Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 25 Mayıs 2012, 14:41:12

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 ... 40 41 42 [43] +   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: SORU __ CEVAP  (Okunma Sayısı 30816 defa)
0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mithrandir
Aileden Biri

Rep Gücü: 1
Karizma: 228

« Yanıtla #378 : 24 Ağustos 2011, 16:03:01 »

selam arkadaşlar... borsa olayına yeni girdim ve tam bir bilgim yok gadprpvv die bi hisse var
garan p 300911 007.00 dbl 001:001 na  falan yazıo bu hisseyi alabilirmiyim

O hisse değil.
Varant.
Varant piyasası geçen yaz açıldı. Varantlarda amaç korunma amaçlı kullanmaktır. Ancak spekülatif olarak da kullanılabilmektedir. Yüksek risk ve yüksek getiri içermektedir.

Bahsettiğiniz varant satış varantıdır. Yani Garanti Bankası'nı belirli bir vade sonunda belirli bir fiyattan satma hakkı sunar. Bu süreçte her an alım ve satım yapılabilir.

Bahsettiğiniz varant Garanti Bankası hisse değeri düşerse kaldıraç etkisi ile yüksek oranlarda artış yapar. Ancak Garanti hissesi yükseldiği zaman da aynı şekilde agresif düşer. Spekülatif kullanıldığında kumar oynamak gibi bir durum.

Garanti %5 düşse belki %80 yükselecek, ancak %5 yükselirse yine belki %80 düşecek.
Vade sonuna kadar beklenirse varant 0'a da düşebilir. Örnek: Varant 7 Liradan satma hakkı verirken Garanti 7 Lira'dan yüksek olmuşsa vade sonunda, varantın değeri 0'lar. Yani para batar. Ama 6 Lira olmuşsa. Aradaki fark kaldıraç etkisine göre değerini bulur.

Yazdıklarım kendi görüşümdür. Yatırım tavsiyesi olarak değerlendirmek zarara yol açabilir.
by__seckin
Yeni Dost
*

Rep Gücü: 0
Karizma: 0

« Yanıtla #379 : 24 Ağustos 2011, 19:52:51 »

ben bunun vade tarihlerini nasıl ayarlayabilirim ve siz bunu yenı baslayan bırı ıcın önerırmısınız.ve ayrıca ben 10000 le giriş yapıcam iş bankasına basvuru yaptım hesap acıcaklardı. ama tam emın degılım grafik ekranı analizleri falan... bunun ıcın hangı aracı kurumla calısmamı önerirsiniz..
kakinero
Yeni Dost
*

Rep Gücü: 0
Karizma: 0

« Yanıtla #380 : 03 Şubat 2012, 01:31:33 »

Ben 2.30’dan  bir x hissesi aldım ve bu hisseyi vaktim olmadığı için her gün takip etmektense sadece 2.50’ye geldiğinde SMS ile bilgilendirilmek istiyorum. Böyle bir hizmet mümkünmüdür? Türkcell hatlı cep telefonuma yurtdışında (Karadağ-Podgorica’da) iken SMS bildirimi yapılması mümkün olan bir hizmeti varmıdır? SMS yoksa e-mail bildirimi de olabilir.
murlent
şerif
Kral Tahtı

Rep Gücü: 8
Karizma: 3221

csi niğde

« Yanıtla #381 : 03 Şubat 2012, 21:01:38 »

benim çalıştığım aracı kurum şubesi portföyüm kalabalıkken beni arayıp haberdar ediyordu.
bence aracı kurumunla görüş yardımcı olacaklardır..

Öyle ki, elinizden çıkana karşı üzüntü duymayasınız ve size (Allah'ın) verdikleri dolayısıyla sevinip-şımarmayasınız. Allah, büyüklük taslayıp böbürleneni sevmez
Sayfa: 1 ... 40 41 42 [43] +   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: