Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 11 Şubat 2012, 09:25:18

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 [2] 3 4 5 ... 13 +   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: VOB HAKKINDA SORMAK İSTEDİKLERİNİZ ?  (Okunma Sayısı 19502 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
umarslan17
Burası Artık Onun Evi

Rep Gücü: 0
Karizma: 587

« Yanıtla #9 : 06 Ocak 2008, 18:35:46 »

parayı yatırdıysan pozisyon almış (satış yapmış) durumdasın galiba

Alan olması gerekmiyor açığa satış yapabiliyorsun

borsadan farkı burda galiba

Yanlışım varsa düzeltin

sadece anladıklarım
ASLAN
Alayına İSYAN, İnadına ASLAN
YÖNETİCİ
*

Rep Gücü: 24
Karizma: 4417

« Yanıtla #10 : 06 Ocak 2008, 18:36:11 »

hocam..

diyelimki endeks 48000e kadar sarkcak . siz 54000 den pozisyon actınız.. pozisyonunuzu endeks asagı gidecek die satıs olarak mı acıyorsunuz? peki alan vatandas neye gore alıyor sizin sattıgınızı.. yukarı yonelecegını hesap ederek sizin sattıgınız endeksi alım olarak mı pozisyon acıyor.. baya karısık bi olay su VOB..  Cheesy   SVG...

Alan vatandaşta yükselecek ben burdan pozisyon açarım diye alıyor.Zaten uzlaşma şart.Yani alıcıda lazım satıcıda.Endeks misal sert düşüyor dimi, Hisse senetlerindede alıcı olmaması lazım.Özellikle Endeks-30 senetlerinde ama alıcı bulunuyor, bulunmazsa zaten dip olur  Grin
Bence kolay o kadar karışık bir olay değil.

OV SİNYAL YUKARI, UV TREND AŞAĞI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Seri:V, No:52 Sayılı "Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çevresinde sunulmaktadır.
ASLAN
YÖNETİCİ
*

« Yanıtla #11 : 06 Ocak 2008, 18:41:33 »

parayı yatırdıysan pozisyon almış (satış yapmış) durumdasın galiba

Alan olması gerekmiyor açığa satış yapabiliyorsun

borsadan farkı burda galiba

Yanlışım varsa düzeltin

sadece anladıklarım

Hayır satmış olmuyorsun yukarıdada anlattım uzlaşma fiyatı gerekli.İlla günlük düşünmeyin olayı arkadaşlar..

Bakın Şubat 2008, Nisan 2008 Kontratları var.Aynı gün yada birkaç gün içindede pozisyonu kapatabiiyorsunuz.Tercih sizin.

Tablo halinde vereceğim diye yazdım.Bunda ANA SİNYAL ve ARA SİNYALLER olacak.Yani Yükseliş trendindeyiz buna inanıoruz LONG ANA SİNYALİMİZ, ama ARA SİNYALLERDE SHORT yani sat sinyalide verdiğim zamanlar olacak, tam terside geçerli tabi.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Seri:V, No:52 Sayılı "Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çevresinde sunulmaktadır.
umarslan17
Burası Artık Onun Evi

Karizma: 587

« Yanıtla #12 : 06 Ocak 2008, 18:44:14 »

demekki anlamamışım

kahkahacı  kahkahacı

super  super  super
ASLAN
YÖNETİCİ
*

« Yanıtla #13 : 06 Ocak 2008, 18:51:28 »

demekki anlamamışım

kahkahacı  kahkahacı

super  super  super

Zamanla ve küçük miktarlarla işlem yapmaya başlayınca daha NET anlaşılacaktır dostum.

SAYMİN06
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 06 Ocak 2008, 22:35:29 »

TANIŞMA GÜNÜ İÇİN BİR TOPİK AÇACAKTIN ÜSTAD UNUTTUN MU ?  UNUTKANLIK İYİ DEĞİL BU YAŞTA ( SEN BENİMLE UĞRAŞ ) knuppel2
serhatc
Burası Artık Onun Evi

Karizma: 11

« Yanıtla #15 : 09 Ocak 2008, 12:01:30 »

Merhaba arkadaşlar.
Bende son 1 yıldır vobla ilgileniyorum.6 aydırda aktif oynuyorum.

Arada yaptığım bazı işlemleri burada size yazmayı düşündüm.

Bugünle başlayalım isterseniz biraz geç kaldım yazmakta ama kusura bakmayın.(Sabah yazmam gerekirdi)

Bugün sabah canlıda okuduğum endeks hakkındaki üstadın düşüncelerini ve uyarıyı kendime göre piyasanın düşeceği şeklinde yorumladım.ve 68,200 (ux030 02-08 )den 1,200 ytl ye 2 adet kısa sözleşme açtım.

Vaktim olursa akşam sonucu buraya yazarım merak ettikleriniz olursa cevaplamaya çalışırım.
serhatc
Burası Artık Onun Evi

« Yanıtla #16 : 10 Ocak 2008, 09:34:07 »

Yine akşam yazamadım ama sabah yazayım en azından.
Akşam son uzlaşma fiyatı 68,200 idi.
68,200-68,000: 200 yanına bir sıfır daha koyuyoruz ve elde ettiğimiz kar veya zararı buluyoruz.

Yani dün akşam seans kapandıktan sonra benim hesabıma sözleşme başına 20 ytl net kar peşin olarak yattı

Ve benim sözleşmelerim için bu akşam değerlendirilecek olan baz fiyat yani maliyet fiyatım 68,200 oldu.
serhatc
Burası Artık Onun Evi

« Yanıtla #17 : 10 Ocak 2008, 09:39:06 »

Sabah dünya endeksleri ve özellikle Dow jones artı kapattığı için bizim borsanında onu taklit edeceğini düşünüp açılış fiyatının hemen üzeri 68,325 den sözleşmemi kapattım .

Bu işlemdende 68,200 - 68,325 : 12,50 ytl zarar ettim.
Sayfa: 1 [2] 3 4 5 ... 13 +   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: