|
burki_06
|
 |
« Yanıtla #11 : 23 Eylül 2009, 13:18:28 » |
|
23.09.2009 12:37 ***OKANT***OKAN TEKSTIL SANAYI VE TICARET A.S.( Özel Durum Açiklamasi (Genel) )
***OKANT***OKAN TEKSTIL SANAYI VE TICARET A.S.( Özel Durum Açiklamasi (Genel) )
Ortakligin Adresi : Dörtyol Sarayardi Cd. Sadikoglu Is Merkezi. No:62/6 Acibadem Kadiköy/Istanbul Telefon ve Faks No. : 0 212 454 2760 - 0 212 454 2761 Ortakligin Yatirimci/Pay Sahipleri Ile Iliskiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : 0 212 454 2760 - 0 212 454 2761 Yapilan Açiklamanin Ertelenmis Açiklama Olup Olmadigi : Ertelenmis Konu : Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri: VIII, No: 54 Sayili Tebligi uyarinca yapilan açiklamadir.
AÇIKLAMA: Okan Tekstil Sanayi ve Ticaret A.S., 1990 yilindan bu yana hisse senetleri borsada islem gören, bagimsiz denetime tabi, halka açik bir sirkettir.
Sirket 16.07.2009 tarihinde sermayesini 18 milyon TL'den 36 milyon TL'ye çikarmak için sermaye artirimi islemlerine baslamistir. Sermaye artirim prosedürleri devam ederken, 31/08/2009 günü sermaye artirim hesabimizin bulundugu Denizbank A.S. Avrupa Kurumsal Subesi yetkililerince, Istanbul 14.Icra Müdürlügü'nden gelen bir yazi ile hesabimiza 7.343.928,03 TL haciz gönderilerek bloke konuldugu bildirilmistir. Konunun açikliga kavusturulmasi maksadiyla, ivedilikle Istanbul 14. Icra Müdürlügü nezdinde icra dosyasi tetkik edilmistir.
Sirketimizce yapilan incelemeler sonucunda söz konusu haczin RCT Varlik Yönetim A.S. tarafindan gönderildigi, RCT Varlik Yönetim A.S.'ye ise alacagin TMSF tarafindan devir ve temlik edildigi, Okan Tekstil Sanayi ve Ticaret A.S. tüzel kisiliginin, daha önceki tarihlerde Okan Grubunun kullanmis oldugu bazi krediler dolayisiyla müteselsil kefil sifatiyla yükümlü iken, 24.02.2005 tarihinde ilgili merci ile imzalamis oldugu bir protokol ile halka açik durumdaki Sirketin, gerçek aktif/pasif isleme dayanmayan bir yöntemle müsterek borçlu ve müteselsil kefil seklinde borçlu haline getirildigi anlasilmistir. Ancak söz konusu borç tutari, 2005 yilinda görev yapan yönetim kurulu üyeleri olan Mehmet Okan, M. Aykut Kayrali, Ender Kaftancioglu, Abdulkadir Cesur ve Davut Ögüt tarafindan Sirket muhasebe kayitlarina yansitilmamis, mali tablo ve dip notlarinda gösterilmemis ve gerekli özel durum açiklamasi yapilmamistir.
22.08.2008 tarihli özel durum açiklamalarinda da belirttigimiz, gibi Ihlas Madencilik A.S., Okan Tekstil Sanayi ve Ticaret A.S.,'nin %15,4517'lik hissesini 22.08.2008 tarihinde satin almis, satin alma sirasinda Bagimsiz Denetimden geçen 30.06.2008 tarihli mali tablolar üzerinden inceleme yapmistir. 30.06.2008 tarihli bagimsiz denetim raporunda ve ayni tarihli mali tablolarda söz konusu borç tutarina iliskin hiçbir bilgi yer almamaktadir. 29.08.2008 tarihinde seçilen yönetim kurulumuzdan da, bu durum gizlenmistir. Gizlenen bu durum nedeniyle, yeni muttali oldugumuz bu haciz borç ve icra dosyasi kapsami ile yönetim kurulumuz da, aldatilmis veya en azindan yaniltilmis ve gizlenmis bilgiler ile karsilasmis olmanin üzüntüsü içindedir. Çünkü, 24.02.2005 tarihinde bir protokol imzalandigi hususu, 29.08.2008 tarihinden önce görev yapan yönetim kurulu üyeleri olan Mehmet Okan, Abdülkadir Cesur, Emin Saman, Mehmet Filik ve Ayse Demir tarafindan gizlenmis, Sirketin 29.08.2008 tarihinde seçilen yeni yönetim kuruluna ve sirket denetçisine de ilgili borca iliskin bilgi verilmemistir.
Hatta bu bilginin tarafimiza karsi gizlendigi gibi, Kamu otoritelerinden de gizlendigi anlasilmaktadir. IMKB Günlük Bülteninde 31.05.2006 tarihinde yayinlanan Borsa Baskanliginin Duyurusundan ve 02.05.2008 tarihinde yayinlanan SPK yazisindan anlasilacagi üzere Sirket nezdinde yapilan incelemelerde de bu bilginin hem SPK uzmanlarina hem de IMKB uzmanlarina verilmedigi ortaya çikmaktadir. Ayrica ilgili borç protokolüne iliskin olarak, RCT Varlik Yönetim A.S. tarafindan da, sirketimizin 29.08.2008 ve 27.05.2009 tarihindeki genel kurulunda seçilen yönetim kurulu üyelerine herhangi bir bildirim yapilmamistir.
Ayrica, 29.08.2008 tarihinde yönetime seçilen üyeler, Sirket davalarini takip için, daha önceki yönetim tarafindan görevlendirilen Av. Belma Biçakhan Bati ve Av. Nuran Yildirim'dan Bakirköy 33. Noterligi kanaliyla 27.11.2008 tarih ve 63605 sayili ihtarname ile tüm takip ettikleri dosyalar hakkinda yönetim kuruluna bilgilendirme yapmadiklari hatirlatilarak, dosyalarimiz hakkindaki son durumlarin yönetim kuruluna bildirilmesi talep edilmistir. Üsküdar 2. Noterligi kanaliyla cevap veren avukatlar, verdikleri cevabi yazida yukarida ifade edilen borç protokolüne ve bu protokole iliskin icra dosyasi hakkinda bilgi vermemislerdir.
Bu itibarla, borcun olustugu ve TMSF ile protokol yapildigi tarih olan 05.02.2005 tarihinden, yönetim kurulu üyesi seçildigimiz döneme kadar görev yapan Sirketin eski yönetim kurulu üyeleri ile denetçileri hakkinda gerekli tüm hukuki islemler en kisa zamanda baslatilacaktir.
RCT Varlik Yönetim A.S. tarafindan Sirketimizden haciz yoluyla alinan söz konusu tutarin Okan Holding A.S. ve buna sebebiyet verenler ile sirketin eski yönetim kurulu üyelerinden tahsili için gerekli hukuki çalismalar da yine en kisa zamanda baslatilacaktir.
Sirketimizin baslattigi sermaye artirimi islemlerinde yeni pay alma haklarinin kullanimi 31.08.2009 tarihinde sona ermistir. Tasarruf sahiplerine satis islemleri 24.09.2009 ila 23.10.2009 tarihleri arasinda birincil piyasada yapilacaktir. Daha önce açikladigimiz gibi, ana ortagimiz Ihlas Madencilik A.S., bu satis islemi sonrasinda, satilamayan paylarin tamamini nominal bedelden satin almayi taahhüt etmistir.
Ayrica, asagiya aynen aktardigimiz 18.08.2009 tarihli özel durum açiklamasinda belirttigimiz is planimizda hiçbir degisiklik yoktur.
Sirketimiz
"Okan Tekstil Sanayi ve Ticaret A.S.'nin, 18.000.000 TL tutarinda bedelli sermaye artirimi yapmasini takiben yayinlanacak en yakin mali tablo üzerinden ortaklarimizdan madencilik sektöründe faaliyet gösteren Ihlas Madencilik A.S. ile birlesmesi için islemlere baslanilmasina" karar verildigi kamuya duyurulmustu. Okan Tekstil Sanayi ve Ticaret A.S. yönetim kurulu 18.08.2009 tarih ve 216 sayili toplantisinda "1. Sermaye artiriminin tamamlanmasini takiben yayinlanacak en yakin mali tablolar üzerinden Sirketimizin Ihlas Madencilik A.S ile birlesme islemlerine baslanilmasina birlesmenin Sirket tüzel kisiligimiz bünyesinde, Ihlas Madencilik A.S.'nin hükmi sahsiyeti ortadan kalkarak aktif ve pasifi ile birlikte bir kül halinde Sirketimizce devir alinmasina, Sirketimizin faaliyet konusunun ve ünvaninin madencilik is ve islemlerini kapsayacak sekilde tadil edilmesinin yapilacak birlesme genel kuruluna önerilmesine, 2. Sirketimizin 26.02.2009 tarihinde almis oldugu yönetim kurulu kararinda, ayni tarihte yapilan özel durum açiklamasinda ve sermaye artirimina iliskin olarak kamuya açiklanan izahname de: Okan Tekstil Sanayi ve Ticaret A.S.'nin borçlarini ödeyebilmesi için yeni kaynak ihtiyaci içinde oldugu ve bu sebeple Sirketin borçlarinin ödenmesi için sermaye artirimi yapacagi belirtilmistir. Sirketimiz söz konusu açiklamalarda belirtildigi üzere, sermaye artirimindan saglamakta oldugu fonun, öncelikli olarak Sirket borçlarinin ödenmesinde kullanilmasina"
prosedürünü aynen uygulamaya devam edecektir.
Bu açiklamada bahsi geçen konu hakkinda, Sirketimiz Yönetim Kurulu tarafindan daha önce 31/08/2009 tarihli karar ile Seri:VIII, No:54 sayili Teblig'in 15 maddesi kapsaminda içsel bilginin açiklanmasinin ertelemesi karari verilmistir. Söz konusu erteleme karari, Halka açik sirket olmamiz sebebiyle yatirimcilarimizin menfaatini koruyabilmek namina ilgili borca iliskin olarak,
1. Istanbul 14. Icra Müdürlügü'nün 2007/628 Esas Sayili Icra Dosyasi'na konu olan borç protokolünün imzalandigi 2005 yilinda muhasebe kayitlarimiza herhangi bir borç tutarinin kaydedilmemis olmasi da dikkate alinarak, ilgili icra dosyasinda zikredilen borcun Sirketimize ait olup olmadiginin hukuki olarak incelenip sonuçlandirilmasi ve Sirketimizi hukuki ve mali açidan bekleyen risklerin tam olarak tespit edilebilmesi,
2. Istanbul 14. Icra Müdürlügü'nün 2007/628 esas sayili icra dosyasina binaen uygulanan haczin hukuka aykiri olabilecegi kanaatiyle, bu haczin kaldirabilir olup olmadiginin arastirilmasi,
3. Okan Tekstil Sanayi ve Ticaret A.S.'nin Icra Dosyasina konu olan borç protokolünün imzalandigi dönemde görev yapan yönetim kurulu üyeleri ile borç protokolünü imzalayan yetkilileri hakkinda yapilabilecek hukuki islemlerin ve sirketin ugramasi muhtemel zararlara karsin ilgili kisilere yapilabilecek rücularin tespiti,
için sirket hukuk müsavirlerinin Istanbul 14. Icra Müdürlügü'ndeki 2007/628 sayili dosya üzerinde inceleme yapmalarina ve incelemeleri sonucunda Yönetim Kurulumuza dosyaya iliskin rapor sunmalarina, raporun sonucuna göre sorumlular hakkinda hukuki yollara basvurulmasi amaciyla SPK tebligleri uyarinca verilmis olup, erteleme sebebi ortadan kalkar kalkmaz isbu açiklama yapilmistir
Bu duyuruda açiklanan içsel bilgilere iliskin degisikliklerin ortaya çikmasi halinde, Seri:VIII, No:54 sayili Teblig uyarinca Sirketimiz tarafindan gerekli özel durum açiklamalari usulüne uygun sekilde yapilacaktir
Yukaridaki açiklamalarimizin, Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayili Tebliginde yeralan esaslara uygun oldugunu, bu konuda/konularda tarafimiza ulasan bilgileri tam olarak yansittigini bilgilerin defter, kayit ve belgelerimize uygun oldugunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve dogru olarak elde etmek için gerekli tüm çabalari gösterdigimizi ve yapilan bu açiklamalardan sorumlu oldugumuzu beyan ederiz.
IMKB
|