Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 25 Mayıs 2012, 15:03:12

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: SUYA DÜŞEN CEP NASIL KURTARILIR?  (Okunma Sayısı 714 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mavidünya
MODERATÖR

Rep Gücü: 6
Karizma: 2714

« : 28 Haziran 2008, 10:51:22 »

Suya Düşen Cep Telefonları İlginç Yöntemlerle Kurtarılabiliyor.

Suya düşen cep telefonları ilginç yöntemlerle kurtarılabiliyor.
Islanan telefonların içindeki su, havayla çok fazla temas etmeden hızlı bir şekilde temizlenebilirse cihazın yeniden çalışması mümkün olabiliyor.

Üretici firmaların, garanti kapsamına almadığı ıslanma durumlarında kullanıcının ilk olarak, cihaz fişe takılıysa kısa devre yapmaması için fişi çıkarması değilse aynı riskten dolayı cihazla pilin birbirinden ayrılmasının ardından da SIM kartı çıkartması gerekiyor. Bir çok durumda cihaz ıslansa bile SIM kartlar çalışmaya devam ediyor.

Cihazın pili ve SIM kartı çıkarıldıktan sonra kuru bir bezle hızlı şekilde kurulanması gerekiyor. Cihaz içerisindeki nemin doğal bir şekilde buharlaşması durumunda telefonun ''kurtulma'' ihtimali daha fazla bulunuyor.

Cep telefonunun içerisindeki nemi buharlaştırmanın en iyi yolu, bir elektrik süpürgesi ile içine, ortamdaki havanın üflenmesi ya da çekiş özelliği olan bir elektrik süpürgesi ile içerideki havanın dışarı çıkarılması. Ancak saç kurutma makinesinin kullanılmaması gerekiyor. Çoğu saç kurutma makinesi, 'soğuk üfleme' modunda dahi ortamdaki havadan daha sıcak bir havayı makinenin içerisine üflediği için entegre ve lehimlere zarar verebiliyor. Bunun sonucunda cihaza pil takıldığı an kısa devre yapabiliyor.

Kurulandığı halde içinde hala nem olan cep telefonlarını tamamen kurutmanın en iyi yolu ise pirinç taneleri ile dolu bir kavanozun ortasına koyup ağzını kapatmak ve en az bir gün bekletmek. Pirinç taneleri ortamdaki nemi hızla emebiliyor.

Kullanıcıların, saç kurutma makineleri, mikrodalga fırınlar ve doğrudan güneş ışığından kaçınması gerekiyor. Öte yandan cihazların ''tuvalete düşürülmediği sürece'' de alkolle temizlenmemesi gerekiyor. Solvent içerikli olan alkol, cihaz içindeki plastik bağlantıları eritebiliyor. Bunun yerine hırdavatçılardan temin edebilen ''Denature'' alkol kullanılabilir.

Telefonunu denize düşürenlerin, cihazı sudan çıkarıp bu sefer tatlı suya bırakmaları daha sonra oradan da çıkarıp kurulamaları gerekiyor. Çünkü tuzlu su barındırdığı kristallerden dolayı cihazın bazı parçalarına zarar verebiliyor.

SAYMİN06
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 23 Ağustos 2008, 10:06:27 »

bu sene benim bebiş masanın örtüsünü çekti..  1 bardak su telefonun üstüne  kahkahacı  bebe altı aylık ne yapabilirim  hiç bişey   kahkahacı

daha önce bu topiği görmüş ve okumuştum..

hemen pili çıkardım..  kendi haline bıraktım.... üfledim biraz .. sıfır ı yazarken zorlanıyor .. sıkıntılanıyor ama yine de iyi .. maşallah  
Smiley
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: