Ben endekste Türkiye'nin iç siyasal geriliminin artmasıyla ve uluslararası piyasalarda yeni oluşan birkaç balonun patlamasıyla geri çekilme bekliyorum bu yıl. Yani uluslararası piyasalar ilginç şekilde sanki kriz olmamış, Lehman batmamış, General Motor iflas etmemiş, işsizlik artmamış, tüketim kısılmamış gibi hareket ediyor. Tüketimi aşırı para pompalayarak finanse ettiler. Bu sıkıntı yaratacak. Uluslararası kar realizasyonuna bizdeki siyasal gerginleşmeler de eklenince ben geri gelişriz diye düşünüyorum (Asker-Hükümet, erken seçim tartışmaları falan). Ama benim sahsi görüşüm.
Maliyetin yüksek değildir. Ama öneri olarak kabul etme dediklerimi.
Ben sadece endeksin 55000'i geçeceğini düşünmüyorum. IMF olayının çok uzamasını bahane edip satışa geçebilirler. Gerginlik de sonra cabası olabilir. Ama birşey biliyorum ki yükselemeyen kıymet düşer. Endeks 55000'in hemen altında çok duramaz. Eğer geçemezse geri çekilecektir. Dikkatle takip etmek lazım.
Bahsettiğim düşüşler başladı. Dünyadaki balonun biraz sönmesi gerekiyor. Önce 50000'in altına ineceğimizi düşünüyorum. Aslında Türkiye'de iç siyasetin gerginleşmesi ve belki askerin muhtemel sert tepkisi ile 40000-45000 aralığına da düşüş olabilir. Ben artık ara sıra yapılan küçük işlemler dışında beklemedeyim.