Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 25 Mayıs 2012, 01:15:30

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Microsoft " Arama motorunun önemini geç anladık "  (Okunma Sayısı 585 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ßaHa
BorsaMania

Rep Gücü: 3
Karizma: 311

« : 02 Ekim 2008, 17:28:22 »

Dünyanın önde gelen yazılım şirketi Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer, arama motorunun önemini geç anladıklarını söyledi.

Dünyanın bir numaralı arama motoru Google, bu hizmeti ile reklamı birleştirerek öne çıkarken Microsoft geride kaldı. Bu eksikliği gidermek için Yahoo'yu almak isteyen şirket, bu adımında da başarı sağlamadı. BBC'ye konuşan Ballmer, "Arama motoruna birkaç yıl önce yatırım yapmayı ister miydim? Evet isterdim. Goliath karşısındaki David gibi olabiliriz ama çalışıyoruz." diye konuştu. Ballmer, asıl endişe kaynaklarının Google'un arama motoru ile reklamı birleştirmesi olduğunu belirterek, "Bu reklam modelini kaçırmış olabiliriz teknolojiyi değil." diye konuştu.

Microsoft CEO'su Ballmer, Google'un cep telefonları için ürettiği Android adlı yazılımın, kendi ürünlerine rakip olamayacağını savundu. Ballmer, "Android'in daha ilk versiyonu çıktı. Bu versiyonda da kalacak gibi. Bir cep telefonu üreticisi bu yazılımı kullandı, bizimkini 55 cep telefonu üreticisi kullanıyor. Sadece bir operatör, Android'e destek veriyor, bizimkine 175 operatör destek veriyor." diye konuştu.

Ballmer, Microsoft'un yeni işletim sistemleri çıkarmasının da kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Kullanıcıların eleştiri oklarına hedef olan Vista'nın şimdiye kadarki en popüler işletim sistemi olduğunu savunan Ballmer, sorunlar olduğunu da kabul etti. Ballmer, "İşletim sistemi gibi temel birşey değiştirdiğinizde insanların sorunları olur." dedi.

Bunların yanı sıra Ballmer, ekonomik krizin teknoloji alanındaki tüketimi de etkileyebileceğini söyledi. Ballmer, Washington'daki siyasiler doğru adım atmasını istedi.

BorsaMania Teknik Destek

Site İle İlgili Yaşanılan Sorunlarınızı Ve Sorularınızı Aşağıdaki Linklerden Sorabilirsiniz...

Forum Kullanımıhttp://www.borsamania.net/forum/index.php?board=52.0
Öneri ve Şikayet Kutusuhttp://www.borsamania.net/forum/index.php?board=55.0
Duyurular http://www.borsamania.net/forum/index.php?board=53.0
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: