Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 24 Mayıs 2012, 18:31:29

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1] 2 3 4 5 +   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: KAREL - Karel Elektronik  (Okunma Sayısı 7139 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
FIRTINA
YÖNETİCİ

Rep Gücü: 0
Karizma: 13

« : 19 Ekim 2006, 11:03:01 »

KAREL - Karel Elektronik

Hakkında

Karel, 1986 yılında özgün tasarımlarıyla, Türkiye'de elektronik santralı pazarını yaratmış, bu pazara PBX ürünleri kazandırmış ve Türkiye'nin haberleşme alanında
elektro-mekanik sistemlerden elektronik haberleşme sistemlerine geçişinde öncü olmuştur.

Bundan 23 yıl önce çıktığı yolculukta, Türkiye'nin teknolojiye çok yüksek bedeller ödediğini görerek, ülkemizde bunu sağlayabilecek yeterli insan gücü ve ekonomik altyapının olduğuna inanmıştır. Yurtiçi ve yurtdışında pazarlarda elde ettiği başarıları ile alanında liderdir. Sektörde yüzde yüz yerli sermaye ile bunu başarabilen nadir şirketlerden biri olan Karel vizyonuna paralel olarak, konusundaki teknolojik gelişmeleri ülke koşullarına en uygun şekilde pazara sunmaktadır.

Karel'in başarısı telekomünikasyon gibi büyük Ar-Ge gücüne ve yatırıma ihtiyaç duyulan, az gelişmiş ülkelerin kullanıcı olarak bile bulunmadığı bir sektörde, gelişmiş ekonomilere sahip ülkelerin dünya devi üretici firmalarıyla rekabet ederek dünya ölçeğinde bir firma yaratması ile ölçülmektedir.

Karel, ana faaliyeti olan telekomünikasyon konusunda çeşitli teknoloji, özellik ve kapasitelerde kablolu ve kablosuz haberleşme sistemleri geliştirmekte, üretmekte ve bu ürünleri yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda satmakta ve satış sonrası hizmet organizasyonlarını gerçekleştirmektedir. Başlıca ürünler, üstyapı sınıfında küçük, orta ve büyük kapasitelerde olmak üzere özel santralları ve bunların çevre birimleri, altyapı sınıfında ise kırsal alan santralları ve ara bağlantı santrallarıdır. Karel üretimini yaptığı haberleşme ürünlerini yurtiçinde kendi yetkili satıcılarından oluşan dağıtım kanalı üzerinden, yurtdışında ise dağıtıcı firmalar üzerinden pazarlamaktadır. Karel, telekomünikasyon faaliyeti kapsamında bazı tamamlayıcı ürünlerin ithalatını da yapmaktadır. Karel, çeşitli yabancı firmalarla yürütmekte olduğu işbirlikleri sayesinde, iletişim altyapısı konusunda Kamu ve Özel Sektör kuruluşlarına anahtar teslimi projelerde yapmaktadır.

Bir elektronik sistem üreticisi olan Karel, bu faaliyet alanıyla ilgili ağırlıklı olarak beyaz eşya elektroniği tasarımı ve üretimi konusunda çalışmaktadır

http://www.karel.com.tr

Lütfen forum kurallarına uyalım.Uygunsuz mesajları mesaj kısmında yer alan ''moderatöre bildir'' butonu ile bildirelim.Bu kurallar seviyeli ve kaliteli bir forum içindir.
Saygılar
buzzy
BorsaMania

Rep Gücü: 2
Karizma: 146

kiM geLmiŞ?

« Yanıtla #1 : 01 Kasım 2006, 14:03:31 »

Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.S.'nden gelen yazi: Sirketimiz Yonetim Kurulu'nca 13.10.2006 tarihinde alinan karara iliskin aciklama asagidadir. Sirketimizin %99,39 oraninda sahibi bulundugu bagli ortakligi Karel Arge Sanayi ve Ticaret A.S.'nin sermayesinin 369.459 YTL'den 1.165.000,00 YTL'ye, 3.447,49 YTL bedelli ve 792.092,74 YTL 2005 yili karindan bedelsiz olarak artirilmasina dair karari uyarinca Sirketimiz Yonetim Kurulu, Karel Arge Sanayi ve Ticaret A.S.'nin soz konusu sermaye artirimina payimiz oraninda katilmasina katilanlarin oybirligi ile karar vermistir. Karel Arge Sanayi ve Ticaret A.S. tarafindan 16.10.2006 tarihinde yapilan Olagan Genel Kurul Toplantisi ile bagli ortakligimizin sermayesi yukarida belirtildigi sekilde artirilmis ve 31.10.2006 tarih ve 6672 No'lu Turkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde tescili yayinlanmistir.

ALTIN'ın en NET hali ve daha fazlası--> http://www.altin.net.tr
BORSA OKULU : http://www.borsamania.net/okul.html
Güvenlik ve Kalite Duyurusu : http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=5281.0
Gizlilik Politikası : http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=3969.0
Forum Kuralları : http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=335.0
Forum Kullanımı : http://www.borsamania.net/forum/index.php?board=52.0
                            YASAL UYARI
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri,mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
                Ben Değil Biz Önemli Diyenlerin Buluşma Noktası    BorsaMania
speedy
Burası Artık Onun Evi

Karizma: 12

« Yanıtla #2 : 03 Kasım 2006, 15:22:04 »

Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.S.'nden gelen yazi: Sirketimiz ile Avea Iletisim Hizmetleri A.S. arasinda toplam tutari 2,1 milyon USD olan Telekomunikasyon Ekipmanlari ve Hizmet Satis Sozlesmesi imzalanmistir. Satis ve teslimatlarin 2007 yili Ocak ayi sonuna kadar tamamlanmasi ongorulmustur

Yalan dünya 4 mevsimde 1 BAHAR olur..
speedy
Burası Artık Onun Evi

« Yanıtla #3 : 11 Kasım 2006, 20:08:35 »

KAREL
2006/9 : 8,400,021

tufanozturk
Aileden Biri

Rep Gücü: 1
Karizma: 13

TOMBOLA HADİ BAKALIM...

« Yanıtla #4 : 23 Şubat 2007, 15:03:05 »

***KAREL*** Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.S.'nden gelen yazi: 12.01.2007 tarihindeki aciklamamizla, PTT Genel Mudurlugu tarafindan Mektup Ayirim Sistemi alimi icin duzenlenen ihalede sirketimizin en dusuk teklifi verdigi duyurulmustu. PTT Genel Mudurlugu'nun bugun elimize ulasan 22.02.2007 tarihli yazisinda, yapilan degerlendirmeler sonucunda uygun teklif cikmamasi nedeniyle ihalenin iptal edildigi bildirilmistir. ***KAREL*** (23/02/2007 - 15:00:25)

YASAL UYARI
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir
ADMİN
YÖNETİCİ

Rep Gücü: 1
Karizma: 4

« Yanıtla #5 : 26 Mart 2007, 00:11:08 »

KAREL(KONSOLİDE)
2005/12: 8,073,544
2006/12: 11,863,800
Değişim (%): 46.95

YASAL UYARI
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
ßaHa
BorsaMania

Rep Gücü: 3
Karizma: 311

« Yanıtla #6 : 30 Haziran 2007, 09:40:26 »

Karel ABD pazarına fason üretimle girecek

2010'da üretim kapasitesini 2 misline çıkaracak olan Karel Elektronik, ABD'li bir şirkete telekomünikasyon alanında ürün üretecek. ABD pazarına fason üretim yaparak hızlı bir giriş yapacak olan şirket, şartlar oluşursa söz konusu ülkede ürün geliştirme faaliyeti de başlatabilir. 

Sermayesinin yüzde 26,92'sini temsil eden hisse senetlerini geçen yılın ekim ayında halka arz eden Karel Elektronik, gözünü ABD'ye dikti. Telekomünikasyon alanında faaliyet gösteren, ikinci iş olarak da elektronik kart üretimi yapan şirket, ABD'li bir telekominikasyon markasına OEM yani fason üretim yapmak için harekete geçti. ABD'de yerleşik bir şirkete telekomünikasyon alanında ürün üretecek olan şirket, yurtdışında ilk kez kendi markasını kullanmamış olacak. Şirketin ABD ile ilgili ikinci planı ise söz konusu ülkede AR-GE faaliyetlerini başlatmak.

Dış ticaretlerini yürütürken Karel markasını kullandıklarını ancak ABD pazarına girmek için farklı bir yol izleyeceklerini kaydeden Karel Elektronik Genel Müdürü Serdar Tunaoğlu, "Başka ülkede yerleşik bir şirketin ABD gibi büyük bir pazara kendi markasıyla girmesi için belli kanallar oluşturup marka tanıtımı yapması gerek. Bu zaman ve finansal kaynak gerektiren bir iş olduğundan ABD'ye orada yerleşik bir markaya üretim yaparak girmeye karar verdik" dedi.

Markası için fırsat kollayacak
ABD'ye OEM bazlı üretim yaparak çok daha çabuk gireceklerini belirten Tunaoğlu, 2008'in ilk yarısında ABD pazarında varolamak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Tunaoğlu, Karel markasıyla ABD'ye ne zaman girecekleriyle ilgili olarak ise şöyle konuştu: "ABD pazarı bizim için çok önemli. Çünkü ABD, ciro ve kârlılık düzeyinde belli kazanımlar getirir. Amacımız ABD'ye yakın olmak. Şu an için Karel markasını ön plana çıkarmak gibi bir amacımız yok fakat bunun fırsatını bulursak değerlendiririz. İlk aşamada pazarın dinamiklerini yakından takip eder duruma gelmek istiyoruz."

ABD'nin teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek için uzak durulmaması gereken bir ülke olduğunu kaydeden Tunaoğlu, ABD'de AR-GE faaliyetleri de başlatabileceklerine dikkat çekti. Halka arzdan sağladıkları geliri Karel bünyesinde başlatılan yatırımların finansmanında kullandıklarını da ifade eden Tunaoğlu, "Yatırımlar sonucunda üretim kapasitemiz yıl sonunda yüzde 30, 2010'da ise yüzde 100 artmış olacak" dedi. Bu arada Karel'in halka arzına arz tutarının 5 katı talep gelmişti. Şirket 4.36 YTL birim fiyattan sattığı hisselerden 21.3 milyon YTL gelir elde etmişti.

İhracatın payı artırılacak
İhracat yaptıkları ülkelerde şartlar oluştuğunda üretim de yapabilmek için organize olduklarına dikkat çeken Tunaoğlu, "İhracat yaptığımız bazı ülkeler belli bir süre sonra teknoloji de transfer etmek istiyorlar. Çünkü oradaki alıcılar sadece ticaret yapmak istemiyor" dedi. Tunaoğlu, korumacı pazarlar olmasına rağmen, şartlar oluştuğu taktirde Hindistan ve İran'da üretim yapmayı hayata geçirebilecekleri projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Karel'in santralleri konusunda yaklaşık 16 yıldır faaliyet gösterdiğine de dikkat çeken Tunaoğlu, toplam satışlar içerisinde ihracatın payının 2000 yılından sonra kademeli olarak arttığını söyledi. Şu anda Karel'in santrali üretiminin yüzde 30'luk kısmının yurtdışına ihraç edildiğini ifade eden Tunaoğlu, Gürcistan, Kazakistan ve Ukrayna gibi ülkelerde haberleşme alt yapısında kullanılan santrallar pazarını ihracat anlamında cazip bulduklarını söyledi. Tunaoğlu, 2010 yılında yurtdışı satışlarının toplam satışlar içersindeki payını yüzde 50'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. 

GSM'cilerin yatırımları hızlandı
Telekomünikasyon sektörünün gelecek vaat eden sektörlerden biri olduğunu ifade eden Tunaoğlu, bunun nedenin Türkiye'deki GSM operatörlerinin son dönemlerde yatırımlarını hızlandırmış olmalarından kaynaklandığını ifade etti. Türk Telekom'un özelleştirilmeden önce yatırımlar konusunda oldukça yavaş davrandığını savunan Tunaoğlu, özelleştirme sonrasında ise geçmiş yıllardan gelen yatırım açığının kapatılmaya başlandığını ifade etti. Telekomünikasyon sektöründe yaşanan yoğun rekabet nedeniyle Türkiye'deki GSM operatörlerinin birbiri ardına yatırım kararı aldığına dikkat çeken Tunaoğlu, sektörünün 3-4 yıl içerisinde çok daha hızlı büyüyeceğini ifade etti.

Kaynak: http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=71935&ForArsiv=1

BorsaMania Teknik Destek

Site İle İlgili Yaşanılan Sorunlarınızı Ve Sorularınızı Aşağıdaki Linklerden Sorabilirsiniz...

Forum Kullanımıhttp://www.borsamania.net/forum/index.php?board=52.0
Öneri ve Şikayet Kutusuhttp://www.borsamania.net/forum/index.php?board=55.0
Duyurular http://www.borsamania.net/forum/index.php?board=53.0
buzzy
BorsaMania

Rep Gücü: 2
Karizma: 146

kiM geLmiŞ?

« Yanıtla #7 : 30 Haziran 2007, 19:18:49 »

2010'da üretim kapasitesini 2 misline çıkaracak olan Karel Elektronik, ABD'li bir şirkete telekomünikasyon alanında ürün üretecek. ABD pazarına fason üretim yaparak hızlı bir giriş yapacak olan şirket, şartlar oluşursa söz konusu ülkede ürün geliştirme faaliyeti de başlatabilir. 

Sermayesinin yüzde 26,92'sini temsil eden hisse senetlerini geçen yılın ekim ayında halka arz eden Karel Elektronik, gözünü ABD'ye dikti. Telekomünikasyon alanında faaliyet gösteren, ikinci iş olarak da elektronik kart üretimi yapan şirket, ABD'li bir telekominikasyon markasına OEM yani fason üretim yapmak için harekete geçti. ABD'de yerleşik bir şirkete telekomünikasyon alanında ürün üretecek olan şirket, yurtdışında ilk kez kendi markasını kullanmamış olacak. Şirketin ABD ile ilgili ikinci planı ise söz konusu ülkede AR-GE faaliyetlerini başlatmak.

Dış ticaretlerini yürütürken Karel markasını kullandıklarını ancak ABD pazarına girmek için farklı bir yol izleyeceklerini kaydeden Karel Elektronik Genel Müdürü Serdar Tunaoğlu, "Başka ülkede yerleşik bir şirketin ABD gibi büyük bir pazara kendi markasıyla girmesi için belli kanallar oluşturup marka tanıtımı yapması gerek. Bu zaman ve finansal kaynak gerektiren bir iş olduğundan ABD'ye orada yerleşik bir markaya üretim yaparak girmeye karar verdik" dedi.

Markası için fırsat kollayacak
ABD'ye OEM bazlı üretim yaparak çok daha çabuk gireceklerini belirten Tunaoğlu, 2008'in ilk yarısında ABD pazarında varolamak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Tunaoğlu, Karel markasıyla ABD'ye ne zaman girecekleriyle ilgili olarak ise şöyle konuştu: "ABD pazarı bizim için çok önemli. Çünkü ABD, ciro ve kârlılık düzeyinde belli kazanımlar getirir. Amacımız ABD'ye yakın olmak. Şu an için Karel markasını ön plana çıkarmak gibi bir amacımız yok fakat bunun fırsatını bulursak değerlendiririz. İlk aşamada pazarın dinamiklerini yakından takip eder duruma gelmek istiyoruz."

ABD'nin teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek için uzak durulmaması gereken bir ülke olduğunu kaydeden Tunaoğlu, ABD'de AR-GE faaliyetleri de başlatabileceklerine dikkat çekti. Halka arzdan sağladıkları geliri Karel bünyesinde başlatılan yatırımların finansmanında kullandıklarını da ifade eden Tunaoğlu, "Yatırımlar sonucunda üretim kapasitemiz yıl sonunda yüzde 30, 2010'da ise yüzde 100 artmış olacak" dedi. Bu arada Karel'in halka arzına arz tutarının 5 katı talep gelmişti. Şirket 4.36 YTL birim fiyattan sattığı hisselerden 21.3 milyon YTL gelir elde etmişti.

İhracatın payı artırılacak
İhracat yaptıkları ülkelerde şartlar oluştuğunda üretim de yapabilmek için organize olduklarına dikkat çeken Tunaoğlu, "İhracat yaptığımız bazı ülkeler belli bir süre sonra teknoloji de transfer etmek istiyorlar. Çünkü oradaki alıcılar sadece ticaret yapmak istemiyor" dedi. Tunaoğlu, korumacı pazarlar olmasına rağmen, şartlar oluştuğu taktirde Hindistan ve İran'da üretim yapmayı hayata geçirebilecekleri projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Karel'in santralleri konusunda yaklaşık 16 yıldır faaliyet gösterdiğine de dikkat çeken Tunaoğlu, toplam satışlar içerisinde ihracatın payının 2000 yılından sonra kademeli olarak arttığını söyledi. Şu anda Karel'in santrali üretiminin yüzde 30'luk kısmının yurtdışına ihraç edildiğini ifade eden Tunaoğlu, Gürcistan, Kazakistan ve Ukrayna gibi ülkelerde haberleşme alt yapısında kullanılan santrallar pazarını ihracat anlamında cazip bulduklarını söyledi. Tunaoğlu, 2010 yılında yurtdışı satışlarının toplam satışlar içersindeki payını yüzde 50'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. 

GSM'cilerin yatırımları hızlandı
Telekomünikasyon sektörünün gelecek vaat eden sektörlerden biri olduğunu ifade eden Tunaoğlu, bunun nedenin Türkiye'deki GSM operatörlerinin son dönemlerde yatırımlarını hızlandırmış olmalarından kaynaklandığını ifade etti. Türk Telekom'un özelleştirilmeden önce yatırımlar konusunda oldukça yavaş davrandığını savunan Tunaoğlu, özelleştirme sonrasında ise geçmiş yıllardan gelen yatırım açığının kapatılmaya başlandığını ifade etti. Telekomünikasyon sektöründe yaşanan yoğun rekabet nedeniyle Türkiye'deki GSM operatörlerinin birbiri ardına yatırım kararı aldığına dikkat çeken Tunaoğlu, sektörünün 3-4 yıl içerisinde çok daha hızlı büyüyeceğini ifade etti.

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=71935&KTG_KOD=210&ForArsiv=1

ALTIN'ın en NET hali ve daha fazlası--> http://www.altin.net.tr
BORSA OKULU : http://www.borsamania.net/okul.html
Güvenlik ve Kalite Duyurusu : http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=5281.0
Gizlilik Politikası : http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=3969.0
Forum Kuralları : http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=335.0
Forum Kullanımı : http://www.borsamania.net/forum/index.php?board=52.0
                            YASAL UYARI
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri,mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
                Ben Değil Biz Önemli Diyenlerin Buluşma Noktası    BorsaMania
speedy
Burası Artık Onun Evi

« Yanıtla #8 : 16 Temmuz 2007, 13:24:56 »

Karel Elektronik, Karel Arge şirketinin tamamını devir almak suretiyle birleşme kararı aldı. Karel tarafından cuma günü yapılan açıklamaya göre, Karel Arge'yi devralmak suretiyle birleştirmek için yönetim kurulu yetkili kılındı. Bu arada Karel, yeni santrali sayesinde özellikle Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) için kolaylık sağlıyor. Karel’in genişleyebilen kapasite yapısına sahip "MS48C" isimli santralı, ek bir cihaza gerek kalmaksızın, tüm dahili abonelerin arayan numaraları görebilmesini, gelen çağrıları takip edebilmesini mümkün kılıyor.
http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=73178&KTG_KOD=205&ForArsiv=1

Sayfa: [1] 2 3 4 5 +   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: