***MGROS***MİGROS TİCARET A.Ş.( Kar Payı Dağıtımına İlişkin Yönetim Kurulu Kararı )
***MGROS***MİGROS TİCARET A.Ş.( Kar Payı Dağıtımına İlişkin Yönetim Kurulu Kararı )
Ortaklığın Adresi : Turgut Özal Caddesi No: 12 34758 Ataşehir İstanbul
Telefon ve Faks No. : 0216 579 30 00 - 0216 579 35 00
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle ?lişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : 0216 579 31 42 - 0216 579 38 47 - 0216 579 35 00
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? : Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? : Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? : Hayır
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Özel Durum Açıklamasının Tarihi : -
Özet Bilgi : Temettü Dağıtımı hk.
Yönetim Kurulu Karar Tarihi : 03.05.2010
Dağıtılması Teklif Edilecek Kar Payının Hesap Dönemi : 01.01.2009 - 31.12.2009
Hisse Senedi Şeklinde Dağıtılması Teklif Edilecek Toplam Kar Payı (TL) : 0.00
Hisse Senedi Şeklinde Dağıtılması Teklif Edilecek Kar Payının Sermayeye Oranı (%) : 0.00
Nakit Olarak Dağıtılması Teklif Edilecek Toplam Brüt Kar Payı (TL) : 195,833,000.00
Borsa'da İşlem Gören 1 TL Nominal Değerli Beher Paya Dağıtılacak Nakit Kar Payı :
Brüt (TL) : 1,1
Net (TL) : 0,935
Teklif Edilecek Dağıtım Tarihi : Genel Kurul Toplantısı'nı müteakip yasal süreç tamamlanarak derhal
EK AÇIKLAMALAR:
Şirketimizin 03 Mayıs 2010 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı'nda
1- 2009 yılı Faaliyet Raporu, Bilanço ve Gelir Tablosu ile Kar Dağıtım önerisi görüşülmüş ve kabul edilmiştir.
Temettü dağıtımı ile ilgili olarak, Olağan Genel Kurula sunulacak Yönetim Kurulu teklifi müzakere edildi. Buna göre,
Hissedarlara toplam 195.833.000 TL nakit temettü dağıtılmasına ve dağıtılacak temettünün
- 31.500.000,00 TL'sinin cari yıl karından ve kalan
- 164.333.000,00 TL'sinin enflasyon düzeltme farkları hariç olağanüstü yedeklerden karşılanmasına karar verilmiştir
Yukarıdaki temettü dağıtım teklifinin Genel Kurulca kabulü halinde
Şirketimiz tarafından, Türk Ticaret Kanunu gereğince geçmiş yıllarda ayrılan I. tertip ihtiyatlar toplamı sermayenin %20'sine ulaştığı için I. Tertip ihtiyat ayrılmamasına,
Dağıtılacak 195.833.000 TL nakit temettü yanı sıra 21.759.222,22 TL II. Tertip ihtiyat ayrılmasına,
Buna göre,
- Tam mükellef kurumlar ile Türkiye'de bir işyeri veya daimi temsilcisi aracılığı ile kar payı elde eden dar mükellef ve kurum ortaklarımıza % 110 nispetinde 1 TL nominal değerde 1 adet paya 1,10 TL brüt=net nakit temettü ödenmesine
- Diğer hissedarlarımıza vergi kanunlarında yer alan stopaj oranları düşüldükten sonra bulunan % 93,5 nispetinde ve 1 TL nominal değerde 1 adet paya net 0,935 TL nakit temettü ödenmesine
ve temettü dağıtımına Genel Kurul Toplantısı'nı müteakip yasal sürecin tamamlanarak derhal başlanmasının Genel Kurul'a önerilmesine karar verildi.
2- Şirketimizin kar dağıtım politikasının 2009 yılına ait Olağan Genel Kurul toplantısında, hissedarların bilgisine aşağıdaki şekilde sunulmasına karar verildi.
"Şirketimiz uzun vadeli stratejileri, yatırım, finansman planları ve karlılık durumu da dikkate alınarak, SPK tebliğ ve düzenlemelerine istinaden Yönetim Kurulu tarafından belirlenen ve Genel Kurul'un onayına sunulan tutarda temettüyü, nakit veya bedelsiz pay vermek veya belli oranda nakit ve belli oranda bedelsiz pay vermek suretiyle dağıtabilir. Önümüzdeki üç yıla ilişkin politikamız bu yöndedir. Bu politikada yapılacak herhangi bir değişiklikte kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir."
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=115021IMKB
(03/05/2010 - 19:06:53)