Borsa Mania Forum

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 25 Mayıs 2012, 17:02:18

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 ... 3 4 5 [6] +   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: TUPRS - Tüpraş  (Okunma Sayısı 9600 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
serteke
MODERATÖR

Rep Gücü: 2
Karizma: 841

« Yanıtla #45 : 08 Ekim 2009, 12:48:14 »

Çalık Holding’in rafineri projesi 2014 yılında tamamlanacak.Çalık Holding yetkilisi Rıdvan Aktürk tarafından yapılan açıklamalara göre şirketin Ceyhan, Yumurtalık’ta kurmayı planladığı 10 mn ton kapasiteli rafineri için 2010 yılında inşaata başlayacağı ve 6-9 milyar ABD$ tutarındaki yatırımı 2014 yılında devreye almayı hedeflediği bildirildi. Tüpraş için uzun vadede olumsuz bir haber.AL 22% Potansiyel Geçerli Hedef 30.00

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Seri:V, No:52 Sayılı "Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çevresinde sunulmaktadır.
omermesud
Kral Tahtı

Rep Gücü: 8
Karizma: 3675

« Yanıtla #46 : 10 Ekim 2009, 18:18:27 »

Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:

Son günlerde basında Şirketimizde kapsamlı bir vergi incelemesinin yapıldığı ve aleyhimize önemli boyutlarda vergi cezası oluşabileceği yönünde yorumlar yer almaktadır. Konu hakkında bilgimiz dahilinde özel durum açıklamasını gerektiren bir husus bulunmamakla birlikte, basında yer alan kaynağını bilemediğimiz haber ve yorumlar hakkında yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur.

Şirketimizde özel bir nedene dayanmayan, rutin bir vergi incelemesi yapılmakta olup, inceleme elemanı tarafından yapılan tespitler ve eleştiri raporu yazılıp yazılmayacağına ilişkin bir bilgimiz bulunmamaktadır.

http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=94847

"Paranın yeri ceptir, kalp değildir.
 Paranın, dünyanın sevgisi kalbe girerse,
 bir kova dolusu çöp,
 tertemiz bir sarayın ortasına boşaltılmış gibi olur."

"Hak tecelli eyleyince her işi âsân eder,
 Halk eder esbabını bir lâhzada ihsan eder."

"Nasipse gelir Hintten Yemenden,
 Nasip değilse ne gelir elden"

"Vermeyince Mabut, neylesin Mahmut"

"Veren de O alan da O, nedir senden gidecek,
 Telaşını görende can (veya mal) senin zannedecek."

"Hayır ve şer Hak’tandır, takdire sabır gerek
 Şerler hayra çevrilir, her hale şükür gerek"
HAKKI ®
MODERATÖR

Karizma: 3438

« Yanıtla #47 : 14 Ekim 2009, 19:58:48 »

-tecrübe istediklerinizi elde edemediğinizde kazandıklarınızdır.
-nasipse gelir yemenden, değilse ne gelir elden.
HAKKI ®
MODERATÖR

Karizma: 3438

« Yanıtla #48 : 14 Ekim 2009, 20:00:59 »

grafik al da. bugün para girişi önemli seviyelerde

-tecrübe istediklerinizi elde edemediğinizde kazandıklarınızdır.
-nasipse gelir yemenden, değilse ne gelir elden.
serteke
MODERATÖR

Karizma: 841

« Yanıtla #49 : 31 Ekim 2009, 18:09:03 »

Geçen yıl görülen 29,25 zirvesini yeniden test eden Tüpraş’ta göstergeler aşırı alım bölgesinde olunduğunu işaret ediyor. Bu nedenle alım için aceleci olunmaması gerektiğini düşünüyoruz. Olası düzeltme hareketlerinde 27,00 ara destek seviyesi. 25,50 ve 23,50 seviyelerinin güçlü destek oluşturması beklenebilir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Seri:V, No:52 Sayılı "Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çevresinde sunulmaktadır.
burki_06
HABERATÖR
Kral Tahtı

Rep Gücü: 19
Karizma: 6168

« Yanıtla #50 : 03 Mart 2010, 09:24:57 »

03/03/2010 08:47   

RAPOR-TÜPRAS TEKNIK ANALIZI(ZIRAAT YATIRIM)   

Ziraat Yatirim Menkul Degerler ( www.ziraatyatirim.com.tr )
Tarafindan Hazirlanan Teknik Analiz Raporu:
"Hissede 32.75 tarihi zirve seviyesinden yasanan kisa vadeli
alçalan trend hareketiyle 27.00 destek seviyesine dogru gerileme
yasandigini izliyoruz. Hissede 27.00 destek seviyesinin ikinci kez
test edilmesi sonrasinda güçlenmeye çalistigini izliyoruz. 30.00
direnç seviyesine dogru yükselisini sürdürmesini bekledigimiz hissede
bu seviyenin geçilmesi durumunda yükselisin 32.75 tarihi zirve
seviyesini hedefleyecegini öngörüyoruz. Ayrica 30.00 direnç seviyesi
altinda kalmasi durumunda hissenin tekrar 27.00 destek seviyesine
dogru gerilemesi beklenebilir."

Burada yer alan yatirim bilgi, yorum ve tavsiyeler yatirim
danismanligi kapsaminda degildir. Yatirim danismanligi hizmeti,
araci kurumlar, portföy yönetim sirketleri, mevduat kabul etmeyen
bankalar ile müsteri arasinda imzalanacak yatirim danismanligi
sözlesmesi çerçevesinde sunulmaktadir. Burada yer alan yorum ve
tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarin kisisel görüslerine
dayanmaktadir. Bu görüsler mali durumunuz ile risk getiri
tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer
alan bilgilere dayanilarak yatirim karari verilmesi beklentilerinize
uygun sonuçlar dogurmayabilir.

Foreks Haber Merkezi

bagirFAKİR FUKARAYI UNUTMAYALIM bagir

burkiden ekonomi haberleri http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=13326.new#new
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler kisisel görüşüme dayanmaktadir. Bu görüsler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Kısaca kendi kararınızı kendiniz verin sevgili dostlar
ßaHa
BorsaMania

Rep Gücü: 3
Karizma: 311

« Yanıtla #51 : 06 Nisan 2010, 13:52:18 »

Tüpraş 50.Genel Kurul Toplantısı, 5 Nisan 2010 tarihinde Körfez-Kocaeli’ndeki şirket merkezinde yapılarak, görüşülen gündem maddeleri Genel Kurul tarafından onaylandı.

Divan Başkanlığını, Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç’un yaptığı Genel Kurul’da Tüpraş’ın 2009 yılı mali tabloları onaylanarak, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetçiler ibra edildi.

Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin seçiminin de yapıldığı toplantıda, Yönetim Kurulu Üyeliklerine Rahmi M. Koç, Semahat Arsel, Mustafa V. Koç, Ömer M. Koç, Ali Y. Koç, Dr. Bülent Bulgurlu, Osman Turgay Durak, Temel K. Atay, Erol Memioğlu, Yavuz Erkut, Ahmet Aksu seçilirken, Denetçiliklere ise Serkan Özyurt, Kemal Uzun ve Mehmet Sarıtaş seçildi.

Yönetim Kurulu’nun 2009 yılı kazancının dağıtılması ve dağıtım tarihi konusundaki önerisi kabul edilerek, 2009 yılı cari dönem karından 626.048.000,00 TL’nın 6 Nisan 2010 tarihi itibariyle hissedarlara dağıtılması kararlaştırıldı. Bu doğrultuda 1 TL nominal değerde 1 adet hisse senedine 2,50 TL brüt nakit temettü ödenecektir.

Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Genel Kurul Toplantısı’nda 50. Genel Kurula başarı dileklerini iletirken, hissedarlara verdiği mesajda, Tüpraş’ın paydaşlarına ve ülkesine karşı sorumluluklarını yerine getirmesinin kendisine gurur verdiğini ifade etti.

Finansal krizin iyice derinleştiği, ham petrol fiyatlarında hızlı düşüşlerin yaşandığı ve rafineri faaliyetini sürdürmenin çok büyük stok zararlarına yol açtığı 2008 yılı son çeyrek dönemine ilişkin değerlendirme toplantısında “Ne pahasına olursa olsun ülkemize asla akaryakıt sıkıntısı yaşatmayalım” ilkesiyle hareket edip, ülkeye olan bağlılıklarını ortaya koyarak krizden çıkış için 2009 yılında izlenecek stratejiyi oluşturduklarını belirten Koç, şunları söyledi:

"Krizin etkilerinin sürdüğü 2009 yılında alınan ve sizlerle paylaştığımız mali tablolarımıza da yansıyan bu başarı, sorumluluğumuz ve yönetim anlayışımızın yanı sıra piyasanın Tüpraş’a duyduğu güven açısından da önemlidir. Son yüzyılın en büyük finansal krizinin etkisi mali sektör ile sınırlı kalmamış, reel sektörü de derinden etkilemiştir. Dünyanın çeşitli ülkelerinde uygulanan parasal ve mali tedbirlerin de katkısıyla 2009 yılının ikinci çeyreğinden itibaren krizin etkilerinde azalma ve finansal piyasalarda iyileşme başlamıştır.

Ekonomide yaşanan gelişmelerden en çok etkilenen sektörlerden birisi de öncü sektör konumu gereği enerji olmuştur. İkamesi olmamasına ve neredeyse zorunlu ihtiyaç maddesi olmasına rağmen, 2009 yılında dünya petrol ve petrol ürünleri talebi önemli ölçüde gerilemiştir.

Dünya genelindeki bu gelişmelere paralel olarak, Türkiye akaryakıt tüketimi de 2009 yılında %7,6 oranında gerilemiştir. Tüketimi GSYİH ile doğrudan ilgili olan motorinde %3,9 oranında düşüş yaşanırken, doğal gaz fiyatlamasının da etkisiyle kalorifer yakıtı ve fuel oil tüketimi yaklaşık %30 düşmüştür.

Tüketim miktarlarında ve rafineri marjlarında yaşanan bu düşüşler, rafinerilerin kapasite kullanım oranlarının daha sıkı bir şekilde takibini zorunlu kılmış, bu çerçevede Tüpraş olarak ülke akaryakıt ihtiyacının eksiksiz ve kesintisiz olarak karşılanması prensibimiz doğrultusunda, optimum üretim ve satış politikası uygulanmıştır.

Rafinaj sektöründe olumsuz küresel görünüme rağmen finansal açıdan güçlenen Tüpraş, operasyonel kârlılığına katkı sağlayacak yatırımlarına hız verirken, geleceğe yönelik kararlarını da bu dönemde vermiştir. Devir sonrası dönemde attığımız adımlarla, yatırımların devam etmeyeceğine yönelik önyargılı tüm bakış açılarının da yersiz olduğu böylece ortaya konulmuştur. Geçen süre zarfında, tıkanmış olan yatırımlar başarıyla tamamlanarak Tüpraş’ın tüm üretim ve satış altyapısı Euro V standartlarına yükseltilmiştir. Mevcut yatırım planına ek olarak, ürün ve ham petrol paçallama, enerji verimliliği gibi birçok proje hayata geçirilmiştir.

Tüpraş, 2006-2009 yıllarını kapsayan 4 yıllık dönemde, 1 milyar 265 milyon dolarlık yatırım harcaması gerçekleştirmiştir. Tamamlanan bu yatırımlara ilave olarak, şirketimizin gelecekte çok daha kârlı ve güçlü olmasını sağlayacak, orta vadede en önemli projemiz olan Fuel Oil Dönüşüm projesinde müteahhit firma seçimi yapılmış ve sözleşme imzalanmıştır. 2014 yılı başında devreye almayı hedeflediğimiz bu yatırım ile ülkemiz, motorin açığını üretimden karşılama yolunda önemli bir yol kat etmiş olacaktır.

Erişilen ürün kalite ve standartlarının geliştirilerek sürdürülmesi ve toplum için değerler üretilmesi amacı doğrultusunda, devir sonrası dönemde başlatmış olduğumuz Araştırma-Geliştirme faaliyetlerimize hız vererek Tüpraş’ın bilimsel gücünün üniversite-sanayi ve TÜBİTAK işbirliğiyle daha da geliştirmesini hedefliyoruz.

Sürdürülebilir gelişmenin ancak sağlıklı bir iş ortamı ve çevre ile mümkün olabileceğini ve bunun gerekliliğine inanıyoruz. Bu doğrultuda Tüpraş, tüm operasyonel faaliyetlerinde, bütün risk düzeylerini tanımlayarak riskleri ortadan kaldırma veya kabul edilebilir düzeye indirme hedefi doğrultusunda gelişimini sürdürmektedir. Bu çerçevede, krize rağmen 2006 yılından bu yana yapılan 100 milyon TL’nin üzerindeki çevresel iyileştirme harcaması ile çevreye yönelik projelendirilen yatırımlar tamamlanmıştır.

Tüpraş olarak, operasyonel ve finansal gücümüzü geliştirmenin yanı sıra, şeffaflık ve kurumsal yönetimde hedef çıtamızı her geçen gün daha yükseğe çıkarıyoruz. Tüpraş’ın 2008 yılında 8,20’ye yükselen Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu, 2009 yılında 8,34’e yükselmiş ve İMKB kapsamında kurulan endekste ilk üç sırada yer alma geleneği sürdürülmüştür.

Kârlılıkta iç pazar dinamiklerinin ön planda olmaya devam edeceği bir yıl olması beklenen 2010 yılında, tüketim bölgelerine yakınlık ve güçlü altyapımızın getirdiği lojistik avantaj, sürekli olarak geliştirdiğimiz üretim altyapımız, uygulamaya koyduğumuz kârlılık ve enerji verimliliğini artırıcı projelerimiz ve güçlü insan kaynağımızla 2009 yılında olduğu gibi sektör ortalamasının üzerinde performans göstererek, hissedarlarımız, paydaşlarımız ve ülkemiz için değer üretmeyi sürdüreceğiz. Tüpraş’a ve Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz”

BorsaMania Teknik Destek

Site İle İlgili Yaşanılan Sorunlarınızı Ve Sorularınızı Aşağıdaki Linklerden Sorabilirsiniz...

Forum Kullanımıhttp://www.borsamania.net/forum/index.php?board=52.0
Öneri ve Şikayet Kutusuhttp://www.borsamania.net/forum/index.php?board=55.0
Duyurular http://www.borsamania.net/forum/index.php?board=53.0
buzzy
BorsaMania

Karizma: 146

kiM geLmiŞ?

« Yanıtla #52 : 18 Nisan 2010, 00:37:14 »

TÜPRAŞ:
Bir kez ihlal etmesine karşın
Kasım 2008 dip seviyesinden
çizilen yükselen trend ile Aralık
2008 tepesinden çizilen trend
arasında hareket ediyor.
Dirençler 33.0, 33.50(tarihi zirve)
ve 37.50’de tepelerden çizilen
trenddir. Destekler 32.0’da
yükselen trend, 30.50 ve
27.75’tedir.

kaynak:tacirler menkul değerler aş

ALTIN'ın en NET hali ve daha fazlası--> http://www.altin.net.tr
BORSA OKULU : http://www.borsamania.net/okul.html
Güvenlik ve Kalite Duyurusu : http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=5281.0
Gizlilik Politikası : http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=3969.0
Forum Kuralları : http://www.borsamania.net/forum/index.php?topic=335.0
Forum Kullanımı : http://www.borsamania.net/forum/index.php?board=52.0
                            YASAL UYARI
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, Portföy yönetim şirketleri,mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
                Ben Değil Biz Önemli Diyenlerin Buluşma Noktası    BorsaMania
murlent
şerif
Kral Tahtı

Karizma: 3221

csi niğde

« Yanıtla #53 : 04 Şubat 2012, 11:58:39 »

TÜPRAŞ :
Yatay direnç ile yükselen trend
arasına sıkışan hisse yatay
direnci yukarı kırıyor ve 42.80 -
41.70 aralığı destek haline
geliyor. 44.30 ve 48.00 hissenin
test edebileceği dirençler olarak
görünmektedir. 41.70'in altındaki
destekler 40.20 ve 37.80'dedir.

Öyle ki, elinizden çıkana karşı üzüntü duymayasınız ve size (Allah'ın) verdikleri dolayısıyla sevinip-şımarmayasınız. Allah, büyüklük taslayıp böbürleneni sevmez
Sayfa: 1 ... 3 4 5 [6] +   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: