Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 24 Mayıs 2012, 17:24:58

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 [2] 3 4 5 ... 15 +   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ISAMB - Işıklar Ambalaj  (Okunma Sayısı 26691 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
somergarden
Yeni Dost
*

Rep Gücü: 0
Karizma: 0

« Yanıtla #9 : 20 Ağustos 2007, 19:56:02 »

YAW TAKILDIM KALDIM BURDA SEVİNMEK İSTİOM ARTIKK Grin
EFE
Burası Artık Onun Evi

Karizma: 232

« Yanıtla #10 : 20 Ağustos 2007, 23:47:10 »

daha  cok  bekleriz  . Angry
somergarden
Yeni Dost
*

« Yanıtla #11 : 06 Eylül 2007, 00:23:27 »

Arkadaşlar müthiş bir fırtına çıkaracak sanki Cheesy
SAYMİN06
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 12 Eylül 2007, 21:50:39 »

Haber 12.09.2007 08:05
IŞIKLAR HOLDİNG, KEDİ-KÖPEK MAMASI AMBALAJINA GİRMEYİ, 2009'DA HOLDİNG'İ HALKA AÇMAYI PLANLIYOR-REFERANS
    Işıklar Holding, İzmir ve Elazığ'da çimento torbası üreten fabrikalarını Rus Segezha Packaging'e sattı.     Referans Gazetesi'nin haberine göre, satışla çimento ambalajından çekilen Işıklar Holding, kedi-köpek maması ambalajına girmeyi planlıyor.     2001 Krizi’nden darbe alan firmaları yaşatmak için hayata geçirilen İstanbul Yaklaşımı’nın işlememesi üzerine Hong Konglu varlık yönetim şirketi Asia Debt Management'la (ADM) hayata dönen Işıklar Grubu, çimento ambalajından çekiliyor. İzmir ve Elazığ'daki çimento ambalajı üreten iki fabrikasını toplam 24.2 milyon dolar bedelle Rus Segezha Packaging şirketine satan Işıklar Grubu, pet-food olarak adlandırılan, kedi-köpek maması ambalajına girecek. Söz konusu satış gelirinin 11.8 milyon doları ADM'ye borç kapatmakta kullanılacak. Böylece Işıklar ambalaj'ın ADM'ye hiç borcu kalmazken, Grubun borçları da 30 milyon dolara gerilemiş olacak. Satıştan elde edilen gelirin 15.9 milyon doları ise geçmiş yıl zararlarını mahsuben, bilançonun güçlendirilmesi için kullanılacak. Işıklar Holding'den yüzde 20 oranında hisse alarak stratejik ortak olan ADM Capital, grubun bankalara olan 80 milyon dolarlık borcunu 65 milyon dolara indirip kapatmıştı. ADM ile hisse satışı karşılığı yapılan bu kredi anlaşması 5 yıllık bir süreci kapsıyor. Işıklar Ambalaj, ADM'e olan borçlarını erken kapatmak için geçtiğimiz nisan ayında kağıt torba operasyonlarında ortaklık ya da komple satış için çalışma başlatmış ve Güney Afrikalı Mondi Packaging, Rus Segezha Korsnas ve Fransız Gascogne Emballage ile gizlilik sözleşmesi imzalamıştı.     Işıklar Ambalaj'dan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) gönderilen açıklamada, İzmir'deki üç kağıt torba üretim hattını ve Işıklar Dış Ticaret'e ait Elazığ Kraft Torba Fabrikası ve İzmir Kraft Torba Fabrikası'nın toplam 24.2 milyon dolar bedelle Segezha Packaging şirketine satmak üzere sözleşme imzalandığı belirtildi. Açıklamada ayrıca Işıklar Ambalaj'ın 2007 bütçesinin 170 milyon torba olduğu belirtilerek, yurtiçi ve yurtdışı satışlarını, yıllık 300 milyon adet torba üretim kapasitesiyle, olası talep artışlarını da göz önünde bulundurarak fazlasıyla karşılama yeteneğine sahip olduğu belirtilen Çumra kraft torba fabrikasından yapmaya devam edeceği ve satışla kapasite optimizasyonu sağlandığı belirtildi.     Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, nisan ayında imzalanan gizlilik anlaşmasının ardından yürütülen çalışmalar sonucunda Segezha ile anlaştıklarını belirterek, "Tire Kutsan'ı alan Mondi ile anlaşamadık" dedi.     Bu operasyondan sonra ADM'ye Grubun 65 milyon dolarlık borcunun 30 milyon dolara indiğini kaydeden Işık, "Sattığımız fabrikalar ağırlıklı olarak çimento torbası üretiyordu. Dolayısıyla çimento torbası alanından çekiliyoruz, bu işi devrettik" diye konuştu. Torba ambalaj işinden çıkmadıklarını kaydeden Işık, çimento dışı torba üretimi yapan Çumra fabrikasının pazarda lider konumda olduğunu söyledi. Asıl katmadeğerli satışların kimya, yem gibi sektörlere üretilen torbalardan sağlandığını kaydeden Işık, "Çumra'yı özellikle kedi-köpek mamaları ile alakalı ürünlere yönelik geliştireceğiz. Uzun vadede Pet-food denilen bu alana yatırım yaparak gireceğiz. Katmadeğeri yüksek torbalara yöneleceğiz" açıklamasında bulundu.     Öncelikli hedeflerinin ADM'ye olan borcu sıfırlamak olduğunu kaydeden Işık, "Bu yılki ciro hedefimiz 350 milyon dolar. Finansal olarak artık oldukça rahat hale geldik. ADM ile kredi anlaşmamız 5 yıllık. Bu yıl sonunda iki yıl bitmiş olacak. Ama biz geri ödemesiz dönemde yaptığımız ödemelerle borcu 30 milyon dolara çektik. En geç 2009'de holdingi halka açarak, ADM'in payını satmasını sağlayabiliriz" dedi.     Işıklar Ambalaj'ın döküm şirketi Çemaş'ı satmak için de çalışmalara başladıklarını vurgulayan Işık, "Finansal yükümüz azaldığı için artık yatırımı düşünme noktasına doğru gidiyoruz" dedi. Satışla Işıklar Ambalaj'ın bilançosunun güçlendiğini, fabrikalar çalışmaya devam edeceği için de çalışanların burnunun kanamayacağını ifade eden Işık, "İyi bir iş yaptığımızı düşünüyorum" dedi.    Foreks Haber Merkezi 

somergarden
Yeni Dost
*

« Yanıtla #13 : 29 Eylül 2007, 00:04:04 »

ısamb da ilk seans yapıkredinin müthiş alım yaptı haber ekrana düşünce fazlası ile sattı !!
bu gidişat ne olacak hadi hayırlısı bekleyi görüceğiz :(
POLATYAZICI
OLURSA BİR ŞİKAYET ÖLÜMDEN OLSUN
MODERATÖR

Rep Gücü: 4
Karizma: 1016

« Yanıtla #14 : 08 Ekim 2007, 00:28:39 »

YASAL UYARI     
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
alican16
Sıkı Dost
**

borsa: beter alışkanlığım

« Yanıtla #15 : 09 Ekim 2007, 13:06:57 »

Sn. Polatyazıcı, bu tablo ile ısamb arasındaki bağlantıyı çözemedim bir türlü :( Undecided
En sonunda acaba İndes yerine ısamb topiğine konulmuş olabilir mi diye aklımdan geçti  Cheesy
Yine de oruçlu halinle kafayı yemeden en doğrusu tabloyu gönderene sormak dedim sonra bagir Roll Eyes

"Boşuna gezmişim yok tabiatta
 İçimdeki kadar iniş ve çıkış" NFK
POLATYAZICI
MODERATÖR

« Yanıtla #16 : 09 Ekim 2007, 14:18:25 »

haklısınız yanlış yapıştırmışım

YASAL UYARI     
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
POLATYAZICI
MODERATÖR

« Yanıtla #17 : 09 Ekim 2007, 14:26:24 »

haklısınız yanlış yapıştırmışım

BU TABLO OLACAKTI

YASAL UYARI     
Sayfa: 1 [2] 3 4 5 ... 15 +   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: