manedan
Sıkı Dost
  Rep Gücü: 0
Karizma: 0
|
 |
« Yanıtla #36 : 16 Mayıs 2008, 20:36:57 » |
|
aşağıdaki hayyam'ın şiirini farsça olarak düzenledim. beğenirsiniz sanırım. iran asıllık var da serde.
an ruz ki nist der ser ab-i takem, Zehri buved er dehr dehed tiryakem, Zehrest gam-ı cihan o tiryakeş may, Tiryak horem, zi zehr nayed bakem
Şarap içmediğim gün dehr (dünya) bana panzehir verse, zehir olur. cihanın gamı zehirdir, panzehir şaraptır. Ben panzehir yiyorum; Zehirden ne korkum olur.
|
|
|
|
|
|
camdan evde oturanlar, başkalarına taş atmamalıdırlar. (George Nerbert)
|
|
|
manedan
Sıkı Dost
|
 |
« Yanıtla #37 : 18 Mayıs 2008, 16:47:55 » |
|
nakerde gonah der cihan kist, begu, ankes ki goneh nekerd çon zist, begu, Men bed konem u to bed mokafat dehi, Pes fark miyan-i men u to çist?Begu.
Dünyada günah işlememiş olan kimdir,söyle? Günah işlemeyen kimse nasıl yaşar, söyle? Ben kötülük edeyim, sen de bana kötülükle mukabele et. Öyleyse benimle senin arandaki fark nedir, söyle?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
manedan
Sıkı Dost
|
 |
« Yanıtla #38 : 18 Mayıs 2008, 17:05:31 » |
|
Nice profesörler yetiştirdik kitapsız, onlar da yetiştirdi gençleri ipsiz-sapsız, çoğumuz başı bozuk, her işimiz hesapsız, doğrusu bu: her şeyde olan sıkıntısı var.
çıktık açık alınla on yılda her savaştan, Derken seneler geçti, yaptığımız;sil baştan Zehirlendi ne yazık nice genç küçük yaştan Bir takım liderlerde vicdan sıkıntısı var
Bir güruh ki hayvanlık kuyruğunda bekleşen Sonra da keçileşen, kurtlaşan, eşekleşen Yu ulur, ya anırır aralarına düşen Günümüzde nicedir insan sıkıntısı var.
(ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
manedan
Sıkı Dost
|
 |
« Yanıtla #39 : 19 Mayıs 2008, 13:02:09 » |
|
Hasretiz kaç yıldır doyduk demeğe Tatlıya, sütlüye, sıcak yemeğe Evcek talimliyiz kuru ekmeğe
Bu yüzden büyümez ufak kalırız giyinsek aç, yesek çıplak kalırız
Düştükçe düşüyor para bir yandan Büker belimizi kira bir yandan Hem çalış, hem ek iş ara bir yandan
Yıllar geçer, biz hep çorak kalırız Giyinsek aç, yesek çıplak kalırız
Adımız: şerefli devlet memuru Bak neler anlatır söylet memuru Bu hale düşürmek cinnet memuru
Ne grev yaparız, ne hak alırız Giyinsek aç, yesek çaplak kalırız.
(Ümit Yaşar Oğuzcan)
Demek ki 20 yıl önceki şikayetlerle bu günkü şikayetlerin arasında hiç bir fark yok. Ama gene de yaşamağa devam.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
manedan
Sıkı Dost
|
 |
« Yanıtla #40 : 21 Mayıs 2008, 10:57:18 » |
|
İşim, şarapla sorhoşluğa düştü, takdir bu, ne yapayım? Neden halk, beni kınayıp durmada? Keşke her haram, insanı sarhoş etseydi de, dünyada bir tek ayık gösmeseydim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
manedan
Sıkı Dost
|
 |
« Yanıtla #41 : 21 Mayıs 2008, 11:01:51 » |
|
Benim dünyaya gelmemden kainat hiç istifade etmedi. Buradan gitmemden dahi onun ne şanı ne de şerefi arttı. ve hiç bir kimseden benim bu iki kulağım: Bu dünyaya niçin gelmiş olduğuma ve öteye niçin gittiğime dair tek bir söz işitmedi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
manedan
Sıkı Dost
|
 |
« Yanıtla #42 : 24 Mayıs 2008, 01:03:50 » |
|
Bu gecenin son gece olması da var; Emret, gül rengi şarabı getirsinler. Gafil, bir gittin mi bir daha gelmek yok; Altın değilsinki gömüp çıkarsınlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|