THY, genel kurulda alınan kararları açıkladıTHY, dün gerçekleştirilen 2006 yılı olağan genel kurul toplantısında alınan kararları, İMKB'ye bildirdi.
Genel kurul toplantı sonuçlarına ilişkin açıklamanın İMKB'ye ulaştırılması sonlarsında THAYO.E sırası isleme açılarak 10:15:00 -10:25:00 saatleri arasında açılış seansı yapılacak ve sıra, 10:30:00'dan itibaren Sürekli Müzayede bölümünde yeniden isleme açılacak.
Türk Hava Yolları A.O.'nin İMKB'ye genel kurul toplantısıyla ilgili şu açıklamada bulundu:
"Ortaklığımızın 2006 faaliyetlerine ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantisi 24.04.2007 tarihinde yapilmis olup, Olagan Genel Kurul Toplantisi'nda
- Yapilan oylama sonucunda "tek-duzen" hesap planina gore hazirlanan bilanco ve kar/zarar hesabina gore 45.634.623 YTL net kar, SPK mevzuatina gore hazirlanan bilanco ve kar/zarar hesabina gore ise 185.749.426 YTL net kar ile kapanan 2006 yili bilanco ve kar/zarar hesaplari, ayri ayri oylandi. Ozellestirme Idaresi Baskanligi temsilcileri tarafindan verilen onerge dogrultusunda Basbakanlik Yuksek Denetleme Kurulu ve diger denetleme ve teftis kurullarinca hazirlanacak raporlardaki hususlar sakli kalmak kaydiyla toplantiya katilanlarin oybirligi ile tasdik edildi.
- Kar dagitimina esas alinan bilanco ve kar/zarar hesaplarinin SPK mevzuatina gore hazirlanmis bilanco ve kar/zarar hesaplari oldugu belirtilerek 2006 yili net karinin (185.749.426 YTL) gecmis yillar zararlarina mahsubu hususundaki Yonetim Kurulu karari kabul edilmistir.
- Yonetim ve Denetim Kurulu Uyelerinin 2006 yili hesap ve faaliyetlerinden dolayi ibrasi kabul edilmistir. - Ortakligin 2007 ve 2008 yillarina iliskin Bagimsiz Denetim hizmetinin 2499 sayili Sermaye Piyasasi Kanunu hukumleri uyarinca yurutulmesini teminen Bagimsiz Denetleme Kurulusu olarak DRT Bagimsiz Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Musavirlik A.S. (Deloitte Touche) secilmesine Iliskin Yonetim Kurulu karari kabul edilmistir.
- Sermaye Piyasasi Kurulu duzenlenmeleri cercevesinde 01.01.2007 tarihinden baslamak uzere, muhasebe standartlari seti olarak SPK'nin Seri:XI, No:25 Teblig yerine UFRS (Uluslararasi Finansal Raporlama Standartlari) uygulanmasi hususu kabul edilmistir.
- Ozellestirme Idaresi Baskanligi'nin onergesi ve Halka acik hissedarlarin yapmis oldugu oylama sonucunda belirlenen yonetim kurulu adaylari Sn. Candan Karlitekin (Baskan ve C grubu hisseyi temsilen), Sn. Hamdi Topcu, Sn. Temel Kotil, Sn. Cemal Sanli, Sn. Mehmet Buyukeksi ile Sn. Huseyin Atilla Oksuz (Halka acik A grubu hissedarlari temsilen) ve Sn. Muzaffer Akpinar'in (Halka acik A grubu hissedarlari temsilen) Yonetim Kurulu Uyeligine secilmelerine karar verilmistir.
- Ozellestirme Idaresi Baskanligi'nin onergesi ve Halka acik hissedarlarin yapmis oldugu oylama sonucunda belirlenen Denetim Kurulu adaylari Sn. Naci Agbal, Sn. Ates Vuran (Halka acik A grubu hissedarlari temsilen) ve Sn. Ismail Gercek'in (Halka acik A grubu hissedarlari temsilen) Denetim Kurulu uyeliklerine secilmelerine karar verilmistir.
- Ortakligin 2007 ve izleyen yillara iliskin kar dagitim politikasi hakkinda ve Sermaye Piyasasi Kurulu'nun 27.02.2007 tarih ve 3253 sayili yazisi dogrultusunda 2006 yili icinde bagis yapilmadigi hususunda hissedarlara Divan Baskani tarafindan bilgi verilmistir."
Kaynak:
http://www.dunyagazetesi.com.tr/news_display.asp?upsale_id=309511&dept_id=700