Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 24 Mayıs 2012, 18:17:10

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kaldıraç oranı yardım ?  (Okunma Sayısı 1264 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hisseci
Yeni Dost
*

Rep Gücü: 0
Karizma: 0

« : 01 Ağustos 2009, 18:12:56 »

Arkadaslar ben bu kaldıraç işinden hiçbişe anlamadım daha açmadım bi vob hesabı yanlız kafam karıstı iice şimdi ;

örnegin vobda 10 kontratlık işlem yapıyoruz 5 bin ytl ediyor bu eger 5 bin puan kazanırsak paramız zaten 2 ye katlanıyor degilmi ?

ben 1 kontratla işlem yapmak istiyorum daha dogrusu 500 ytlm var ve vob hesabı açıp işlem yapmak istiyorum yanlız kaldıraç oranından otomatik olarak etkileniyormuyum ? yani 500 tl ile 5 bin tl lik pozisyonamı giriyorum ? eger böyle bişey oluyosa %10 zarar ettigimde 5 binlik pozisyonda otomatik para sıfırlanır ? yani 5 bin puanda normalde paramı ikiye katlamak yerine 500 puan kazandıgımda katlamıs oluyorum veya 500 puan zarar ettigimde batırmısmı oluyorum ?  yanlız akbankın sanal yarısmasında böyle degil örnegin 500 tl lik yani 1 kontratlık alış yapınca 100 puanda 10 ytl kazanıosunuz dogrusuda bu degilmi zaten ? kafam karıstı iice bi yardım edin şimdiden teşekkürler.
trader.ak
Burası Artık Onun Evi

Karizma: 121

« Yanıtla #1 : 02 Ağustos 2009, 12:20:36 »

öncelikle dostum kaldıraç 10 olarak kabul ediliyor ama kaldıraçın kaç olduğunu bulmak için;aldığın pozisyon tutarını yatırdığın teminat tutarına oranlaman gerekir,mesela son durumda İMKB30 Ağustos vadeli kapanışı 54,425,demek ki biz 1 kontratlık pozisyon açmamız halinde 5442,5'lik bir portföyümüz oluyor buna karşın 500 tl teminat yatırıyoruz yani kaldıraç 10,88 civarında,şimdi parayı batırma kısmına gelince ise,vadelideki portföyün teminatı %75'in altına geldiği zaman senden teminat tamamlamanı istiyorlar yani ''margin call'' dediğimiz durum,bu koşulda sen 1 kontrat alıp 500 tl teminat yatırdıktan sonra ters pozisyonda yakalandığın takdirde yatırdığın teminat 375 tl'nin altına inerse,teminatı 500 tl'ye tamamlamanı istiyorlar tekrar.İMKB30 üzerinden hesap yaparsak senin pozisyon açtığın fiyat üzerinden,endeks 1250 puanın üzerinde sana göre ters yönde hareket ederse senin teminat tamamlaman gerekecektir,yardımcı olmuştur umarım yazdıklarım...
güven55
Sıkı Dost
**

Karizma: 204

« Yanıtla #2 : 02 Ağustos 2009, 12:28:55 »

lar  herkese  iyi  tatiller neşeli  günler

kahkahacı
güven55
Sıkı Dost
**

Karizma: 204

« Yanıtla #3 : 02 Ağustos 2009, 12:36:50 »

borsa  dergisi  yokluğu                                                                                       Borsa ile ilgili haberler verme iddiasında olan dergiler maalesef çok çok yetersizler. Aslında borsa ile ilgili bir gazete çıkmalı ve tamamen hisseler analiz edilmeli. Anlaşılmaz tablolar yerine şirketler tek tek nakit akım tabloları ile anlatılmalı. Olağanüstü analizler yapılmalı.

Sanırım eskiden 1.5 milyon olan yatırımcı sayısı zamanla 300.000 seviyesine düştüğü için ilgili medya da gelişmedi, fakat İMKB yönetimi bu işi kendisi üstlenmeli. Borsanın halka yayılmasını şirket sahipleri ile IMKB yönetimi istiyor mu? sorusuna maalesef olumlu yanıt veremediğim için üzülüyoruz. Adamların dünya umurlarında değil.

Piyasalar ile ilgili yayın yapma iddiasında olan bir TV kanalında da son günlerde hiçbir şirket analizi yapılmayıp sadece ''düşüş ani olur, 2.5 ayda kazanılan para 1 günde gider'' tarzında yorum yapılmaktadır'. Sanırım kendileri alım yapamadılar, ulaşamadıkları ciğere pis diyorlar.

Üstelik Foreks piyasasındaki birçok vatandaşı dolandıran, parasını vermeyen bir firmanın sürekli reklamını yapmaktalar.

Yok kriz W şeklinde miymiş, yok L şeklinde miymiş dedikodusundan başka bir şey yapmadılar. Havanda su dövdüler. Akşama kadar kafa ütülemekten başka yaptıkları bir şey yok.

Dergiler de biraz borsa koklatıp bol magazine kaydılar. Adam gibi bir borsa dergisi çıksa ve ''olmazsa olmaz olsa'' hepimiz alırız. Sadece iki sayfa için alınır mı. O da dedikodu sadece. Bizi enayi yerine koymaları da cabası.

Piyasaya yıllarını vermiş kişiler ile mülakat yapılmıyor. Tecrübeleri ortaya konulmuyor dergilerde ve TV. de. Borsa yatırımcısına mikrofon uzatılmıyor.

Balık tutmayı öğreten yok  bizim  borsa  yöneticileride  halkın  borsa  hakkında  bilinçlenmesini  istemiyorlar  galiba

şirketlerin  karlarını  bile  aynı  gün  ve  tarihte  açıklanmasını  bile  başaramıyorlar.  yatırımcıyı  nasıl  yanıltırız  nasıl  gercek  bilgileri  saklarız  hesabındalar.  ve  kimi  şirket  6  aylık  açıklıyor  kimi  şirket  üç  aylık  açıklıyor.  mesala  bjk  nın  hangi  bilançoyu  açıkladığı  belli  deyil  nası  böyle   bir  spk  ve  imkb  anlıyamıyoruz.  sayın  yetkililer  birazda  buralardaki  dönen  dolapları  elealsanız.
Hisseci
Yeni Dost
*

« Yanıtla #4 : 02 Ağustos 2009, 13:20:57 »

öncelikle dostum kaldıraç 10 olarak kabul ediliyor ama kaldıraçın kaç olduğunu bulmak için;aldığın pozisyon tutarını yatırdığın teminat tutarına oranlaman gerekir,mesela son durumda İMKB30 Ağustos vadeli kapanışı 54,425,demek ki biz 1 kontratlık pozisyon açmamız halinde 5442,5'lik bir portföyümüz oluyor buna karşın 500 tl teminat yatırıyoruz yani kaldıraç 10,88 civarında,şimdi parayı batırma kısmına gelince ise,vadelideki portföyün teminatı %75'in altına geldiği zaman senden teminat tamamlamanı istiyorlar yani ''margin call'' dediğimiz durum,bu koşulda sen 1 kontrat alıp 500 tl teminat yatırdıktan sonra ters pozisyonda yakalandığın takdirde yatırdığın teminat 375 tl'nin altına inerse,teminatı 500 tl'ye tamamlamanı istiyorlar tekrar.İMKB30 üzerinden hesap yaparsak senin pozisyon açtığın fiyat üzerinden,endeks 1250 puanın üzerinde sana göre ters yönde hareket ederse senin teminat tamamlaman gerekecektir,yardımcı olmuştur umarım yazdıklarım...

çok sagol yani sonucda benim bildigim gibi işlem yapıyoruz yani 5 bin puanda para 2 ye katlanıyor senin dedigin gibi 1250 puanda 1 kontratlık işlem ters yöne giderse 125 ytl zarar yazıyoruz teşekkür ederim .. peki bu kaldıraç oranında atıyorum 10 bin ytlm var 100 bin ytl lik pozisyon açamıyormuyum böyle bi imkanımız yokmu yoksa sadece başlangıcda yatırdıgımız teminatla alakalı bişeymi bu kaldıraç oranı.. ?
trader.ak
Burası Artık Onun Evi

Karizma: 121

« Yanıtla #5 : 02 Ağustos 2009, 15:47:36 »

çok sagol yani sonucda benim bildigim gibi işlem yapıyoruz yani 5 bin puanda para 2 ye katlanıyor senin dedigin gibi 1250 puanda 1 kontratlık işlem ters yöne giderse 125 ytl zarar yazıyoruz teşekkür ederim .. peki bu kaldıraç oranında atıyorum 10 bin ytlm var 100 bin ytl lik pozisyon açamıyormuyum böyle bi imkanımız yokmu yoksa sadece başlangıcda yatırdıgımız teminatla alakalı bişeymi bu kaldıraç oranı.. ?
her durumda yatırdığının yaklaşık 10 katı bir pozisyonun olmuş oluyor,10000tl yatırırsan 20 kontratın olur ama 100000tl'lik bir pozisyona sahip olursun...
Hisseci
Yeni Dost
*

« Yanıtla #6 : 02 Ağustos 2009, 18:44:16 »

tamam anladım olayı zaten endeks 50 binde iken 5 bin puanda parayı 2 ye katlamıs olmamızın sebebide bu olsa gerek teşekkürler trader.ak  kaptım bu işi sagolun..
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: