Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 25 Mayıs 2012, 14:19:37

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Anket
Soru: sizce Abdullah Gül cumhurbaşkanı olsun mu
evet olsun - 18 (64.3%)
hayır olmasın - 6 (21.4%)
chp ninde uzlaşabileceği biri olsun - 2 (7.1%)
halk seçsin - 2 (7.1%)
Toplam oy: 27

Sayfa: 1 [2] 3 4 +   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: sizce Abdullah Gül cumhurbaşkanı olsun mu  (Okunma Sayısı 5658 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
heraklis
Sıkı Dost
**

Rep Gücü: 0
Karizma: 3

« Yanıtla #9 : 14 Ağustos 2007, 09:29:08 »

Bence Abdullah Gül cumhurbaşkanlığını kakeden birisidir. Olmasını destekliyorum, ancak AKP başka adaylarda bulabilir, mesela Abdullatif şener de olabilir, bu iki adayın yarışması elbette iyi olmaz, şener açık ara kazanır gibime geliyor, o yüzden şener aday gösterilmeyecektir. keşke gösterilse.
kuantum
Burası Artık Onun Evi

Karizma: 226

« Yanıtla #10 : 14 Ağustos 2007, 09:38:49 »

hayırlı olsun. Artık Abdullah Gül Cumhurbaşkanımız.

Bütün kitaplar Bir Kitabı açıklamak için yazılır
heraklis
Sıkı Dost
**

Karizma: 3

« Yanıtla #11 : 14 Ağustos 2007, 10:06:50 »

Evet hepimize hayırlı olsun yeni cumhurbaşkanımız.
honda
şimdilik
Aileden Biri

Rep Gücü: 1
Karizma: 87

« Yanıtla #12 : 14 Ağustos 2007, 10:23:13 »

Abdullah Gül cumhurbaşkanı olmamalı. Eşi Türkiye Develeti'ni Avrupaya şikayet etmiş (davayı kaybedeceğini anlayınca geri çekti) birisinin devletin en tepesine oturması etik değildir, doğru değildir. Ben şahsen kabul edemiyorum.

Benim değil ama Yılmaz Özdil'in bir önerisi var, merak edenler okusun...

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/7081005.asp?yazarid=249&gid=61&a=386132

Gönlümün dilediği gül yüzüne bakmak;
Elimin özlediği kadehi kavramak.
Her zerrem nasibini almalı dünyadan
Yarın güle kavuşturmadan beni toprak.

Ömer Hayyam
colt18
Burası Artık Onun Evi

Karizma: 0

« Yanıtla #13 : 14 Ağustos 2007, 10:30:12 »

Abdullah Gül cumhurbaşkanı olmamalı. Eşi Türkiye Develeti'ni Avrupaya şikayet etmiş (davayı kaybedeceğini anlayınca geri çekti) birisinin devletin en tepesine oturması etik değildir, doğru değildir. Ben şahsen kabul edemiyorum.

O zaman tepkinizin yerine halk seçsin işaretleyiniz... Yılmaz Özdil de kendisi pek muhterem toplum mühendisidir...
colt18
Burası Artık Onun Evi

« Yanıtla #14 : 14 Ağustos 2007, 10:31:35 »

Yazısı da çok seviyesizmiş.. Öle adamdan daha ne beklenir. İstiyosa kendisi geçsin cumhurbaşkanı olsun. Onu geç istikal marşını T.C vatandaşı olmayanlara okutmasını da eleştirmiş. Atatürk'ün gözleri dolardı görse. Ama muhterem arkadaşımızın çok da tınında...Neyse böyleleri ürür kervan yürür. Sürçü lisan ettiysek affola.Uyar mı uymaaaazzz:)
colt18
Burası Artık Onun Evi

« Yanıtla #15 : 14 Ağustos 2007, 10:37:33 »

hayırlı olsun. Artık Abdullah Gül Cumhurbaşkanımız.
Abi hele bi seçilsin.. Walla daha seçim yapılmadan paçaları sıvamamak lazım. Malum chp gibi bir MUHALEFET olduktan sonra herşey olur. Maazallah uzlaşmalı birisi köşke çıkmadı diye çatışma çıkartırlar... Nasıl demokrasi ise. O zaman demokrasi uzlaşma olmadığı zaman çatışma çıkarmayla uzlaşmanın sağlandığı sistemdir. Yeni tanım budur...
honda
şimdilik
Aileden Biri

Rep Gücü: 1
Karizma: 87

« Yanıtla #16 : 14 Ağustos 2007, 12:15:42 »

O zaman tepkinizin yerine halk seçsin işaretleyiniz... Yılmaz Özdil de kendisi pek muhterem toplum mühendisidir...

"Halk seçsin" seçeneklerden birisi ki, demokrasinin özüdür aynı zamanda...Ama burada halkı sorgulamamız lazım. "Halk" dediğimiz nedir? Ne kadarı siyasetle ilgilidir, kaç kişi bilinçli oy kullanır? Bunları göz önünde bulundurmak lazım.

Bizim halkımız batı toplumundan tamamen farklı, oradaki demokrasiyi birebir buraya oturtmak uygulamaya çalışmak abesle iştigaldir. Bize demokrasi hak özgürlükler hep tepside sunulmuş. Bu yüzden değerini bilmiyoruz, ama konu vatan toprağı olunca bir şehit cenazesinin arkasında10.000ler kendiliğinden oluşuyor. Çünkü biz bu toprakların her karışı için kan döktük, değerini biliyoruz.

Ama cumhurbaşkanı kimdir? Neyi temsil eder? Görevleri nedir? Manevi değeri nedir? Kaç kişi bilir kaç kişi önemser? Makama layık olmak gerekir, geçmişinle, yaptıklarınla ve yapmayı düşündüklerinle.

Cumhurbaşkanlığı seçimi "Halk seçsin" denecek kadar basite indirgenemez. Zaten halk görevini yapmış, "önceden seçilen" vekillerini seçmiş, Millet Meclisini oluşturmuş.

Bundan sonrası vekillerin görevidir, farklı görüşler, ideolojiler bir araya gelip, seçmelidirler. "Ben dedim oldu" mantığı demokratik değildir. Demokraside çoğunluk her istediğini yapamaz, özelliklede toplumun herkesimini ilgilendiren konularda.

Oy meselesine gelince kendi değerlendirmemi yapacak ve karar verecek kadar yeterince bilgim olduğu için kendi seçimimi yaptım.

Gönlümün dilediği gül yüzüne bakmak;
Elimin özlediği kadehi kavramak.
Her zerrem nasibini almalı dünyadan
Yarın güle kavuşturmadan beni toprak.

Ömer Hayyam
battalsüleyman
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : 14 Ağustos 2007, 12:34:20 »

Yazısı da çok seviyesizmiş.. Öle adamdan daha ne beklenir. İstiyosa kendisi geçsin cumhurbaşkanı olsun. Onu geç istikal marşını T.C vatandaşı olmayanlara okutmasını da eleştirmiş. Atatürk'ün gözleri dolardı görse. Ama muhterem arkadaşımızın çok da tınında...Neyse böyleleri ürür kervan yürür. Sürçü lisan ettiysek affola.Uyar mı uymaaaazzz:)
vay gardaşım aynen katılıyorum.yanındayım her zaman
Sayfa: 1 [2] 3 4 +   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: