Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa sitelerini incelemeye aldı.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre;
İnternet sitelerinin faaliyetlerinin Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde incelenmesi sonucunda;
a)
www.borsasende.com,
www.borsaeksper.com,
www.eborsa.net,
www.borsasistem.com,
www.borsanaliz.com,
www.myborsa.com,
www.hisseyorum.net,
www.hisseyorum.org,
www.hisseteknik.com ve
www.hisseteknik.org internet sitelerinin yayınlarının izinsiz yatırım danışmanlığı kapsamında olması nedeniyle, SPKn・nun 46-I-a maddesi hükümleri uyarınca bu sitelerini yayınlarının durdurulması talebiyle ilgili yargı makamlarına başvurulmasına,
b)
www.borsasende.com internet sitesi aracılığıyla gerçekleştirdiği izinsiz yatırım danışmanlığı faaliyeti nedeniyle Bahadır Enes HELVACI hakkında SPKn・nun 47/I-A-4 ve 49. maddeleri hükümleri uyarınca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına,
c)
www.borsaeksper.com internet sitesi aracılığıyla gerçekleştirdiği izinsiz yatırım danışmanlığı faaliyeti nedeniyle Naim Kerim ÖZSERİN hakkında SPKn・nun 47/I-A-4 ve 49. maddeleri hükümleri uyarınca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına,
d)
www.myborsa.com isimli internet sitesi aracılığıyla gerçekleştirdiği izinsiz yatırım danışmanlığı faaliyeti nedeniyle Mustafa YELBOĞA hakkında SPKn・nun 47/I-A-4 ve 49. maddeleri hükümleri uyarınca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına,
e)
www.hisseyorum.net,
www.hisseyorum.org,
www.hisseteknik.com ve
www.hisseteknik.org internet siteleri aracılığıyla gerçekleştirdiği izinsiz yatırım danışmanlığı faaliyeti nedeniyle Halit EFE hakkında SPKn・nun 47/I-A-4 ve 49. maddeleri hükümleri uyarınca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına,
f)
www.borsasistem.com internet sitesi aracılığıyla gerçekleştirdiği izinsiz yatırım danışmanlığı faaliyeti nedeniyle Emre AKDAĞ hakkında SPKn・nun 47/I-A-4 ve 49. maddeleri hükümleri uyarınca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına,
g)
www.eborsa.net internet sitesi aracılığıyla gerçekleştirdiği izinsiz yatırım danışmanlığı faaliyeti nedeniyle Fazıl Nejat DİKEL hakkında SPKn・nun 47/I-A-4 ve 49. maddeleri hükümleri uyarınca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına,
h)
www.borsanaliz.com internet sitesi aracılığıyla gerçekleştirdiği izinsiz yatırım danışmanlığı faaliyeti nedeniyle Elif ŞENGÖZ hakkında SPKn・nun 47/I-A-4 ve 49. maddeleri hükümleri uyarınca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına,
karar verilmiştir.