Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 25 Mayıs 2012, 14:30:02

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1] 2 3 +   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: SODA - Soda Sanayii  (Okunma Sayısı 4564 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
FIRTINA
YÖNETİCİ

Rep Gücü: 0
Karizma: 13

« : 14 Ekim 2006, 12:36:24 »

SODA - Soda Sanayii

Hakkında

1935 yılında Atatürk’ün direktifleriyle, İŞ BANKASI tarafindan temeli atılan ŞİŞECAM Topluluğu, bugün faaliyet gösterdiği Düzcam, Cam Ev Eşyası, Cam Ambalaj ve Kimyasallar alanlarında bir dünya devi.

ŞİŞECAM Kimyasallar grubu kuruluşu olan Soda Sanayii Anonim Şirketi, Türkiye’nin tek soda ve krom kimyasalları üreticisi. Yönetim ve Satış Merkezi Istanbul Iş Kulelerinde olan şirket üretim faaliyetlerini Mersin’de 3.000 dönüm arazide kurulu tesislerinde sürdürüyor.

Üretim kapasitesi, ürün kalitesi, yaygın ve güçlü pazarlama ağıyla, güvenilir bir tedarikci olan soda sanayi anonim şirketi Türkiye talebini karşılamakla kalmıyor, Dünyada da Türkiye’yi aranır kılıyor.

1969 yılında kurulan Soda Fabrikası ve gruba 1982 yılında katılan Kromsan Krom Bileşikleri Fabrikası'nda üretilen kimyasallar; camdan deterjana, kimya sanayinden, deri ve ilaç sanayine kadar 100 den fazla üründe ana girdi olarak kullanılıyor.

Şisecam'ın Ar-Ge faaliyetlerinde 30 yılı aşan uzmanlığıyla teknolojilerini sürekli geliştiren kimyasallar grubu, çevreye uyumlu ve katma degeri yüksek ürünler geliştirme konusunda önemli bir yere sahip.

Soda Sanayi Anonim Şirketi bünyesindeki, Soda Fabrikasi, soda üretiminin ana hammaddeleri olan kireçtaşı ve tuzu, kendi işletmelerinden sağlıyor. Doğadan aldığı bu hammaddelere gelişmiş teknolojisiyle deger katan tesiste; hafif soda, agır soda, rafine sodyum bikarbonat, sodyum silikat üretiliyor.

Grubun Kromsan Krom Bileşikleri Fabrikası'nda ise Dünya standartlarinda olan, gelişmiş ve çevre dostu teknolojisiyle sodyum bikromat, bazik krom sülfat, kromik asit ve sodyum sülfat üretiyor.

Kromsan, Italya’daki önemli üretim ve dagıtım şirketi Cromital firmasi ortaklığı, ayrica Çin’de Shanghai ve Guangzhou satış teşkilati ve depolari ile bazik krom sülfat pazarlarindaki etkinliğini arttırıyor.

Hem Soda hem de Kromsan Krom Bileşikleri Fabrikalarında TSE ürün standartlarına uygun üretim, ISO 9001 2000, ISO 14001 ve OHSAS 18001 standartlıgına uygunlugu belgelendirilmiş, kalite yönetim sistemlerine göre gerçekleştiriliyor.

Yüksek kaliteli ürünleriyle bir dünya şirketi konumundaki Soda Sanayi A.Ş, dünya kimya sanayine özgü gönüllü bir uygulama olan “Üçlü Sorumluluk Taahhüdü” altinda çevre, saglık ve iş güvenliği yönetim sistemlerini başarı ile uyguluyor.

Çevre sagligi konusunda yaptığı yatirimlarla uluslararasi çapta örnek olan kuruluş, çağdaş yönetim ve üretim anlayişi ile çevre dostu üretim sisteminin sonuçlarını yerel, ulusal ve uluslararası ilgililerle paylaşıyor.

Kurulus bünyesindeki enerji üretim merkeziyle kendi enerji ihtiyacını karşılıyor.

Halka açik bir şirket olan Soda Sanayi A.S, gelismiş üretim teknolojisi, dünya kalitesindeki ürünleri, kazandırdıgı döviz, çevre, insan sağlığı ve iletişime verdiği önem yarattığı istihdam ve katma değerle Türkiye’nin sosyal sorumluluklarının bilincinde olan örnek bir kuruluştur.

http://www.sodakrom.com.tr

Lütfen forum kurallarına uyalım.Uygunsuz mesajları mesaj kısmında yer alan ''moderatöre bildir'' butonu ile bildirelim.Bu kurallar seviyeli ve kaliteli bir forum içindir.
Saygılar
tufanozturk
Aileden Biri

Rep Gücü: 1

TOMBOLA HADİ BAKALIM...

« Yanıtla #1 : 28 Kasım 2006, 21:00:59 »

SODA SANAYI`NIN 9 AYLIK NET DONEM KARI 59.803.512 YTL

YASAL UYARI
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir
ADMİN
YÖNETİCİ

Karizma: 4

« Yanıtla #2 : 03 Nisan 2007, 18:11:15 »

SODA (Konsolide)

2005/12: 12,740,556
2006/12: 65,203,999
Değişim (%): 411.8%

YASAL UYARI
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
tufanozturk
Aileden Biri

TOMBOLA HADİ BAKALIM...

« Yanıtla #3 : 10 Nisan 2007, 16:27:26 »

***SODA*** SODA SANAYII A.S.`NIN 10.04.2007 TARIHINDE YAPILAN OLAGAN GENEL KURUL TOPLANTISINDA, - 2006 YILI KARININ
DAGITIMI HAKKINDA YONETIM KURULU`NCA GENEL KURUL`A SUNULAN TEKLIF GORUSULEREK
65.203.999 YTL`LIK NET DONEM KARININ; SERMAYE PIYASASI KURULU`NUN SERI:IV,
NO:27 SAYILI `SERMAYE PIYASASI KANUNU`NA TABI OLAN HALKA ACIK ANONIM
ORTAKLIKLARIN TEMETTU VE TEMETTU AVANSI DAGITIMINDA UYACAKLARI ESASLAR HAKKINDA
TEBLIG VE 18.01.2007 TARIH VE 2/53 SAYILI KARARI ILE ESAS MUKAVELENIN 31.
MADDESINE GORE ASAGIDAKI SEKILDE TEVZI EDILMESINE, VERGI SONRASI NET KAR
65.203.999 YTL, I. TERTIP KANUNI YEDEK 2.174.106 YTL, ORTAKLARA TOPLAM TEMETTU
15.657.500 YTL, II. TERTIP KANUNI YEDEK 1.252.600 YTL, OLAGANUSTU YEDEK
46.119.793 YTL, TEMETTUNUN NAKIT OLARAK DAGITILMASI VE DAGITIMIN 30.04.2007
TARIHINDE YAPILMASINA, - DENETIM KURULU UYELIKLERINE YILMAZ METE VE SALIM
ZAIMOGLU`NUN BIR YIL SUREYLE GOREV YAPMAK UZERE SECILMELERINE KARAR VERILDIGI
BILDIRILMISTIR. YAZI EKINDE GONDERILEN TEMETTU TABLOSUNA GORE 1 YTL NOMINAL
DEGERLI 1 ADET HISSE SENEDINE ISABET EDEN NAKIT TEMETTU TUTARI BRUT 0,25 YTL,
NET 0,213353 YTL`DIR. TOPLANTI TUTANAGI GUNLUK BULTEN EKINDE YAYINLANACAKTIR. ***SODA***

YASAL UYARI
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir
ADMİN
YÖNETİCİ

Karizma: 4

« Yanıtla #4 : 13 Nisan 2007, 16:20:09 »

Soda Sanayi, üretim kapasitesini 100 bin tona çıkardı

MERSİN - Mersin'de kurulu Soda Sanayi A.Ş'nin bazik krom sülfat grubundaki üretim kapasitesini 56 bin tondan 100 bin tona çıkardığı bildirildi.
Soda Sanayi A.Ş Genel Müdürü Ayhan Yılmaz, yazılı açıklamasında, deri işleme sanayinde kullanılan bazik krom sülfat üretiminde dünya lideri olduklarını belirtti.

Üretim kapasitelerini artırmak için 4 milyon dolar tutarında harcama yaptıklarını ifade eden Yılmaz, böylece yılda 56 bin ton olan kapasiteyi 100 bin tona çıkardıklarını kaydetti.

Yılmaz, tesislerdeki üretimlerini çevre dostu teknolojiyle gerçekleştirdiklerini de vurguladı.

Kaynak: http://www.dunyagazetesi.com.tr/lobby.asp?dept_id=700

YASAL UYARI
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
POLATYAZICI
OLURSA BİR ŞİKAYET ÖLÜMDEN OLSUN
MODERATÖR

Rep Gücü: 4
Karizma: 1016

« Yanıtla #5 : 05 Eylül 2007, 08:51:54 »

Şişecam Yönetim Kurulu, şirketin TRKCM, ANACM ve SODA'daki hisselerinden %51'inin üzerindeki kısımlarının, yurt içi ve yurt dışı yatırımcı kurumlara satılması yönünde karar almıştır. Şişecam böylece bu şirketlerde kontrolü korumaya devam edecektir. Bu gelişme nispeten muhafazakar olarak tanıdığımız SISE Grubu için beklenmedik bir gelişme olsa da haberi, grubun yeniden yapılanması açısından olumlu karşılıyoruz. Bu satışlarla Şişecam'a yaklaşık 435 mn $'lık bir nakit girişi olabilir. Ayrıca SISE, TRKCM, ANACM ve SODA bedelsiz sermaye arttırımı kararı aldılar. Karara göre SISE %124,18, TRKCM %60,8, ANACM %108,66 ve SODA %220,76 oranında bedelsiz hisse senedi dağıtacaklar.

YASAL UYARI     
SAYMİN06
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 12 Eylül 2007, 22:26:44 »

Haber 04.09.2007 09:11
***SODA*** Soda Sanayii A.S.'nin 03.09.2007 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Sirketimiz mevcut 100.000.000 YTL'lik kayitli sermaye tavani icerisinde 
***SODA*** Soda Sanayii A.S.'nin 03.09.2007 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Sirketimiz mevcut 100.000.000 YTL'lik kayitli sermaye tavani icerisinde 62.630.000 YTL olan cikarilmis sermayesinin 201.433.624 YTL'sine yukseltilmesine ve arttirilan 138.803.624 YTL'nin, 538.624 YTL'sinin diger sermaye yedeklerinde bulunan 5422 sayili Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 8/12 madddesi kapsamindaki gayrimenkul satis karindan karsilanmasina, 138.265.000 YTL'sinin ozsermaye kalemlerine ait enflasyon duzeltme farklarindan karsilanmasina, Ve bedelsiz olarak hissedarlara dagitilmasina karar verilmistir." ***SODA***IMKB

decameron
i love imkb
Kral Tahtı

Rep Gücü: 12
Karizma: 5549

« Yanıtla #7 : 12 Aralık 2007, 09:27:53 »

***SODA***İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ- (11 ARALIK 2007)
  Soda Sanayii A.Ş.'nin 11.12.2007 tarihli yazısı aşağıya
çıkarılmıştır.

"Konu: Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği
uyarınca yapılan açıklamadır.

Geçmiş yıllarda, özellikle standart dışı soda üretiminin etkisi ile
önemli avantajlar sağlayan Sodyum Silikat'ın, günümüzde standart
dışı soda üretiminin çok aza indirilmesi ve soda pazarının olumlu
gelişmesiyle birlikte, soda ürününe göre mukayeseli üstünlüğünün
kalmamasından dolayı Silikat Tesisi'nin kapatılmasına karar
verilmiştir."

(12/12/2007 - 09:23:57) 

Budalalar pazara gitmeseydi, çürük mallar satılmazdı.

İspanyol Atasözü

http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=7235.new#new
decameron
i love imkb
Kral Tahtı

Rep Gücü: 12
Karizma: 5549

« Yanıtla #8 : 13 Aralık 2007, 16:08:21 »

***SODA*** Soda Sanayii A.S.'nin 13.12.2007 tarihli yazi asagiya cikarilmistir. Soda Sanayii A.S.'nin bagli ortakligi olan ve Bosna Hersek'te kurulu Sisecam Soda Lukavac d.o.o. Sirketinin agir soda yatirimi tamamlanarak Bosna Hersek Federasyonu Cumhurbaskani, Tuzla Kantonu Basbakani, Bakanlari, Bolge Belediye Baskanlari ile Sisecam Genel Muduru ve Kimyasallar Grup Baskani'nin katilimi ile bugun itibariyle torenle devreye alinmistir. International Finance Corporation (IFC)'den saglanan kredi ile finansmani karsilanan agir soda yatirimi 8 milyon USD harcama ile gerceklestirilmistir. Sirket, yatirimin tamamlanmasi ile daha once uretimi olmayan 220.000 ton/yil agir soda kapasitesine ulasmis ve boylelikle bolgedeki gucunu pekistirmistir. ***SODA*** (13/12/2007 - 16:05:58)

Budalalar pazara gitmeseydi, çürük mallar satılmazdı.

İspanyol Atasözü

http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=7235.new#new
Sayfa: [1] 2 3 +   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: