Iyi gunler
Belki basit bir soru soruyorum ama yardimci olursaniz gercekten cok sevinirim. Hisse senedi alim satimi yapabilmek icin kullandigim bankanin online hesabini aktiflestirdim. Alim yapmak istedigim hisseyi sectigim zaman fiyati benim belirlememi istiyor belirli bir fiyat araligi vererek.Yandaki kutuda taban ve tavan fiyatlarini gosteriyor, bununla birlikte emirim icin gecerlilik suresi belirtiyorum. Almak istedigim hissenin fiyatini ben belirliyorsam alabilecegim en dusuk fiyati verip vermedigimden nasil emin olabilirim. Hissenin o anki degeri acaba sabit degil mi doviz kurlarinda oldugu gibi. Sadece hisseyi ve miktarini sectigimde o anki fiyati hesaplanamiyor mu.
Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler, saygilar
öncelikle hoşgeldin hayırlı olsun diyelim

senet fiyatları seans içinde değişkenlik göstermekle beraber alım seans içinde yapılıyorsa :
örnek olarak bir senet almak istiyoruz:
alış satış
0.59 0.60 kademesinde işlem yapıyor.. senet alış emrine 0.60 yazılırsa hemen alınabilir.. ama 0.59 yazılırsa emir sırasına girersiniz ve sıra size gelirse alış gerçekleşir..
satışta da tam tersi.. 0.59 yazılırsa aktif deriz yani hemen satılır.. 0.60 yazarsak satış emri sırasına gireriz

ama bu demek değildir ki satış için 0.61 yazamayız.. ya da 0.62..
tabii ki yazılabilir.. hissenin tavana ya da tabana kadar her fiyatı yazılabilir.. eğer o fiyatlara geleceğine kanaat getirmişse yatırımcı..
taban ve tavan fiyatları sizi yanıltmasın.. yukarıda örnek verdiğim hissenin taban fiyatı o anda işlem gördüğü fiyatlara göre 0.54 tür tavan fiyatı ise 0.66 dır..
ayrıca emirler seans saati dışında da girilebilir.. bu da dipnot..

kolay anlaşılabilir şekilde açıkladığıma inanıyorum.. takıldığınız noktalarda tekrar yardımcı oluruz