Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 25 Mayıs 2012, 14:42:13

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Soruyorum...  (Okunma Sayısı 346 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Elfida
anka kuşu
BorsaMania

Rep Gücü: 41
Karizma: 6882

insan görünüşüyle karşılanır kişiliğiyle uğurlanır

« : 28 Eylül 2008, 20:14:23 »

Çalık Grubu'na ait hiçbir malı, 700 milyon dolar üzerinde kredi kullandığı kamu bankalarına ipotek vermeyen, sadece ATV-Sabah gibi değerini tartışabileceğimiz şirketleri teminat gösteren borçluya ve ona borç verenlere soruyorum:
1- Devletin parasını nasıl, hangi kriterler ile verdiniz?
2- ATV-Sabah 1.1 milyar dolar üzerinde bir fiyatla satıldı. Bugün piyasaya bakıyoruz. Elinde birkaç Sabah ve birkaç ATV olan Doğan Yayın Holding'in piyasa değeri 750 milyon dolar, yine aynı piyasada Hürriyet Gazetesi'nin değeri 520 milyon dolar, borsada işlem gören yerleşmiş markalar olduğu için bu şirketleri seçtim. Peki, piyasa bu değerleri biçerken, kredi verenler yani kamu bankalarının yöneticileri, sizler; 700 milyon dolardan fazla bir parayı neye güvenerek sadece atv ve Sabah'a karşılık verdiniz!

Teminatları var mı
3- ATV-Sabah'a karşılık vermediyseniz ve gerekli teminatları aldıysanız, açıklayın ne aldınız?
4- Almadınız ama varsayalım aldınız; Çalık Grubu'nun 700 milyon doların geri dönüş üzerinden yani milyar dolarlık teminat olacak malı var mı?
Sonuç 1: İki ATV yanına da iki Sabah koysanız, eldeki piyasa şartları ve değişen dünyada 1.1 milyar dolar etmez!
Sonuç 2: Halkın 700 milyon dolardan fazla parası teminatsız bir şekilde Çalık Grubu'na verilmiştir ve bu işlemi yapan kamu bankaları görevlileri bana göre görevi kötüye kullanmışlardır. Bağımsız yargıya duyurulur.

Yöneticiler zan altında
Sonuç 3: Bu krediyi veren kamu bankalarının yöneticilerine sesleniyorum; aldığınız teminatı açıklayın yoksa "korkunç" bir zan altındasınız!
Son söz: Beni tanıyanlar çok iyi bilirler ama bir kez daha not düşmek istiyorum, bu yazıyı kesinlikle bir medya rekabeti olarak algılamayın. Bu rakip olabilecek birine yazılmış bir yazı değil. Bu "kamu değerlerinin" ister medya, ister başka iş için yok edilmesine karşı çıkmak için yazılmış bir uyarı!

Çalık Grubu'na ait hiçbir malı, 700 milyon dolar üzerinde kredi kullandığı kamu bankalarına ipotek vermeyen, sadece ATV-Sabah gibi değerini tartışabil...
kaynak http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=107136

Üyeye Bela Gelmez,mod Kızmadıkça,
mod Kızmaz,Üye Azmadıkça

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.
Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile
müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum
ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile
risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım
kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

elfidanın saklı bahçesi
saklı bahçede ki yazılar bana gelen maillerin paylaşımıdır
http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=7099.new#top
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: