|
ßaHa
|
 |
« Yanıtla #9 : 23 Mayıs 2007, 20:37:50 » |
|
TOASO
2006/03: 25,799,000 2007/03: 29,289,000 Değişim (%): 13.53
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SAYMİN06
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #10 : 23 Eylül 2007, 21:26:08 » |
|
Haber 21.09.2007 09:37 RAPOR-ŞİRKET HABERLERİNİN DEĞERLENDİRMESİ(HSBC YATIRIM MENKUL DEĞERLER) HSBC Yatırım Menkul Değerler ( www.hsbc.com.tr) Tarafından Hazırlanan 'Şirket Haberlerini Değerlendirme' Raporu: "Tofaş yeni hafif ticari araç modeli Minicargo’nun üretimine 3 Ekim’de başlayacak. Şirket’in basına yaptığı yazılı açıklamaya göre Başbakan’ın katılımıyla yapılacak tören ile yılda 165 bin adet kapasiteli Minicargo’nun üretimi başlayacak. Önemli oranda ihraç edilecek olan araç, Peugeot, Citroen ve Fiat’ın alım garantisi ile üretilecek. Tofaş CEO’sunun geçen hafta basında yer aldığı açıklamalarına istinaden, talebin beklentilerden yüksek olması ve araç için ek kapasite yaratılması durumunda şirket değerlememiz olumlu etkilenebilir. [TOASO.IS Mevcut Fiyat: 6.25 YTL, Hedef Fiyat: 7.10 YTL, Endeksin Üzerinde Getiri]." ****** Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırımdanışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti,aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyenbankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum vetavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerinedayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. ******* Foreks Haber Merkezi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
decameron
|
 |
« Yanıtla #11 : 22 Kasım 2007, 15:09:55 » |
|
***TOASO***TOFAŞ/PANDIR:"TOFAŞ'IN 2007 SONU TOPLAM ÜRETİMİ KENDİ ÜRETİM REKORUNU KIRARAK 215 BİN ADETE ULAŞACAK" Tofaş CEO'su Ali Pandır, Tofaş'ın 2007 yıl sonu toplam üretiminin kendi üretim rekorunu kırarak 215 bin adete ulaşacağını söyledi. Tofaş'ın ihracat hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artarak yılın ilk dokuz ayında 100 bin 170 adete ulaştı. TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş., ilk dokuz aylık konsolide ve finansal sonuçlarını açıkladı. Açıklamada, Şirketin 2007 yılının ilk 9 ayında ihracat tutarının 790 milyon Euro'ya yükseldiği belirtildi. Aynı dönemde ihracat miktarı yüzde 15 artışla 100 bin 170 adete çıktı. Şirket üretimini ilk dokuz ayda 2006 yılının aynı dönemine göre yüzde 10 artışla 143 bin 121 adete yükseltti. Tofaş ilk dokuz aylık net satışlarını yüzde 10 artırarak 2 milyar 430 milyon YTL'ye ulaştı. Tofaş'ın vergi öncesi kârı bu yılın ilk dokuz ayında 144 milyon YTL oldu. Tofaş net kârını geçen yılın üç çeyreğine göre yüzde 139.2 artırarak 122,4 milyon YTL'ye çıkardı. İlk dokuz aylık finansal sonuçlarına ilişkin bir açıklama yapan Tofaş CEO'su Ali Pandır, elde edilen sonuçların Tofaş'ın önümüzdeki dönemi için çok önemli olduğunu söyledi. Pandır, gelinen noktayı şöyle özetledi: "Bu yılın ilk dokuz ayında otomotiv sektörü önemli bir oranda daralsa da biz yerli bir üretici olarak diğer markalara göre daha az etkilendik. Özellikle Mayıs ayından itibaren piyasada olan Linea satışlarda önemli bir canlılık yarattı. Ayrıca Tofaş'ın 2007 yıl sonu toplam üretimi kendi üretim rekorunu kırarak 215 bin adete ulaşacaktır. Bu üretimin 150 bin adetinin ihracat olarak gerçekleşmesini hedefliyoruz." ***KCHOL***
(22/11/2007 - 15:03:52)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
decameron
|
 |
« Yanıtla #12 : 27 Kasım 2007, 13:46:57 » |
|
***TOASO***PANDIR:"BU ORGANİK BÜYÜMEYLE 2 MİLYONLUK ÜRETİMİ YAKALAMAMIZ ZOR GÖRÜNÜYOR" Fiat Türkiye CEO'su Ali Pandır, 2010 yılında 2 milyonluk üretime ulaşabilmek için iç pazarın gelişmesi gerektiğini ifade ederek, "Bundan sonrası ikinci fabrika demektir. İhracat pazarlarında büyümenin sınırları var. İç pazarın büyümesi lazım. 1 milyon 200 binlik üretimi 2 milyara çıkması için yeni firmaların gelmesi lazım ya da büyük şirketlerin gelip yatırım yapması gerekir. Yoksa biz bu organik büyümeyle 2 milyonluk üretimi yakalamamız zor görünüyor" diye konuştu.
-İÇ PAZAR GELİŞMEDEN 2010 YILINDA 2 MİLYON ÜRETİM YAPAMAYIZ-
Soylu ve Cengiz Danışmanlığın düzenlediği 1.Uluslararası İstanbul Otomotiv Kongresi Automoivist'te düzenlenen panelde konuşan Fiat Türkiye CEO'su Ali Pandır, Türkiye'de otomotiv sektörünün son 5 senede önemli gelişme gösterdiğini vurgulayarak, Fiat olarak 1.2 milyar dolar yatırdıklarını ve yatırım yapmaya da devam edeceklerini söyledi. Türkiye'de bulunan firmaların üretim yapmak için değişik nedenleri bulunduğunu dile getiren Pandır, yatırımların gerçekleşmesinde ise iç barışın olmasının, ekonomik ve siyasi istikrarın varlığının önemli olduğunu dile getirdi.
Pandır, Otomotiv Sanayi Derneği'nin 2010 yılında Türkiye'de araç üretiminin 2 milyona, ihracatın ise 1.5 milyon çıkacağına ilişkin öngörüsünü değerlendirirken de, Türkiye'nin dönüm noktasında bulunduğunu söyledi. Ali Pandır, otomotiv sektörünün bu yıl üretiminin 1 milyon 200, ihracatın ise 20 milyar dolara kadar ulaşacağını ifade ederek,2010 yılında otomobil üretiminde 2 milyonu yakalamak için başka şeylerde yapmak gerektiğini kaydetti.
Türkiye'deki firmaların organik büyümelerinin sonlarına geldiğini dile getiren Pandır, "Biz Bursa'da kapasitemizi 400 bine çıkarıyoruz. 500 bine çıkarmamız halinde de fiziksel başka sorunlar çıkıyor.Bundan sonrası ikinci fabrika demektir. İhracat pazarlarında büyümenin sınırları var. İç pazarın büyümesi lazım. 1 milyon 200 binlik üretimi 2 milyara çıkması için yeni firmaların gelmesi lazım ya da büyük şirketlerin gelip yatırım yapması gerekir. Yoksa biz bu organik büyümeyle 2 milyonluk üretimi yakalamamız zor görünüyor" diye konuştu.
-HÜKÜMET İÇ PAZARIN GELİŞMESİNDEN KORKTUĞU İÇİN TÜKETİCİ VERGİSİNİ DÜŞÜRMÜYOR-
İç pazarı büyük olan yeni gelişmekte olan ülkelerin Türkiye'ye rakip olmasını tehlike olarak sunan Pandır, ana sanayi olarak fazla yapacak birşey olmadığını, bundan sonra yapılacak şeyin yan sanayi ile birlikte ana sanayinin birlikte teknoloji yaratması gerektiğini vurguladı.
Pandır, Türkiye'de sanayinin kurlar ve alt yapı sorunu bulunduğunu belirterek, otomotiv sanayide ise rekabet koşullarının ağırlaştığını, kar marjlarının düştüğünü kaydetti. İç pazarda vergi yükünün yüksek olduğunu ifade eden Pandır, hükümetin iç pazarın canlanması ve ithalatın artmasından korkması nedeniyle tüketici vergisinin düşürülmeyeceğini söyledi.
-TÜRK MARKASI YARATMAK İÇİN CİDDİ YATIRIM YAPMAK GEREK-
Türk markası bir otomobilin neden yapılamadığına ilişkin bir soru üzerine Ali Pandır, Kore'de otomotiv sanayi başlamadan Türkiye'de başladığını ancak zamanında bunun ticari hale getirecek, iç ve dış piyasa yaratılamadığı için Türkiye'nin markasının yaratılamadığını savundu. Pandır, türk markası yaratmak için gerekli tüm teknolojik alt yapının bulunduğunu, bütün üreticilerin son teknolojiyi kullanarak üretim yaptığını vurgulayarak, Türk markası yaratmak için çok ciddi bir yatırım yapmak gerektiğini söyledi. Pandır, marka yaratmanın çok pahalı olması nedeniyle kimsenin bunun altına girmediğini ifade etti.
-YURTİÇİ PAZARIN ARTMASI GEREKİYOR-
Toyota Türkiye CEO'su Tamer Ünlü de, 2 yıldır otomotivde durumun lehlerine döndüğünü, yan sanayinin artık Avrupa'daki fabrikalarına da da parça verir hale geldiğini kaydetti. Ünlü, otomotiv sektörünün yaşadığı sıkıntılara değinerek, akaryakıt fiyatlarının hala yüksek olmasının,vergilerin ağır olmasının sektörü olumsuz etkilediğini vurgulayarak,fabrikadan 100 liraya mal olarak çıkan bir aracın alıcıya 160 liraya gittiğini söyledi. Ünlü, "TL aşırı değerli. Yüzde 20-25 değer kaybedebilse ihracatçı ve üretici için çok daha önemli olacaktır" dedi.
-TÜRK MARKASI BİR OTOMOBİL YARATMAYI UNUTUN-
Türk markası bir otomobilin neden yapılamadığına ilişkin soruyu yanıtlayan Ünlü, "Buna kısacası unutun demek gerekiyor. Otomotiv teknolojisi çok canlı ve muazzam birikimden geliyor. Türkiye'de çok çok zengin bir yatırımcı çıksa para döküp, yeni bir marka yaratsa 5 yıl sonra bütün teknoloji değişiyor. Değişim bu kadar hızlıyken sıfır noktasından birşey yaratmak imkansız" dedi.
Tamer Ünlü, Türk otomotiv sektörünün geleceğinin çok parlam olduğunu belirterek, Türkiye'de ağırlıklı otomotij olmak üzere muazzem bir sanayi patlaması yaşandığını kaydetti. Otomotivin yüzde 80'ini yan sanayi oluşturduğuna dikkat çeken Ünlü, mevcut başarıda yan sanayinin payının büyük olduğunu, Türk yan sanayicisinin esnek ve cesur olduğunu söyledi. Ünlü, "Bugün ürettiğimiz araçların yüzde 70-80'i Türk üretimi. Avrupa'da adam Toyota diye aracı alıyor bize mail veya mektupla teşekkür mesajı yolluyor. Ana girme yöneticilerimiz de bundan çok memnun" diye konuştu.
ünlü, Otomotiv Sanayicileri Derneği'nin 2010 yılındaki 2 milyon araç üretimi hedefini anımsatarak, "Böyle bir hedefi 15 yıl önce söyleseler düşüp bayılırdık. Sakıp Sabancı'nın deyimiyle 'atma Recep' derdim. Ama şimdi olabilir diye düşünüyorum" dedi.
***KCHOL***
(27/11/2007 - 13:21:38)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
decameron
|
 |
« Yanıtla #13 : 29 Kasım 2007, 14:18:13 » |
|
***TOASO***YENİLEME-SAHA RATİNG, TOFAŞ OTO'NUN KURUMSAL YÖNETİM DERECELENDİRME NOTUNU YÜKSELTTİ Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş., TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. (TOASO) için 28.05.2007 tarihinde 7,57 olarak belirlemiş olduğu Kurumsal Yönetim Derecelendirme notunu 7,74 olarak güncelledi.
Türkiye'de Sermaye Piyasası Kurulu lisansı ile kurumsal yönetim derecelendirme faaliyetinde bulunan SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş., TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. (TOASO) için 28.05.2007 tarihinde 7,57 olarak belirlemiş olduğu Kurumsal Yönetim Derecelendirme notunu 7,74 olarak güncellemiştir.
SAHA A.Ş.'nin kurumsal yönetim derecelendirme metodolojisi, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Temmuz 2003 tarihinde yayımladığı ve Şubat 2005 tarihinde revize ettiği Kurumsal Yönetim İlkelerini baz alır.
SAHA A.Ş., TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.’nin kurumsal yönetim ilkelerine verdiği önemi, bunu sürekli ve dinamik bir süreç olarak yürütmekteki istekliliğini ve ilk derecelendirme notunun tahsis edilmesinden bu yana geçen altı ay içinde gerçekleştirmiş olduğu iyileştirmeleri dikkate alarak, kurumsal yönetim derecelendirme notunu aşağıdaki şekilde güncellemiştir:
ANA BAŞLIKLAR ESKİ YENİ ----------------------- ----- ----- Pay Sahipleri (%25) 72,92 75,17 Kamuyu Aydınlatma 81,92 82,66 ve Şeffaflık (%35) Menfaat Sahipleri (%15) 91,10 92,43 Yönetim Kurulu (%25) 60,62 63,07
TOPLAM 75,72 77,36 GÜNCELLENMİŞ FİRMA NOTU : 7,74
*** IBS HABER MERKEZİ ***
(29/11/2007 - 12:44:59)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
decameron
|
 |
« Yanıtla #14 : 11 Aralık 2007, 13:41:35 » |
|
***TOASO***TOFAŞ'IN BURSA'DAKİ FABRİKASINDA ÜRETİMİ YAPILAN FİAT LİNEA'YA "AUTOBEST-EN İYİ OTOMOBİL" ÖDÜLÜ VERİLDİ Gelişmekte olan 15 Avrupa ülkesinin önde gelen otomotiv editörlerinin jüri üyeliğini yaptığı "Autobest 2008" yarışmasında Fiat Linea, "Autobest-En İyi Otomobil" seçildi. Fiat Linea, "Autobest 2008" jürisinden aldığı 850 oyla, Kia Cee'd ve Mazda 2 gibi rakipleri geride bırakarak En iyi otomobilin en makul fiyatla pazarlanmasını destekleyen ödülü almaya hak kazandı. Fiat Linea, "En İyi Otomobil" ödülünü kazanmasının yanı sıra, 15 jüri üyesinden 8'inin sıralamasında da en üstte yer aldı. Fiat'tan yapılan açıklamaya şu bilgiler verildi: "Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Sırbistan, Makedonya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Slovakya, Slovenya, Ukrayna, Polonya, Rusya, Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan'ın oluşturduğu "Autobest-Gelişmekte Olan Ülkeler" organizasyonu Avrupa kıtasının en geniş nüfusa hitap eden ve en büyük uluslararası otomotiv ödülleri organizasyonu olarak kamuoyunda ses getiriyor. Autobest, Avrupa'nın otomotiv ve tüketicilerinden bağımsız en büyük ikinci jürisi. Değerlendirmeler yapılırken, tasarım, konfor, güvenlik, yakıt tüketimi, performans, geniş iç hacim, sürüş özellikleri, çevreye duyarlılık, fiyat - fayda ilişkisi, çok yönlülük, teknolojik donanım, yedek parça bulma kolaylığı, geniş satış teşkilatı gibi parametrelere dikkat ediliyor. Her yıl farklı otomobil modelleri arasından beş otomobil, Autobest finalistleri olarak belirleniyor." Autobest ödül töreni 2008 yılının Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilecek.
(11/12/2007 - 12:38:26)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
decameron
|
 |
« Yanıtla #15 : 28 Aralık 2007, 15:53:10 » |
|
***TOASO***TOFAŞ/PANDIR:"2007 YILINDA 215 BİN ADET ÜRETİM, 150 BİN ADET İHRACATLA REKOR KIRDIK" Türkiye'nin en büyük otomobil fabrikasına sahip Tofaş'ın Bursa'daki tesislerinde incelemede bulunan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, yıllık üretim kapasitesi 400 bini bulacak olan Tofaş'ın çalışanlarının yaptıklarının takdire şayan olduğunu belirtti. Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin daveti üzerine Bursa'ya gelen Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 1 milyon metrekare üzerine kurulu Tofaş Fabrikası'nda incelemelerde bulundu. İlk olarak Tofaş'ın günlük üretim ve ihracat rakamlarını inceleyen Tüzmen'e Tofaş CEO'su Ali Pandır tarafından bir briefing verildi. Ardından Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı ile birlikte fabrikada incelemelerde bulunan Tüzmen, alkışlarla kendisini karşılayan Tofaş çalışanlarına "hepinizle gurur duyuyorum" dedi. Fiat Linea, Albea, Fiorino ve Doblo'nun üretim bantlarını inceleyen Tüzmen, TİM Başkanı Oğuz Satıcı ile birlikte Bursa'da üretilerek tüm dünyaya ihraç edilen Fiat Fiorino'ya binerek test sürüşü yaptı. Fiat'ın Türkiye'ye gelen ilk yabancı şirketlerden biri olduğuna dikkat çeken Bakan Tüzmen, çalışan sayısı 8 bin kişiye ulaşan Tofaş'ın ürettiği araçların dünyanın 75 ülkesinde dolaşmasının Türk sanayisinin geldiği noktayı özetlediğini belirtti. Tüzmen şöyle devam etti: "TOFAŞ hem Bursa hem de ülke ekonomisinin lokomotiflerinden biri. En son teknolojiye dayanan üretim teknolojisiyle bizi onurlandırıyor. Tofaş çalışanlarının yaptıkları takdire şayan". Koç Holding-Fiat Auto ortaklığı ile Bursa'da faaliyet gösteren Tofaş, ihracatta dolu dizgin gidiyor. Tofaş'ın da bağlı bulunduğu Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin 20'inci kuruluş yıldönümünde düzenlenen gecede, alanında en çok ihracat yapan ilk 5 firmaya ödülleri takdim edildi. Ödülü Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in elinden alan Tofaş CEO'su Ali Pandır "2007 yıl sonu toplam üretimi kendi üretim rekorunu kırarak 215 bin adete ulaşan Tofaş bu üretimin 150 bin adetini ihracat olarak gerçekleştirerek hem en üst seviyeye ulaştı hem de ülke ekonomisine büyük katkıda bulunmayı başardı" dedi.
*** IBS HABER MERKEZİ ***
(28/12/2007 - 15:50:24)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
decameron
|
 |
« Yanıtla #16 : 28 Aralık 2007, 16:36:51 » |
|
***TOASO*** Tofas Turk Otomobil Fabrikasi A.S.'nden gelen yazi: Konu: Vehbi Koc Vakfi'na yapilan bagislar Sirketimiz Yonetim Kurulu'nun 2007/12 sayili Karari dogrultusunda, Koc Toplulugu'nun sosyal kurulusu olan Vehbi Koc Vakfi tarafindan yurutulen egitim calismalari ve Vakif bunyesinde kullanilmak uzere toplam 2.000.000 YTL bagista bulunul- masi karara baglanmistir. ***TOASO*** (28/12/2007 - 16:34:47)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
decameron
|
 |
« Yanıtla #17 : 07 Ocak 2008, 10:59:07 » |
|
***TOASO***TOFAŞ HİSSE SENEDİ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. hisse senetleriyle ilgili olarak Pictet Asset Management Ltd. tarafından yapılan açıklama: "06.08.2007 tarihinde Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. hisse senetleriyle ilgili olarak 5.9647 YTL fiyattan 40.382 adet satış işlemi tarafımızca gerçekleştirilmiştir. İşlem sonrası sahip olunan hisse senetlerinin şirket sermayesi içindeki payı yüzde 4.996 oranındadır."
İMKB
(07/01/2008 - 10:46:18)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|