Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 25 Mayıs 2012, 00:03:12

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kriz uyarısı yapmak istemiyorum ama tablo iyi değil  (Okunma Sayısı 425 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
buzzy
BorsaMania

Rep Gücü: 2
Karizma: 146

kiM geLmiŞ?

« : 09 Temmuz 2007, 12:50:50 »

Kriz uyarısı yapmak istemediğini belirten Deniz Baykal, buna karşın tablonun iyi olmadığını söyledi. Baykal, 'Yeni cumhurbaşkanının Meclis tarafından seçilmesinin önünde engel yok' dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin bir kriz konusu olmaması gerektiğini belirten CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Kriz uyarısı yapmak istemiyorum. Tablonun iyi olmadığı açık. Türkiye çok yoruluyor. Anayasa, hukuk yoruldu, siyaset hırçınlaştı. Haksız bu manzaralar. O bakımdan bir sıkıntılı sürecin içinden geçmekte olduğumuz açık. Daha da ağırlaştırmak istemiyoruz durumu. Ne yazık ki, bu süreç içinde pek çok yanlışlıklar yapılmıştır" dedi.

Baykal, ATV'de dün katıldığı “Doğruya Doğru” programında soruları yanıtladı.

AK Parti'nin kızgınlıkta "Anayasayı değiştireceğiz" diye, çalışma yapmadan, duygusal tepki içinde bir dayatmaya gittiğini savunan Baykal, "Türkiye'nin önüne uygulanabilecek bir model gibi referandum aşamasına kadar geldi. Bu sıkıntılı bir noktaya Türkiye'yi getirdi. Bunu hep beraber  aşmaya çalışacağız” diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi'nin anayasa değişikliği paketine ilişkin kararının ardından genel seçimlerden sonra oluşacak yeni Meclis'in cumhurbaşkanını seçip seçemeyeceğinin sorulması üzerine, Baykal, “Bu konuda hukuki bir boşluk bulunmadığını” söyledi. TBMM'nin, “gider ayak, seçime çok az bir süre kala anayasa değişikliği paketi hazırladığını” kaydeden Baykal, “Bunun henüz kabul noktasına gelmediği ortada. Anayasa Mahkemesi bu çabanın önünü kesmemiştir. Bunun uygulanabilmesi, ancak 21 Ekim'de yapılacak referandumla netleşecek” dedi.

Cumhurbaşkanını Meclis seçer

Referandumun yapılacağı 21 Ekim'e kadar Türkiye'de mevcut, yürürlükte olan bir Anayasa bulunduğunu belirten Baykal, Anayasa'nın cumhurbaşkanı seçimi ve hükümetin oluşumunu düzenleyen maddelerinin de yürürlükte olduğunu anımsattı.

Baykal, “İyi niyetle bakıldığı zaman, bu var olan anayasayı uygulayarak Türkiye'nin yeni bir döneme geçmesi mümkündür ve doğru olan da budur” diye konuştu.

Baykal, TBMM tarafından seçilecek yeni cumhurbaşkanının anayasa gereği 7 yıl görev yapacağını kaydetti. Cumhurbaşkanının Meclis tarafından seçilmesinin önünde bir engel  bulunmadığını kaydeden Baykal, “Ama Meclis seçemezse, seçememiş olur. Meclis seçerse o niyetle biri seçilecektir. Seçim meşrudur” dedi.

Cumhurbaşkanının uzlaşmayla seçilmesine inandıklarını vurgulayan Baykal, “Biz çoğunluktaysak 'istediğimizi seçeriz, seçeceğiz' demeyiz, uzlaşmaya açık oluruz. Muhalefet partilerinin, toplumun, herkesin içine sindireceği bir cumhurbaşkanını birlikte ararız” dedi.

Şiirden hapse girmedim

Bugüne kadar ne yolsuzluk yaptığım için, ne de devleti, halkı birbirine katacak, husumete sevk edecek şiirler okuduğu için demir parmaklıklar arasına girmediğini söyleyen Baykal, "Sadece demokrasi için mücadele için demir parmaklıklar arasına gittim. Bundan dolayı da kimseye kırgınlığım yok. Devlet de bizim, silahlı kuvvetler de bizim, Anayasa Mahkemesi de bizim...”

ifadesini kullandı.

CHP'nin adında olmasına rağmen, “halk kısmının altta kaldığı”  eleştirilerinin bulunduğunu anımsatılması üzerine, Baykal, "AK Parti'nin bize yönelik söylemine dikkat ediyorum, hakaret söylemi yapmaya çalışıyor, karalama söylemi yapmaya çalışıyor. 'Onlar kim olacak', 'ne anlarlar bu işten', 'bir çivi çakmamışlardır'  diyor. Koca CHP, yıllardır iktidara gelmedi, ben başbakan olmadım. Ben iktidar sorumluğu üstlenmedim.  Ne söylüyor bana, 'CHP bir şey yapmadı'. Ne demek yapmadı, dünya'da başı dik onurlu tutan bir Türkiye varsa buna en büyük katkıyı yapan partilerden birisidir diyorum. Bakın birisi diyorum. ondan sonra  gelenlerde, Bayar'ın dan Demirel'ine kadar hepsinin çok büyük katkıları olmuştur. Menderes'ine kadar" diye konuştu.

Başbakan'ın eziklik içinde olduğunu savunan Baykal, "Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzüne gözüne bulaştırdı,başaramadı. 360 milletvekili var, bunu dar bir kadro  içinde, 'üç kişiden biri olacak' diye inat etti” dedi.

Baykal, MHP ile kaolisyonun söz konusu olmadığını da belirterek, "Her parti tek başına iktidara  gelmek için çalışıyor. Yarın ne olur, ülkenin içinde bulunduğu şartlar neyi gerektirir, sorumlu insanlar olarak Türkiye'nin önünü açmak için ne gerekiyorsa onu yaparız” dedi.

74'TEKİ ENERJİ SIKINTISININ SORUMLUSU BEN DEĞİLİM

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın, kendisinin Enerji Bakanlığı yaptığı dönemde paltolarla oturulduğu yönündeki eleştirisine de yanıt verdi. Baykal, "Kardeşim, 1974’de Türkiye Kıbrıs Harekatı yapmış, ondan kaynaklanan sorun var. Arkasından dünya bir enerji krizi içine girmiş. Sadece Türkiye değil, bütün dünya. Ben başbakan değilim. Türkiye’yi yönetmiyorum. Ben enerji işlerinden sorumlu bir bakanım. Türkiye bambaşka bir noktaya gelmiş, dünya bambaşka bir noktaya gelmiş. Bu nedir biliyor musunuz? Bizim hakkımızda söyleyecek sözü olmadığıdır" dedi. 

ALTIN'ın en NET hali ve daha fazlası--> http://www.altin.net.tr
BORSA OKULU : http://www.borsamania.net/okul.html
Güvenlik ve Kalite Duyurusu : http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=5281.0
Gizlilik Politikası : http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=3969.0
Forum Kuralları : http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=335.0
Forum Kullanımı : http://www.borsamania.net/forum/index.php?board=52.0
                            YASAL UYARI
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri,mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
                Ben Değil Biz Önemli Diyenlerin Buluşma Noktası    BorsaMania
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: