|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #45 : 05 Mayıs 2009, 00:29:09 » |
|
GUSGR : Devam demiştim Sigortalar bilançolarıyla göze batıyordu.Güneşimizde nasibini aldı.1,49 kapanış.1,70 kadar yükseliş potansiyelini koruyor.1,40 üzeri yola devam kısa vade..
ARMDA : 1,21 kırılırsa önceki zirveye gidecektir çanağı tamamlar..980 den malımızı yeniden aldık.Önceki zirve geçilirse 1,50 hedefimiz var.1,09 üzeri pozisyonlar tutulmalı.Birkaç gün içerisinde zirve denemesi olabilir.
KAREL : 1,20 üzeri pozisyonları koruyoruz.
ALKIM : 4,50 üzeri pozisyonları koruyoruz.
TRCAS : 2,98 yazmıştım senedi.3,32 kapanış.Kısa vadeciler 3,28 üzeri pozisyonları koruyabilir.Orta vadeciler ise 3,96-4,12 hedefine kilitlenir.3,12 üzeri pozisyonları korur..
ŞİŞE : 1,15 den yazmıştım senedi 1,26 kapanış.1,33 direnci var önünde.1,19 üzeri pozisyonlar korunmalı
INDES : 1,18-1,20 hedefiyle pozisyonları koruyoruz 1 lira üzeri kaldıkça..
Selec 1,91 olmuş gördümde elinde olan varsa nacizane az malım var.1,77 üzeri pozisyonlar korunmalı.Yygyo 600-650 hedefiyle 500 üzeri kaldıkça pozisyonlar korunmalı..Aygaz 2,50 ilk hedefiyle pozisyonlar korunmalı..
|
|
|
|
|
|
OV SİNYAL YUKARI, UV TREND AŞAĞI Alayına İSYAN, İnadına ASLAN
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Seri:V, No:52 Sayılı "Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çevresinde sunulmaktadır.
|
|
|
|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #46 : 06 Mayıs 2009, 00:43:38 » |
|
Kağıtlarımızda dünki yorumlara ekleyecek fazla birşey yok..
Armada 1,27 görüp 1,25 kapattı.Artık 1,32 geçip 1,57 hedef konuma gelecek.1,21-1,22 üzeri kısa pozisyonlar korunmalı. Izmirimiz Tavan oldu bugün ona yorum yapmak gerekirse, 2,17-2,31 dirençlerimiz senette.Onun üzeri nihai hedefim 3 bin. Trcas her gün üzerine koya koya gidiyor.Kısa vadeciler 3,28 oldu desteğiniz. Karel-Şişe-İndes-Yygyo-Aygaz değişiklik yok..
Dün yazdığım Tirey 1,85-2,22 hareketi yaptı.Faydalanan olduysa ne mutlu :)Sigortalar yazdığımız gibi gittiler..Agyo demiştim dün seans içerisinde.Bilgi mahiyetinde veriyorum.990 üzeri pozisyonlar korunmalı.1,18 hedef konumda ilk etap.
Selec...Yorum soran arkadaşlar olmuş.Fazla söze gerek yok benim analizime güvenip Krizden önce senedi alan verilen temettülerle şu anda karda..Ama ben dün verdiğim seviye üzeri 2,50 hedefinin olduğunu düşünüyorum ilk etap.Endeks dönerse etkilenirmi...Evet biraz düzeltme gelir.
Tuprs-Eregl hareketliydi bugün.Endeks bana göre son demleri, gidecekse bile düzeltme yapmak zorunda..
NOT : Bugünlerde hem sağlık problemlerim nedeniyle sık dışarı çıkmam ve gerekse aşırı yoğun olmamdan dolayı kendim bile inceleyemiyorum senetleri.Ayrıca faydalanamıyorumda.Ondan dolayı mümkün mertebe yardımcı olmaya çalışıyorum arkadaşlar.
|
|
|
|
|
|
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Seri:V, No:52 Sayılı "Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çevresinde sunulmaktadır.
|
|
|
|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #47 : 06 Mayıs 2009, 23:25:36 » |
|
İzmirimizin yarısını 2,38-2,40 civarı realize ettik 1,80 den almıştık.Diğer yarısınıda verip alttan alabilirdik ama ben bu yolu tercih ettim.Zira maliyetimiz 1,20 ye indi.2,31 üzerinde kapanış yapamaması iyi olmadı.Birkaç gün şans tanıyacağız o kapanışı yaparsa diğer yarısını 3 bin hedefimize kadar tutacağız..
Armada 1,28 gördü 1,17 kadar gevşedi.Alan Menkul-Meksa ve Delta mallarını verip çıkmışlar tahtadan.Bence 1,21 altı kapanış iyi olmamasına rağmen döküldüklerini düşünerek maliyetimizde düşük takibe devam diyorum.Zaten tahta sahibi gücünü gösterdi 500 bin alış yazarak 1,15 kademesine.Alan kurumlarada baktığımda Tahtada hakim kişilerin aldığı görülüyor.
Tahvl 3,48 kapanış nihayet o senedimizde hareketlendi.Takibe devam.. Karel 1,30 üzeri attı 1,34 kapanış takibe devam.1,21 yeni stop-loss seviyemiz.Diğer senetlerimizdede takibimiz sürüyor.Güncelleyecek durum yok eski yorumlarım güncel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #48 : 08 Mayıs 2009, 00:53:02 » |
|
Umarım ilk seans uyarılarım dinlenmiştir.Armda-Karel-Egcyo dışında realize etmişinizdir..
Trcas 3,66, Alkim 5,14, Şişe 1,35, Gusgr 1,61, Tahvl 3,7, Agyo 2,27.....vs hep ciddi yukarıdaydı tahtalar..
Karel-Armada-Egcyo güvendiğim için vermedim.Onlarıda versek alttan alma fırsatımız olurmuş ama nasip olmadı.Zaten işlerimden dolayı ve internetim gitmişti bakamadım.
Teknik olarak Karel 1,22 üzeri, Armada 1,10 üzeri, Egcyo 380 üzeri yukarı potansiyellerini koruyacaktır.Armda tahta toplu olduğundan dolayı, Karel aşırı ucuz olduğundan dolayı, Egcyo da hemen hemen gitmeyen YO lardan dolayı vermedim.Ayrıca Armada-Karel maliyetlerin düşük olmasından da dolayı..
NOT : Arkadaşlar 1,5 aylık İş Seyahatına gitmekteyim.Aranızda bulunamayacağım.Nete girme imkanım belki olabilir ama sadece selam sabah verebilirim.Ayrıca birazda borsadan uzaklaşmak istiyordum bahanem oldu.Hepinize hayırlı kazançlar diliyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #49 : 08 Mayıs 2009, 11:56:56 » |
|
ALKIM bugün süper satış fırsatı vermiş arkadaşlar..Zaten 5,30 bekliyordum dün satamayanlar için süper olmuş..
3,6-5,30 güzel iş oldu...
Trcas satış fırsatı oda vermiş...Dün veremeyenler için bugün güzel satış fırsatı olmuş benim senetlerimde..3 senet hariç nakite çıktık zaten, çıkamayanlarda daha yukarıdan bile çıktı bugün..Agyo da 1,23 satış fırsatı olmuş
Endekse ise aldanmayın, bırakın birkaç gün görün ne yapacağını.Avrupaya-Dow Jones hiç aldanmayın
İyi Günler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #50 : 08 Mayıs 2009, 17:16:28 » |
|
ALKIM...5,40 takipteki senetti satış fırsatı fazkası ile verdi %11 YYGYO...550 önce 470 görüp sonrada tavana gitti %10 satış fırsatı verdimi verdi.. DEVAY..2,78 %7 satış fırsatı verdimi verdi. TAHVL...3,73 %7 dünki seviyesini bile geçti satış fırsatı verdimi verdi. INDES..Zaten pek düşmedi.Bu kağıdı unutmultum tutulabilir o kadar sorun yok. SISE...1,27 yani %4 zaten 1,15 den yazmıştım.Satış fırsatı verdimi verdi. AGYO 1,25 önce dip sonra 1,25 gitti marjı yüksek oldu.Satış fırsatı verdimi verdi. TRCAS...%5 kağıt 3,44 gitti satış fırsatı verdimi verdi.
ARMDA-EGCYO-KAREL beklentilerim ve takibim sürüyor.Maliyetler düşük diyede rahatım.Ama siz yinede dikkat edin.Çünki güncelleme yapamayacağım arkadaşlar.
Görüldüğü gibi takibimdeki senetler Tepkilerinide verdiler..1,5 Aylık iş seyahatım nedeniyle güncelleme yapamayacağımdan dolayı takip dışı bıraktım.Birde Endeksteki 30,000-30,600 düzeltmesini beklemekteyim.Bugün tam bir son malları çıkma operasyonu izlediğimizi düşünüyorum.Daha ileri giderse 29,200 denenir.Ama kırılırsa heryer göçer.Amerikadada %5 lik sert düşüş beklentim devam ediyor yakında.Tabi illa kesin çıkacak diye kural yok..6,500 den dediğimde bir kez tutturduyduk :)Bunu şimdilik düşünmüyorum ama bellide olmaz Burası Borsa.Ondan dolayı huzurlu çıkıyorum tatile yazdığım senetlerde üzerimde baskı kalmadı.Hepsi yazdığımız yerin kat kat üzerinde
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #51 : 19 Mayıs 2009, 15:01:47 » |
|
KAREL-ARMADA-EGCYO bu senetlerde takibim sürüyor demiştim..
EGCYO..430 gören senette bu seviyenin kırılması halinde ilk hedefim 500.O seviye üzeri yeniden değerlendirme yaparız.390 altı kapanışlar yapmadıkça takibe devam..
ARMDA...Senette 630 dan beri takibimiz sürüyor düzeltmelerle, hep güzel seviyelerden giriş yaptığımızı düşünüyorum.1,21 üzeri kapanışta geldi senette.Kısa vadeciler 1,14 üzeri tut konumda senedimiz.Orta vade ise stop-loss seviyem 1,02..Zirvenin geçilmesi halinde 1,54 ilk hedefim konumda.
KAREL...800 den takibe aldığımız senette, yükseliş devam ediyor.1,40 destek yapması halinde ilk hedefimiz 1,58.Senette kısa vade stop-loss seviyem 1,27, Orta vade ise 1,15..
Dyhol sanırım 450 seviyesinden ısrarımı anlamışınızdır.Kağıt 1,03 seviyesinde.Kartal ise hepimize ah çektiriyor.Ancak orada artık dikkatli olun 10 bin teknik hedefi var ancak artık limit kalmadı.Diğer yazdığım senetlerinde nerelere gittği ortada.. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #52 : 03 Haziran 2009, 23:56:17 » |
|
KAREL-ARMADA-EGCYO bu senetlerde takibim sürüyor demiştim..
EGCYO..430 gören senette bu seviyenin kırılması halinde ilk hedefim 500.O seviye üzeri yeniden değerlendirme yaparız.390 altı kapanışlar yapmadıkça takibe devam..
ARMDA...Senette 630 dan beri takibimiz sürüyor düzeltmelerle, hep güzel seviyelerden giriş yaptığımızı düşünüyorum.1,21 üzeri kapanışta geldi senette.Kısa vadeciler 1,14 üzeri tut konumda senedimiz.Orta vade ise stop-loss seviyem 1,02..Zirvenin geçilmesi halinde 1,54 ilk hedefim konumda.
KAREL...800 den takibe aldığımız senette, yükseliş devam ediyor.1,40 destek yapması halinde ilk hedefimiz 1,58.Senette kısa vade stop-loss seviyem 1,27, Orta vade ise 1,15..
Dyhol sanırım 450 seviyesinden ısrarımı anlamışınızdır.Kağıt 1,03 seviyesinde.Kartal ise hepimize ah çektiriyor.Ancak orada artık dikkatli olun 10 bin teknik hedefi var ancak artık limit kalmadı.Diğer yazdığım senetlerinde nerelere gittği ortada.. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
3 Senet takibe devam dedim en son.Gerçi biz geçmişte ne dediysek fazlası ile hedeflerine vardı.Canlı seansta ve geçmişte ne yazdıysak hepsi hedeflerine ve üzerlerine koşar adım gittiler.Endeks gitti diye bu yazdıklarımız gitmedi.Endeks gitmiyorkende yazdıklarımız gittiğini sizler biliyorsunuz.. Endeks giderken kağıt yazmak kolay ama yatay yada düşen piyasada her babayiğidin harcı değildir.Biz bunuda başardık her zaman... Egcyo ilk hedef 500 dedik 490 gitti.Armada 600 den 1,50 hedef verdim herkesin harcı olmasa gerek bu.1,45 gördü senet.Karel 1,55 gördü.Arkadaşlar bu senetleri sormuşlar.Benim fikrim devam edebilecekleri yönünde.Ancak yarısını realize edebilirsiniz.Onun dışında NAKİT diyorum. Yeni takibe senet alırsam yazarım.Ama endekste düşüşün devam edeceğini düşündüğümden en azından kağıtlardaki durumları gördükten sonra karalarız yine birşeyler. BOL KAZANÇLAR
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ASLAN
|
 |
« Yanıtla #53 : 13 Ağustos 2009, 21:22:04 » |
|
KAREL kaç kuruştan demiştik biz 2,00 hedef diye..1,95 olmuş.Hedef adamıyız sonuçta o hedefe kitlenir analizlerimiz.Bu senettede yanılmadık diğerlerinde olduğu gibi.Selec zamanında ah vah edenler farkındamısınız 850 den 2760 dedi senet.Ecbyo bile inletti o bile dayanmış 1 liraya. Sinyal Tablomuz zaten iyi kazandırdı.Ama bu sinyal tablosunu hemen al uçsun gitsin olarak düşünmemeniz lazım.Endeks 45 bin hedefimize dayanmış.İleride dipten AL verdiği zaman senetler, işte sizi sonuna kadar tutturacak senette bu Tablo.O zaman işte gerçek değeri anlaşılacak.Yani bugün al uçsun gitsin mantığı ile olmayacak..Bölecez parayı 10 parçaya..Sat geleni yada değerini bulanı satacaz.Sonrasında zaten diğer Al verenler alınacak, böylece Portföy sürekli büyüyecek zamanla... Bu uygulama için şu andaki ortam biraz uçuk fiyatlarla dolu.Riski minimize etmek lazımda kastım buydu.Dipten Al sinyalleri olsa amenna.Şu anda alınan riskler az olmalı.Birde zaten yakında destek-direnç koyacağım tabloya.Artık tek tabloda ne yapmak lazım görecek Borsamania Dostları 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|