınız, toplumsal statünüz açısından araştırmalar yapmak, kafanızın içindekileri gözden geçirmek açısından gayet faydalıdır.

Para Durumunuz

Evet sıra geldi maddi kazanımlarınız kısaca finans hayatınızla ilgili olabilecek yansımalara. Bu konuda oldukça önemli bir gezegen etkisinden söz etmek gerekiyor. Zaten bu bildiğiniz bir enerji. Jüpiter gezegeninin Oğlak burcundaki yansımasından söz etmekteyim. Jüpiter Aralık 2007 yılından bu yana duygusal ve ruhsal aydınlanma evinizde transitini sürdürmekte. Bu durumun olabilecek yansımaları hakkında sizi çok kereler bilgilendirmiştim. Köşemizdeki yorumları takip ediyorsanız muhakkak hatırlayacaksınız. Bilmeyenler için ufak bir hatırlatmada bulunayım. Bu enerjinin tam olarak anlamı, mutluluğunuzun peşinden koşabilme dürtünüze karşılık, dış dünyada karşılaşabileceğiniz olaylar nedeniyle gerek inancınız ve gerekse her alanda korkular duyuyor olmanızdır. Aslında Jüpiter her ne kadar astrolojinin inanç, genişleme, bolluk ve şans olgularıyla alakalı olsa da, Oğlak burcunda ilerliyor oluşu ve geçtiği yaşam evinin astrolojik açıdan, düzeltilmesi sizin elinizde olmayan beklenmeyen durumları gösteriyor oluşu nedeniyle uzun bir süredir garip ve tuhaf durumlarla karşılaştığınızı düşünüyorum.

Tabiki bütün bunlar karşısında yapmanız gereken, hayallerinizi gerçekleştirmeye çalışırken, başkalarından farklı düşüncelerinizi ve isteklerinizi toplumun gelir geçer kuralları çevresinde düzenlemeniz gerektiğidir. Bu oldukça zor bir düzenlemedir ve öyle her yiğidin kolay kolay yapabileceği bir şey olmadığından kişinin kendini yalıtılmış, hapsedilmiş ve toplumdan kopuk hissetmesine yol açabilir. Bu durumu maddi açıdan da yorumlayabilirsiniz. Siz daha özgür ve kendinizce bir dünya kurmak isterken, meslek hayatınız ve içinde yer aldığınız sistemin şartları size hep elinizdekileri katık etmenizi söylüyor gibidir. İşte kısaca özeti bu olan Jüpiter gezegenin seyri çok değil, Ocak 2009 yılında bu alandan ayrılacak ve burcunuzda ilerlemeye başlayacaktır. Yani şurada arınmak, ruhunuzu korkulardan temizlemek cesaretle değişimleri uygulamak adına birkaç ayınız kaldı. Bu arada Jüpiterin Mayıs ayından bu yana devam eden geri hareketinin bitimi başta hassasiyetiniz olmak üzere finansal konulardaki iyimserlik-kötümserlik arası psikolojik tepkilerinizin de yavaş yavaş azalması anlamına gelmektedir.

Benim size tavsiyem, geri hareketin 7 Eylül tarihinde bitmesi itibariyle, sizi sınırlayan ve arzuladığınız maddi ve manevi içsel zenginliğe ulaşmanızın önünde duran, geçmişten bu yana yaşadığınız her ne varsa geride bırakmak, kendinizi onarmak, yaralarınızı sarmak ve kendinizi huzurlu ve mutlu etmeye çalışmanız gerekebilir. Sizden kendinizi çok sevmenizi istiyorum. Yeteneklerinizi hayata geçirmenizi, ruhsal ve fiziksel anlamda kendinize dikkat etmenizi ve vakit ayırmanızı. Ayrıca sizin gibi sorunlar yaşayan veya sizinle aynı amaç birliğinde olan kişilerle mutlaka kontaklar kurmanızı, ruh dünyanızı zenginleştirmenizi sağlayacak ve inancınızı yükseltecek meditasyon gibi teknikler hakkında bilgilenmenizi ve birkaç ay sonraki döneme hazırlanmanızı. Maddi konularda, işinizle alakalı ve diğer insanlarla olan paylaşımınız açısından bütçeniz sınırları içinde hareket etmeniz gayet faydalıdır. Borçlarınızla ilgili durumları göz önüne alarak ayağınızı yorganınıza uzatmanız faydalıdır. Jüpiterin geri hareketinin bitimiyle maddi anlamda biraz daha ferahlamanız mümkün olabilir.

Pozitif Enerjili Günler : 2-3-6-7-8-16-17-20-21-29-30
Zayıf Enerjili Günler : 4-5-18-19
Yeniay : 11-12-13
Dolunay : 24-25-26

mod Kızmaz,Üye Azmadıkça

elfidanın saklı bahçesi
Elfida
anka kuşu
BorsaMania

« Yanıtla #12 : 01 Eylül 2008, 22:50:58 »

Balık Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Sevgili Balıklar, yaz günlerinin kıpır kıpır eğlenceli ve coşkulu günlerinin ardından şimdi yavaş yavaş sorumluluklarımızın bilincinde, yaşamımızı planlamak belki de yeni girişimlerde bulunmak isteği ve arzusu içinde Eylül ayına adım atmak üzereyiz. Bu ay içinde evrensel enerjilerin paylaşım ve işbirliği olguları içermesi gösteriyor ki, hepimizin birbirimize ihtiyacı var ve dünyayı yaşanabilir yer haline getirmenin en önemli kuralı barış olgusu içinde uzlaşmadan yana davranmak ve kendimize olan saygımız kadar çevremizdeki her insana karşı da aynı anlayışı göstermek. Bu cümle Eylül ayının astrolojik özeti gibi. Şimdi gelin birlikte bu ay içinde olabilecek yansımaları gözden geçirelim.

Öncelikle Aşk hayatınızla alakalı konularla ilgili yaşam evlerinizden geçen bir transit etkisi var mı diye baktığımızda, ciddi ilişkiler evinizde uzun aylardır seyretmekte olan Satürn gezegeninin Başak burcu seyri yine aynı şekilde devam etmekte. Bu ay içinde Güneş gezegeninin 22 Ağustos itibariyle bu alanda seyretmeye başlaması, ilişkinizle alakalı konularda yapılacak yeni düzenlemelerin işareti olup, birbirinizle el ve gönül birliği yapmanız halinde, aranızdaki sorunların çözümlenmesinde destekleyicidir. Lakin tam tersi bir durumda Güneşin tetikleyici özelliği nedeniyle, en önemsiz konuların bile sürekli ortaya gelmesi, tartışılması, çözüm bulunmaması anlamına gelebilir. Partnerinizin eleştirel yaklaşımları bu sürecin önemli etkilerinden olup, güya kusursuzluk arayışı nedeniyle yapılmaktadır. Burada size düşen görev, ortalığı ılımlı bir şekilde yumuşatmak ve birbirinizi kırmadan, olabilecek en olgun ifade tarzınızla çözmeye çalışmaktır. Aslında içinde hiçbir kötülük olmasa da, hatta bunu beraberliğinin sürekliliği adına yaptığını düşünsek bile, bazen dozunu kaçırabileceğini göz önüne alarak şimdiden kendinizi hazırlamanız faydalıdır.

Böyle bir enerji altında sizin hayalleriniz, hayata bakışınız, yaşam felsefeniz ve isteklerinizle, onun kimlik duygusu arasındaki sorun, kimi zamanlarda, zıt kutuplar gibi birbiriniz arasında çekim oluşturabilir. Benim de tavsiyem tam bu noktadan yola çıkarak beraberliğinizdeki sevgi olgusunu, o ilk günlerdeki heyecanları hatırlayarak ve hatırlatarak gündeme getirmeniz ve şimdiki bu karşı karşıya geliş halini tatlıya bağlamanızdır. Burada düşünmeniz gereken konu şudur. Biz birbirimize karşı galip gelmek için mi beraberiz yoksa birbirimizi güçlendirmek için mi? işte sır dolu soru cümlesi budur. Bu cümle bu sürecin de sonucu anlamına gelebilir. İlişkisi olmayanlar için bu enerji, karşılarına çıkacak kişiyle aralarında yoğun bir tutkudan ziyade mantıklı bir alış verişin göstergesidir. Yani herkes kendi güvenliğine önem vereceğinden, aşkın karın doyurmadığı düşünülebilir. Balıklar bu enerji altında, çok önceden canları fazlasıyla yandığından karşılarına çıkacak kişide, sadakat, güvence arayabilir ve gelecek konusunu ön planda tutarak beraberlik yaşamayı tercih edebilirler. Güneşin bu yansımalar altında girdiği ciddi ilişki evinizde, Satürn gezegeniyle kavuşum enerjisi ise, partnerinizin sizin üzerinizdeki hakimiyeti anlamına geldiği gibi, içinde bulunduğu şartlar nedeniyle kendini oldukça kısıtlanmış hissetmesi de olabilir.

Bu enerji devam ederken Merkür gezegeninin başak burcunda seyretmesi ise, geçtiğiz ay belirttiğim gibi aslında her iki kişinin de birbirleriyle mantıklı bir şekilde konuşmaları halinde sorunların üstesinden gelebilecekleridir. Merkür Başak burcundaki yolculuğunu 29 Ağustos tarihinde bitirerek Terazi burcunda seyretmeye başlaması ise, ortak paylaşımlar konusunda sevgi ve gönül birliği içinde olmanın, birarada yaşamanız adına önemli olduğunu göstermektedir. Merkürün geri hareketinden bir gün sonra Venüs gezegeninin güçlü olduğu Terazi burcunda ilerleyişi ise, iletişim konusunda sakin ve ılımlı bir şekilde anlaşmaya çalışılması gerektiğini ve bu yapıldığı takdirde aranızdaki tutkunun daha derin manada yükselişine tanık olacağınızın göstergesidir. Kimi çiftler bu enerji altında birbirleriyle gerek maddi ve gerekse manevi anlamda işbirliği yaparak dönüşümde bulunabilirler. Yani hatalar varsa karşılıklı olarak kabul edilir ve yüzleşmelerde bulunarak çözüme kavuşturulabilir. Burada sevginizin kalitesi tabi ki bunun oluşturulmasında son derece etkilidir. Bazı çiftlerde ise bu durum, sorunların çözülmesinde cinsel tutkuların rol oynayacağını gösterebilir. Bu etkilerin yanısıra yöneticiniz Jüpiterle, ilişki evinizdeki Satürn gezegeninin birbiriyle olumlu etkileşimi ise, ortak sorumluluklar adına hareket edilmesi gerektiğinin göstergesidir.

Örnekler çoğaltılabilir. Kimi çiftler için bu enerjilerin anlamı çoktan bitmiş bir evlilik nedeniyle yapılacak maddi paylaşımları gösterebilir. Bu anlamda nafaka davaları gibi konular gündeme gelebilir. Hakkaniyetle yapılacak düzenlemeler sayesinde aranızda sorun çıkmadan bu konuyu atlatabilirsiniz. Kimilerinizde ise, evliliğinizle alakalı önemli bir gelişme için örneğin çocuk sahibi olmak için eşle beraber yapılacak bir tedavinin göstergesidir veya bir sağlık sorunu nedeniyle uzun yıllardır mutsuz olan bir çiftin bu problemden kurtulmaları adına yaptıkları bir işbirliği anlamına gelebilir. Yine bu enerji altında, eşinizle yapacağınız ortak bir girişimi de gösteriyor olması da mümkündür. Bütün bu örneklere baktığımızda görüyoruz ki, bu dönemde dikkat ederseniz en önemli olgu karşılık beklemeden birbirinize destek olmanız gerektiğidir. Her ikiniz de, huzurlu bir hayat sürebilmek için birbirinize karşı daha anlayışlı davranmaya çalışmalısınız.

İş ve Kariyer

Eylül ayı Balıkların, iş ve kariyer anlamındaki her türlü girişimlerinde en önem verdikleri konular, öncelikle yakın çevreleriyle olan iletişimlerinin güçlü olması, ruhsal açıdan kendilerini ve geleceklerini güvende hissetme arzuları, yuvalarındaki ahenk ve sağlıkları konusunda yaşayabilecekleri endişelere karşı korunmaları, ortaklık ilişkileri yoluyla yeni bir girişimi başlatmaları, baş sırayı almakta. Yani çoğu Balık mutluluğun değişim ve dönüşümle birebir alakalı olduğunun artık gayet bilincinde. Bütün bunların sağlanması içinse, en önemli koşul, ortak paylaşım içinde dönüşümde bulunabilecekleri kişi veya kişilerle bir araya gelmek arzuları olabilir. Tabi parasal açıdan birbirlerine verdikleri maddi ve manevi destek son derece önemli. Bu durum iş ortaklığı gibi ticari konularda da aynı bu şekilde değer taşımakta.

Bu anlamda Eylül ayını incelediğimizde, öncelikle iş evinin yöneticisi olan Merkür gezegeninin 29 Ağustos tarihinde başlayan Terazi burcu seyri önem taşıyor. Ayrıca 19 Ağustos-4 Ekim tarihleri arasında mücadele ve istek gücünün astrolojik simgesi Mars gezegeninin de Terazi burcunda ilerliyor oluşu önem kazanıyor. Bütün bu hareketlerin ardından kariyer evinin yöneticisi olan Venüsün 30 Ağustosta yöneticisi olduğu Terazi burcunda seyrine başlamasıyla, bu gezegenlerin tümünü dizpozite etmesi yani güçlendirmesiyle ortak hareket etmek, işbirliğinde bulunmak, bencil davranmadan, sen ve ben kavgası yapmadan, sırf yenilenmek adına bir araya gelmek mümkün gözüküyor. Bütün bu evrensel hareketlerin olabilecek yansımaları tabi ki her Balığın hayatında aynı olmayacağına göre yansımalar üzerinde birlikte duralım.

Kimileriniz için bu enerjilerin anlamı, parasal kazanımlarınızı eğer iş yapıyorsanız ortak olduğunuz kişi(ler) veya birlikte olduğunuz kişiyle paylaşımda bulunmanız anlamına gelebilir. Bu durumda onu güçlendirmiş olursunuz. Bu ise, son derece iyi niyetli bir durumdur ve partneriniz bundan onur duyabilir. Ayrıca ilişkiniz açısından da kuvvetli bir bağ dokusu oluşur. Bazılarınız için yakın çevrenizdeki kardeş, akraba, komşu veya tanıdıklarınızla olan bir girişimin göstergesi olabilir. bu durumda dikkat edilmesi gereken nokta, ne olursa olsun Merkürün bu alanda yapacağı geri hareketi önemsemek olmalıdır. Bu tarih 23Eylül-15 Ekim arasıdır. Ya planlarınızı bu tarihten önce yürürlüğe koyunuz veyahut benim önerim geri hareket döneminde gözden geçirerek eksiklerinizi saptamanız. Bunlar tamamlandıktan sonra da 15 Ekim sonrası uygulamanızdır.

Kimileriniz için bu durum mesleki kariyerinizde bir dönüm noktası oluşturabilir. İşinizden uzun yıllar sonra emekli olmuşsunuzdur ve paranızı belirli bir fon çerçevesi içinde değerlendirmeye alabilirsiniz. Bu durumda geleceğinizi garanti altına almak arzunuz yoğunlaşır. Benim burada önerim ne olursa olsun dikkatli hareket etmeniz, paranızı nereye yatıracağınızı iyi hesaplamanızdır. Yine bir başka etki ise, mesleki alanda yapılacak maddi düzenlemeleri gösteriyor olabilir. Statünüz değişebilir. Kariyer evinizin ve burcunuzun ikinci yöneticisi olan Jüpiterin 7 Eylül tarihinde geri hareketinin bitimi zaten ileriye yönelik hedeflerinizle alakalı konularda beklediğiniz bir haberin göstergesi olduğundan şimdi önünüz daha açık olabilir. Çünkü Jüpiter bu alanda bir daha geri hareket yapmayacağı gibi, böyle bir enerjinin oluşması için 12 yıl gibi bir süre geçmesi gerekmektedir. Ayrıca kariyer yöneticiniz olarak Jüpiterin, hedefler evinizdeki seyri, sizin başkalarıyla güçlü bağlar kurarak, liderliğinizi gösterebilmeniz açısından da önem taşıyor. Buradan bu sonucu çıkarmak mümkün.

Bahsettiğim Mars, Merkür, Venüs ve bu yıl 22 Eylül akşamı Terazi burcunda seyretmeye başlayacak Güneş gezegenlerinin aynı burçta toplanması iş konusunda işbirliği yapmanın, diplomatik tavırlar içinde olmanın, bencil olmamanın önemini bir kez daha gösteriyor. Birde madalyonun ters yüzünden söz edeyim. Terazi burcu her ne kadar ortaklık etmek, bütünleşmek, bir araya gelmek olsa da, kendi içinde problemlerin üstünü örtme ve karşınızdaki kişiye göre hareket etme, sizi yansıtmayan ama başkalarıyla iyi ilişkiler kurmanızı sağlayan durumlara daha fazla önem vermenizi de neden olabilir. Böyle bir oluşum ise, kökü toprakta olmayan çiçeğe benziyor. Yani bir yere kadar büyür, gelişir ama sonunda ölmeye mahkumdur.

Terazi burcunda gerek ilişki gerekse iş, para gibi konularda gerçek bir bütünleşmenin oluşması için bunun sağlama alınması, iyi bir sözleşme veya dürüst bir söz ile bağlanması gerekir. Yani herhangi bir şey olduğunda taraflar üzülmesinler ve haklarını koruyabilsinler. Çok kereler duyuyoruz, ona yıllarımı verdim ama elimde ne kaldı şimdi veyahut ortaklarıma güvenmiştim ama beni sırtımdan vurdular gibi. Ayrıca iş anlamında da, başvurularınız kabul edildiğinde iş şartlarınızı iyi okumanız ve yasal haklarınızı iyi korumanız gibi. Ayrıca kefil olaylarında dikkatli olunuz. Karşınızdaki kişi ne kadar güvendiğiniz biri olsa da, banka kredisi, çek, senet veya alımlarda, elden borç veya alacak konularında dikkatli olunuz. Mutlaka imza isteyiniz veya kimsenin borcu altına imza atmayınız.

Para Durumunuz

Parasal konularda Eylül ayı, Mars gezegeninin Terazi burcunda 19 Ağustos tarihinde başlayan seyri önemli. Bu enerjinin sizler açısından anlamı gayet önemli. Herşeyden önce bu süreçte maddi anlamda ilerlemek adına, ortak paylaşım güdüsü içinde hareket edebileceğiniz kişilerle temasta bulunmanız değerli.. Duygusal ve ruhsal anlamda kendinizi güven içinde hissedebilmeniz için istikrarlı olmanız gayet önemli. Çelişkili davranmamanız, ne istediğinizin altını iyi çizmeniz, durumunuzu net olarak saptamanız ve bu duruma göre kimlerle temasa geçmelisiniz bunları belirlemeniz lazım. Yeniden bazı şeylerin yaratılabilmesi, dönüşümde bulunabilmesi için, öncelikle diplomatik tavırlar içinde olmanız faydalıdır. Karşınızdaki kişi kim olursa olsun, gayet nazik bir şekilde iletişimde bulunarak, çıkarlarınız adına sert tepkiler göstermeden politik davranarak hareket edebilirseniz yararlı sonuçlar almanız mümkündür. Görünenlerle yetinmek yerine, asıl gerçeğe ulaşabilmek için, yılanı deliğinden çıkarmak misali tatlı dil ve güler yüzü hiç kimseden esirgemeyiniz. Fakat ne kadar akıllı biri olduğunuzu da atacağınız her adımda karşınızdaki kişiye hissettirmeye çalışınız.

Evet ben seninle işbirliğine hazırım ama ortaklığımızın devamı için her ikimizin de şu noktalara dikkat etmemiz gerekiyor demeyi ihmal etmeyin. Parasal mevzularda durumunuzu aşabilecek sizi zor durumda bırakabilecek kararlar vermeyin, iki yönlü düşünmeye çalışın, iyice gözden geçirmeyi ihmal etmeyin. Özellikle 23 Eylül-15 Ekim arası dönemde parasal konularda dikkatli olun ve gerekirse beklemede kalarak, bulunduğunuz durumu gözden geçirmeye çalışın.

Venüs gezegeninin seyri ise, başkalarıyla ortak maddi paylaşımlarınız konusunda önem taşımakta. Duygusal ve ruhsal güvenlik ihtiyacınız için, işbirliğinde bulunmak 30 Ağustos-24 Eylül tarihleri arasında, son derece önemli hale gelebilir. Diplomasi ve davranışlarınızdaki nezaket hem başkalarıyla ortak paralar konusunda, hem de kendi içinizdeki bütünlük duygunuzda yükselişe neden olacağından moraliniz açısından da önemlidir. Bu etki altında ortaklarınız, eşiniz veya ailenizle ilgili her türlü konuda ılımlı yaklaşımlar içinde bulunmanız şarttır. Dönüşüm konusu dün olduğu gibi bu enerji altında da önemli olacağa benziyor. Peki bu nasıl sağlanabilir birlikte inceleyelim. Öncelikle ruhsal bir arınma ve temizlikte bulunulması şarttır.

Kesilip atılması gereken bilinçaltınızda yer etmiş negatif tüm olay, insan ve sancı oluşturan tüm parçaların öncelikle ameliyat edilmesi gerekmektedir. Bütünün çalışmasına engel olan, yaşamınıza ait ne varsa ya onarımdan geçirilmeli, düzelmiyorsa geride bırakılmalıdır. Başka insanlarla irtibata geçmeli, cesur bir şekilde yapılması gerekenler maddeler halinde sıralanmalıdır. İçsel barış duygusuna ulaşmanız için öncelikle kendinizle barış ilan etmeniz daha sonra da geçmişini affetmeniz lazımdır. Yaşanan her bir acı deneyim bundan sonraki güzergahınızda size rehber olacak ama bir daha karşınıza çıktığında acaba doğru mu diyerek risk almanıza gerek kalmayacaktır. Ben bu enerjiyi sizler açısından, kozanın kelebeğe dönüşmesi süreci olarak görmekteyim. Acele etmeden yavaşça ilerleyin, doğanın adaletine güvenin ve siz doğru adımlar attığınız takdirde bir günlük değil bir ömür yaşamayı başarabilen özel bir kelebek olacağınızı bilin. İşte bütün bunların size maddi açıdan getirebileceği yararları göz ardı etmeyiniz.

.

Pozitif Enerjili Günler : 9-10-18-19-22-23
Zayıf Enerjili Günler : 4-5-6-7-8-20-21
Yeniay : 14-15
Dolunay : 1-27-28

ALINTIDIR

mod Kızmaz,Üye Azmadıkça

elfidanın saklı bahçesi
Elfida
anka kuşu
BorsaMania

« Yanıtla #13 : 01 Eylül 2008, 23:04:04 »

Mutlu ve başarılı bir Eylül ayı geçirmeniz dileğimle  smitten smitten smitten

mod Kızmaz,Üye Azmadıkça

elfidanın saklı bahçesi
Elfida
anka kuşu
BorsaMania

« Yanıtla #14 : 22 Eylül 2009, 20:58:57 »

2009 eylül ayı burç yorumları burada 

http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=14536.0

mod Kızmaz,Üye Azmadıkça

elfidanın saklı bahçesi
Sayfa: 1 [2] +   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: