Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 25 Mayıs 2012, 06:03:15

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ötv deki indirim 2. el araçlarda da indirim getirir mi ???  (Okunma Sayısı 882 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
umarslan17
Burası Artık Onun Evi

Rep Gücü: 0
Karizma: 587

« : 14 Mart 2009, 15:10:12 »

Arkadaşlar açıklanacak olan yeni pakette olan otomotivde ötv indirimi 2.el araçları da ucuzlatır mı acaba?

Arabayı değiştirmeye niyetim var ,bayadır bekliyorum, arıyorum ama pek de karar veremedim.

sizce nasıl bi durum ortaya çıkar sizce?

murlent
şerif
Kral Tahtı

Rep Gücü: 8
Karizma: 3221

csi niğde

« Yanıtla #1 : 14 Mart 2009, 15:36:44 »

bence ikinci elde de ucuzlama olacaktır,
zaten çoğu markada bu daha öncelerden hissedilmeye başlandı,

örneğin benim albea'nın  sıfırı nerdeyse 3 senedirir aynı para yahu...
tabi bu olayda da yıl ilerliyor sıfır araç fiatı ilerlemiyor alt modeldeki araçların fiatlarını daha alt kademelere inmesine neden oluyo.

geçen sene 13.000 tl aldım
bu sene etse etse 12.000 tl (ama ben hala 13 istiyom  kahkahacı )
hatta net'te 11.000'e kadar bulmak mümkün
seneye 10.000 tl olur heralde  Shocked

ama istediğimiz araba ucuzlayınca bindiğimiz ve satmak istediğimiz araçta ucuzluyor  kahkahacı kahkahacı ne yaman çeliki yahu yine avantajımız olmuyo  Huh?

Öyle ki, elinizden çıkana karşı üzüntü duymayasınız ve size (Allah'ın) verdikleri dolayısıyla sevinip-şımarmayasınız. Allah, büyüklük taslayıp böbürleneni sevmez
umarslan17
Burası Artık Onun Evi

« Yanıtla #2 : 14 Mart 2009, 19:34:56 »

bence ikinci elde de ucuzlama olacaktır,
zaten çoğu markada bu daha öncelerden hissedilmeye başlandı,

örneğin benim albea'nın  sıfırı nerdeyse 3 senedirir aynı para yahu...
tabi bu olayda da yıl ilerliyor sıfır araç fiatı ilerlemiyor alt modeldeki araçların fiatlarını daha alt kademelere inmesine neden oluyo.

geçen sene 13.000 tl aldım
bu sene etse etse 12.000 tl (ama ben hala 13 istiyom  kahkahacı )
hatta net'te 11.000'e kadar bulmak mümkün
seneye 10.000 tl olur heralde  Shocked

ama istediğimiz araba ucuzlayınca bindiğimiz ve satmak istediğimiz araçta ucuzluyor  kahkahacı kahkahacı ne yaman çeliki yahu yine avantajımız olmuyo  Huh?

Ama satacan araba 7-8 binlik olup alacan araba 20 civarındaysa senin arabanla arasındaki fark senin karın gibi görünüyo

7-8 binlik araba 500 lira düşer 20 lik 1-2 bin düşebilir mesela

Grin    smitten
murlent
şerif
Kral Tahtı

csi niğde

« Yanıtla #3 : 14 Mart 2009, 23:10:28 »

çok doğru bi yaklaşım  Roll Eyes

düşük fiat aralıklarında olan araçlar için fiyatlar sıkışık olduğundan fazla fiyat oynamıyo
yüksek fiat veya model araçlarda bu aralık biraz daha açılıyo

tamemen katılıyorumm  super

Öyle ki, elinizden çıkana karşı üzüntü duymayasınız ve size (Allah'ın) verdikleri dolayısıyla sevinip-şımarmayasınız. Allah, büyüklük taslayıp böbürleneni sevmez
murlent
şerif
Kral Tahtı

csi niğde

« Yanıtla #4 : 22 Mart 2009, 14:29:11 »

ÖTV indirimi ikinci el oto piyasasını dibe vurdu.

İlk pazar gününde 2. el otomotiv piyasasında fiyatlar şöyle;

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, geçtiğimiz hafta Pazartesi günü, 1600 cc ve altı motorlara sahip araçlarda ÖTV oranının, 3 ay için yüzde 37'den yüzde 18'e indirilmesi, ÖTV indiriminden sonra ilk pazar günü kurulan Konya'daki ikinci el otomobil pazarını da etkiledi.

Geçtiğimiz hafta pazar günü aynı pazarda 2000 model ve üstü otomobiller için satıcıların istediği fiyatlar, bu pazar ortalama bin TL geriledi. 2000 modelden daha yaşlı otomobillerde ise fiyatlardaki düşüş araç başına yaklaşık 500 TL olarak gerçekleşti.

İkinci el otomobil pazarında satılmak için getirilen araçların yoğunluğu dikkati çekerken, satıcılar piyasanın durgunluğundan şikayet ediyor.

İkinci el otomobil galerisi sahibi Mehmet Çenesiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir otomobilin sıfırının fiyatının ÖTV indirimiyle düşmesinin, aynı otomobilin ikinci elinde de fiyatın belli oranlarda gerilemesine neden olduğunu vurguladı.

Piyasadaki genel durgunluğun bugün kurulan ikinci el otomobil pazarında da devam ettiğini anlatan Çenesiz, ''ÖTV indiriminin başladığı son bir hafta içinde değişen tek şey, satıcıların fiyatları 500-1000 TL düşürmeleri. Böylece ikinci elde fiyatlar düşebileceği en taban fiyata oturmuş oldu'' diye konuştu.

bagir  umarslan17    2.elde indirim olurmu diyodun bak olmuş  super

murlent
şerif
Kral Tahtı

csi niğde

« Yanıtla #5 : 22 Mart 2009, 14:34:15 »

12 bin liraya kadar ulaşan indirimlerden faydalanmak isteyen tüketiciler bayilere koştu.

Bu durum ikinci el araç piyasasına tam bir darbe vurdu. Kriz yüzünden yaprak kıpırdamayan ikinci el piyasası ÖTV indirimi sonrasında iyice durdu. İkinci el satışı yapan galeri ve simsarlar piyasanın durmasının esas nedeninin aracını yüksek fiyatla satmak isteyen tüketicilerden kaynaklandığını söyledi.

YÜKSEK FİYATTAN SATMAYA ÇALIŞIYORLAR

Aşçıoğlu Otomotiv yetkilileri, “Şu anda ikinci el araç satışı yok. Çünkü insanlar sıfır araç almak için sıraya girdi. İkinci el fiyatlarda şu an için bir indirim de yok, piyasanın oturması bekleniyor” dedi. Plus Otomotiv yetkilileri ise sıfır otomobil almak isteyenlerin eski araçlarını yüksek fiyattan satmaya çalıştığı için ikinci el otomobil piyasasının durduğunu söyledi.

Yetkililer, “Şu an fiyatlar yüksek tutulduğu için kimse aracını satamıyor. Bu yüzden uygulamada 1 haftanın geçmesini bekliyoruz. ÖTV avantajını kaçırmak istemeyenler eski araçlarını mecburen daha düşük fiyatla satacak. Bu yüzden önümüzdeki haftadan itibaren ikinci el araç fiyatlarının yüzde 15 gerilemesini bekliyouz” diye konuşu. İstanbul Otomobil ve Galeri İşletmecileri Derneği Başkanı Zeki Akbal da ikinci elde ÖTV indiriminden önce fiyatların yüzde 35 düştüğünü hatırlattı. Akbal, “ÖTV indiriminin ardından bir süre daha hareketlilik yaşanmazsa ikinci el fiyatlarda yüzde 5’lik bir düşüş daha olabilir” şeklinde konuştu.

umarslan17
Burası Artık Onun Evi

« Yanıtla #6 : 22 Mart 2009, 22:47:46 »

biraz daha bekliim bari

Cheesy  Cheesy
herhalde biraz daha düşer

smitten

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: