Gider gider, ben öyle bilimsel ilimsel yaklaşcak kadar bu işi bilmiyorum. O ustaların işi ama HER ŞEY BATTIĞI YERDEN ÇIKAR diye biliyorum. O nedenle bu endekste battığı yerden çıkacaktır.Ama bugün ama yarın,zamanı bilemem...

Ve hatta şöyle bir alıntıyı sadece iyimser tarafından bakarak paylaşmak isterim.Neticede buda bir düşünce öyle değilmi..?
AŞAĞIDA OKUYACAKLARINIZ ALINTIDIR ARKADAŞLAR.Herhangi bir önermede bulunmaz..Ekim ayının başından beri sürekli uyarıyorum, çok hızlı gidiyoruz tehlikeli diye. 50 000 üzerine çıktık 51 500 leri gördük. o günlerde teknik olarak kısa vadeli gün içi hareket olarak yukarı hareket devam ediyordu. Ancak sürekli 47 500-48 000 desteğe inilebileceğine dair uyarılarda bulundum.
5-6. Ekim günlerinde 47 900-48 500 aralığında bırakılan fiyat boşluğu bugünkü hareketle doldurulmuş oldu... Ve bu gevşeme, tabana bir kademe kalan GARAN hissesi öncülüğünde yapıldı. GARANTi Bankasının %7,56 düşmesi için herhangi bir sebep gösterebilecek bir kişi var mı? GARAN hissesinin Aracı kurum tablosu incelendiğinde oynanan oyun açıkça görülecektir. Aynı oyun endeks bazında aracı kurum tablosunda gözlenmektedir.
Endeks bazında ilk üç kurum AK, GARANTİ ve İŞ bankaları en iyi satıcılar konumunda ... Bu üç kurum toplam yaklaşık 200 milyonluk mal satmışlar. Diğer satıcılar önemsiz seviyelerde satışlar yapmışlar. alıcı tarafında ise ilk 9 kurum dağınık şekilde mal toplamış ve bunların 6 tanesi yabancı kurumlar, diğer 3 ’ü de yabancılara taşeronluk yapan kurumlar. Yani özetle yerliler satıyor görünürken yabancılar mal toplamışlar. Muhtemelen bunlar karşılıklı işlemler. Yabancılardan yerli kurumlara giden satış ordinolarına karşılık, yabancı kurumlar aşağıdan mal toplamışlar...
Zira %3,5 luk, dünkü kapanışa göre 1722 puanlık veya başka bir hesapla bugün gördüğü en yüksek değere göre 3374 puan aşağı giden bir endeks te sadece 17,8 milyonluk para çıkışı yaşanıyorsa kimse bana burada oyun oynanmadığını söyleyemez. Bu bir mal satışı, borsadan kaçış değil, sadece doldur-boşalt yapıldığına işarettir. Bunu geçtiğimiz aylarda da hep birlikte defalarca yaşadık. Yine benzeri olacak ve 47 000 seviyelerinden gelen tepki ile 51 500 direncinin geçileceğini söyleyebiliriz.
Geçtiğimiz tarihlerde, 45 000 geçilemedi 42 500 desteğe gerileme yaşandı. Buradan doldurularak gelen tepki de 45 000 direnci geçilerek 48 000 direncine ulaşıldı. Bu direnç geçilemeyerek boşaltıldı ve 44 000 seviyesine kadar gerileme yaşandı. 44 000 desteğinden dolduruldu, 48 000 direnci geçirilerek, 49 000 e ulaşıldı. Buradan boşaltılarak 46 000 desteğine gelindi . 46 000 desteğinden doldurularak 49 000 direnci geçildi ve 51 500 direncine ulaşıldı. Bu direnç geçilemeyerek son boşaltım gerçekleşti ve 47 000 desteğe kadar gelindi. Şimdi srıada buradan doldurma ve 51 500 direncinin geçilme planları yapılamaya başlandı...
Bu nedenle bu seviyeler tedbirli, seçici ve kademeli alım seviyeleri olarak görülmek üzere değerlendirilmeli diye uyarılarda bulundum... Tarihin beni yanıltmayacağı umuduyla...